تحولات لبنان و فلسطین

رئیس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ارزش تولیدات شتر در سال جاری را ۲۸۷ میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: این استان رتبه دوم پرورش شتر را به خود اختصاص داده است.

سودآوری میلیاردی از شترداری در کویر/ رونق تجارت در دل بیابان

به گزارش قدس آنلاین،  خراسان جنوبی استانی دارای اقلیم گرم و خشک بوده که خشکسالی های دو دهه اخیر هم معضلات زیادی برای مردم منطقه ایجاد کرده است به همین جهت باید برای استفاده بهینه از منابع موجود بهترین برنامه ریزی انجام شود.

داشتن آب و هوای گرم و خشک موجب شده تا زمینه خوبی برای پرورش شتر در بسیاری از استان‌های جنوبی و شرقی کشور فراهم شود. استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان، بوشهر و هرمزگان از جمله مناطقی به شمار می‌روند که بهترین شرایط را برای پرورش این حیوان بیابانی دارند، در حالی که بیشتر این استان‌ها از لحاظ ایجاد اشتغال و درآمدزایی با مشکل روبه رو هستند.

بدیهی است در شرایطی که عرصه اقتصاد و درآمد زدایی برای بسیاری از کویرنشین ها تنگ شده، پرورش شتر یکی از بهترین راهکارها برای تامین بخشی از نیازهای مردم است. بر اساس آخرین اخبار منتشر شده، در خراسان جنوبی بیش از ۳۷ هزار شتر وجود دارد و از این حیث رتبه دوم را در کشور دارد.

تولید ۱۱ هزار تن شیر شتر در سال

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ، با اشاره به ظرفیت کویر خراسان جنوبی در پرورش شتر بیان کرد: ۵۴۷ بهره بردار در این استان در واحدهای صنعتی و سنتی به شترداری مشغول هستند.

مهدی جعفری با بیان اینکه در خراسان جنوبی بیش از ۳۷ هزار شتر وجود دارد، افزود: این استان رتبه دووم کشور در پرورش شتر را داشته که نشان از ظرفیت بالای استان در پرورش این حیوان دارد.

وی ظرفیت سالانه شیر شتر را ۱۱ هزار تن دانست و گفت: از ابتدای سال جاری سه هزار و ۸۹۵ تن گوشت و شیر شتر در خراسان جنوبی تولید شده است.

تولید ۲۸۷ میلیارد محصول از شتر

جعفری با بیان اینکه همچنین در سال جاری ۳۲۰ تن گوشت شتر و سه هزار و ۵۷۵ تن شیر شتر در استان تولید شده است، افزود: ارزش این میزان تولیدات را ۲۸۷ میلیارد تومان برآورد شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به طرح هاب شتر، بیان کرد: عملیات ساخت و ساز زنجیره تولید از واحد قرنطینه‌ای حیدر آباد شهرستان نهبندان، میدان دام و بهره برداری کشتارگاه ومرکز تحقیقات ایستگاه پرورش شتر بجد از برنامه های این طرح است.

وی ادامه داد: اقداماتی از جمله فرآوری شیر شتر به صورت سنتی شامل دوغ، قره قروت، دوغ زرد، صابون، کشک و کارهای تحقیقاتی از جمله انتقال رویان شتر در دست اجرا است.

جعفری با بیان اینکه دام ها به صورت زنده علاوه بر نیاز داخل به استان‌های همجوار ارسال می‌شود، گفت: شیر شتر بدون وسایل سرمایشی، کیفیت خود را در دمای چهار درجه به مدت ۱۲ روز و در دمای معمولی اتاق به مدت ۴۸ ساعت و حتی بیشتر حفظ می کند.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.