تحولات منطقه

سفیر سابق ایران در فرانسه گفت: در بیانیه تروئیکای اروپایی این ادعا مطرح شد که تعهدات ایران کاهش یافته بنابراین بند غروب در برجام نمی‌تواند در موعد مقرر عملی گردد.

پیشنهاد گوترش می‌تواند سناریوی آغاز مذاکرات را کلید بزند
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، ابوالقاسم دلفی با اشاره برگزاری نشست شورای امنیت و تأثیر آن در تمدید تحریم‌های تسلیحاتی، گفت: با توجه به نشست دوره‌ای و هر شش ماه یک بار شورای امنیت برای استماع گزارش دبیر کل سازمان درباره چگونگی پیشرفت قطعنامه مربوط به مذاکرات هسته‌ای، به نظر می‌رسد فضا سازی‌ها برای تحت‌الشعاع قرار دادن اوضاع جاری بین‌المللی و سر فصل‌های اجرایی مفاد موافقت نامه هسته‌ای در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: بر اساس مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ مربوط به برجام قرار است مباحث مربوط به تحریم‌های موشکی در مهرماه آینده منقضی شود و دیگر تحت نظارت و تحریم قرار نباشد.

سفیر سابق ایران در فرانسه با اشاره به آخرین گزارش دبیر کل سازمان ملل در مورد روند پیشرفت قطعنامه ۲۲۳۱ در نشست اخیر شورای امنیت، ادامه داد: از ابتدای شروع نشست شورای امنیت، این جلسه با حواشی‌هایی به خاطر حضور غیر منتظره نماینده اوکراین که با رأی گیری در جلسه شورا اتفاق افتاد، همراه بود که ایران نیز به همراه روسیه و چین به این حضور اعتراض کرده بود.

دلفی عنوان کرد: در گزارش ۶ ماهه دبیرکل سازمان ملل در مورد قطعنامه ۲۲۳۱، موضوع ارسال پهپادهای ادعایی ایران به روسیه مورد اشاره قرار گرفت و همزمان با طرح آن، سه کشور اروپایی حاضر در مذاکرات هسته‌ای نیز با صدور بیانیه‌ای ایران و روسیه را بخاطر همکاری و به کارگیری پهپادها در جنگ اوکراین محکوم کردند.

وی همچنین ادامه داد: به موازات این تحرکات و با توجه به اینکه ریاست دوره‌ای نشست شورای امنیت برعهده انگلیسی بود، این کشور با کمک و هماهنگی آمریکایی‌ها و کشورهای غربی فضا را برای حضور اوکراین در جلسه فراهم کردند.

سفیر سابق ایران در فرانسه با اشاره به بیانیه سه کشور اروپایی علیه ایران، افزود: محتوای بیانیه یاد شده حکایت از این بود که در درجه اول ایران در جنگ اوکراین به روسیه پهپاد داده است و همچنین اضافه کرده‌اند که تعهدات ایران نیز در چارچوب توافق هسته‌ای بشدت کاهش یافته، بنابراین بند غروب در برجام و یا همان خارج شدن مبحث موشکی ذیل تحریم‌های بین‌المللی نمی‌تواند در موعد مقرر عملی گردد و لذا تحقق آن منتفی می‌شود. البته پیش از این نیز رسانه‌های اروپایی مطالبی منتشر کرده بودند که بر پایه آنها لندن ادعا کرده بود حتی پس از مهر ماه آتی نیز همچنان تحریم‌های موشکی را علیه ایران اعمال خواهد کرد و به تعهد انقضا تحریم‌های موشکی ایران پایبند نخواهد بود.

سفیر پیشین ایران در اتحادیه اروپا در خصوص زمینه‌ها و عللی که می‌تواند در تشدید شرایط جاری تنش‌ها با غرب تأثیر گذار باشد خاطر نشان کرد: چگونگی و ظرفیت روابط با کشورهای اروپایی مخصوصاً با سه کشور عضو برجام، نقش تعیین کننده‌ای در فضاسازی‌ها علیه ایران دارند و به میزانی که بتوان از تنش‌های جاری دوری نمود و مناسبات تعریف شده تری را با اروپایی‌ها در دستور کار داشت، روند مذاکرات هسته‌ای و سایر جنبه‌های مناسبات خارجی کشور مصون‌تر خواهند بود.

دلفی با بیان اینکه در گزارش آقای گوترش، دبیر کل سازمان ملل در خصوص مذاکرات هسته‌ای به گونه‌ای به این واقعیت اشاره شده است که برجام در شرایط فعلی همچنان بهترین گزینه برای رسیدن به اهداف طرفین مذاکرات است، تاکید کرد: بر این اساس گزارش یاد شده همه طرف‌ها را به بازگشت به میز مذاکرات هسته‌ای دعوت کرده و پیشنهاد دبیر کل سازمان ملل تقریباً شبیه به سناریویی است که می‌تواند آغاز مذاکرات رفع تحریم‌ها را کلید بزند.

وی با عنوان ساختن این موضوع که جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که هیچ‌گونه پهپادی جهت استفاده در جنگ اوکراین به روسیه ارسال نکرده است، اضافه کرد: بهرحال غربی‌ها با توسل به مسائل مربوط به اوکراین و دیگر مشکلات فی مابین با جمهوری اسلامی ایران و طرح چنین ادعاهایی، قصد افزایش فشارها بر کشور را نیز دارند.

سفیر سابق ایران در فرانسه گفت: گزارش ۶ ماهه دبیر کل سازمان ملل به شورای امنیت در مورد چگونگی پیشرفت قطعنامه ۲۲۳۱ و تبعاتی که در حواشی جلسات شورا به وجود آمد، به نظر می‌رسد مجدداً فضای لازم برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای فراهم شده باشد.

دلفی ادامه داد: فضایی که در اروپا و بویژه اخیراً در اثر نا آرامی‌ها و اغتشاشات فرانسه ایجاد شد و همچنین مواضع روسیه، ایران و ترکیه نسبت به این اغتشاشات، غربی‌ها را به سمت این فضاسازی‌ها علیه این کشورها سوق داده است.

سفیر سابق ایران در فرانسه در پایان خاطر نشان کرد: در هر صورت موضوع برجام و مذاکرات هسته‌ای در چارچوب نگاه به گزارش شورای امنیت می‌تواند سرفصل مهمی باشد که توجه به آن و مسائلی که در حاشیه آن در حال رخ دادن است، مسلماً می‌تواند با تدبیر درست در کاهش فشارها علیه کشور مؤثر باشد.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.