تحولات منطقه

مدیر عامل بورس کالای ایران اعلام کرد: در سال گذشته بازار مالی رشد خوبی داشت که امیدواریم امسال نیز ادامه پیدا کند؛ زیرا آینده بورس کالا در توسعه بازارهای مالی قرار دارد، بنابراین در آینده بیشتر به سمت اوراق بهادارسازی و توسعه بازار مالی حرکت می‌کنیم.

بورس کالا در مسیر توسعه بازار مالی و اوراق بهادارسازی کالاها
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، مجمع عمومی عادی سالانه بورس کالای ایران صبح امروز با حضور سهامداران این شرکت برگزار شد و مدیرعامل بورس کالای ایران علاوه بر تشریح دستاوردهای سال ۱۴۰۱، اهم برنامه های این بورس در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد.

«سید جواد جهرمی» در ابتدای سخنرانی خود در مجمع عمومی عادی سالانه شرکت به پیام هیات مدیره اشاره کرد و افزود: بورس کالای ایران در سال ۱۴۰۱ که مطابق رهنمودهای مقام معظم رهبری با شعار"تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی" نام گذاری شد، توانست با تمام فراز و فرودها همچون سنوات گذشته عملکرد موفقی داشته باشد.

وی افزود: بزرگترین بازار متشکل کالایی و اوراق بهادار مبتنی بر کالا در کشور در این مقطع زمانی ارزش کل معاملات خود را به رقم ۱۰۴۸ هزار میلیارد تومان ارتقا داده که رشد ۵۸ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ داشته و این مهم نشان دهنده حرکت رو به جلو در راستای تحقق ماموریت های محوله به این بورس است.

دستاوردهای مهم سال ۱۴۰۱

جهرمی در ادامه به اهم رویدادهای سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: تحقق معاملات انواع خودرو در بستر معاملات شرکت، توسعه زیرساخت‌های حوزه فناوری اطلاعات، افزایش گسترده همکاری بانک‌ها در اتاق پایاپای، تدوین سامانه‌های انبار و معاملات برای گواهی سپرده شمش طلا، راه اندازی و تحقق معاملات گواهی سپرده شمش طلا، تنوع بخشیدن به معاملات رینگ صادراتی و توسعه معاملات زنجیره فولاد اشاره کرد.

وی ادامه داد: بورس کالای ایران که در سال‌های گذشته اقدامات مهمی در حوزه افزایش کارایی در اقتصاد کشور داشته و زمینه رشد و توسعه صنایع مختلف را خصوصا با رهایی از قیمت‌گذاری دستوری، تکیه بر اصول اقتصادی و افزایش شفافیت و کارایی فراهم آورده است، در سال ۱۴۰۱ در زمینه ارایه خدمات به مصرف‌کنندگان و سرمایه‌گذاران خُرد گام جدیدی برداشت و رویکرد جدیدی جهت ارایه خدمات گسترده به مردم در دستور کار قرار داد که امید است در سال ۱۴۰۲ با به ثمر رسیدن تلاش های صورت گرفته، این شرکت به بستری مطمئن جهت فعالیت کلیه فعالان اقتصادی تبدیل شود.

تلاش برای ارتقای شفافیت، سلامت و رونق اقتصاد ملی

به گفته جهرمی، بورس کالای ایران همچون سال‌های گذشته در سال ۱۴۰۲ نیز در راستای ماموریت و چشم انداز خود مبنی بر "مرجعیت پایدار کشف قیمت و معاملات مبتنی بر کالا و اوراق بهادار کالایی" بر آن است تا با تمرکز بر توسعه خطوط کسب و کار جدید در کنار گسترش و تعمیق بازارها و توسعه ابزارهای نوین، زنجیره خدمات خود را تکمیل کرده و در ارتقای شفافیت، سلامت و رونق اقتصاد ملی کشور نقش آفرینی کند.

وی اظهار امیدواری کرد: در سال ۱۴۰۲ که با شعار "مهار تورم، رشد تولید" نام گذاری شده است، امیدواریم شرکت بورس کالای ایران بتواند با به کارگیری از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خود در بازار سرمایه، همچون گذشته سهم شایانی در حمایت از زنجیره تولید کشور از طریق ارتقای شفافیت و کارایی بازار داشته باشد.

رکوردهای معاملاتی سال ۱۴۰۱

جهرمی در ادامه به ارزش کل معاملات بورس کالای ایران در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ارزش کل معاملات به ۱۰۴۸ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به سال گذشته رشد ۵۸ درصدی داشت. همچنین در سال گذشته حجم و ارزش بازار فیزیکی بورس کالای ایران به ترتیب ۵۵ و ۵۲ درصد رشد کرد و ۱۱۷،۷ میلیون تن انواع کالا به ارزش ۹۵۶،۱ هزار میلیارد تومان دادوستد شد.

به گفته وی، در سالی که گذشت ارزش معاملات بازار مالی نیز با رشد ۳۱۲ درصدی مواجه شد و به ۷۲.۰۴ همت رسید؛ ارزش معاملات قراردادهای مشتقه نیز با رشد ۲۳ درصدی از ۲۰.۴ همت عبور کرد.

وی همچنین ادامه داد: در سال گذشته بازار مالی رشد خوبی داشت که امیدواریم امسال نیز ادامه پیدا کند؛ آینده بورس کالا در توسعه بازارهای مالی قرار خواهد داشت بنابراین در آینده بیشتر به سمت اوراق بهادارسازی و توسعه بازار مالی حرکت می‌کنیم.

جهرمی عنوان کرد: از دیگر رکوردهای سال گذشته بورس کالا می‌توان به عبور تعداد کدهای صادر شده از ۹۲۱ هزار کد اشاره کرد؛ همچنین در سال گذشته تعداد عرضه های تایید شده نیز به ۵۲ هزار و ۶۹۶ عرضه و تعداد قراردادهای تسویه شده به ۵۴۲ هزار و ۳۷۱ قرارداد رسید.

وی افزود: در تالار محصولات صنعتی و معدنی ۹۷.۸ میلیون تن کالا، در تالار محصولات پتروشیمی ۶.۳ میلیون تن کالا، در تالار فرآورده های نفتی ۱۲.۶ میلیون تن انواع کالا و در بازار فرعی ۹۰۷ هزار تن محصول معامله شد.

برنامه های سال ۱۴۰۲

مدیرعامل بورس کالای ایران در خاتمه به برنامه‌های بورس کالا تا پایان سال جاری اشاره کرد و گفت: راه اندازی سامانه رسیدگی الکترونیک به اعتراضات، راه اندازی معاملات آنلاین بازار فیزیکی، تاسیس شرکت مدیریت فناوری بورس کالا، توسعه زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری در حوزه فناوری اطلاعات ، توسعه صندوق های سرمایه گذاری کالایی، راه اندازی و توسعه معاملات آتی گواهی سپرده پیوسته شمش طلا، بازطراحی و بهبود سازوکار حراج و تامین و تجهیزات ساختمان جدید بورس کالای ایران از مهم ترین اقدامات سال ۱۴۰۲ است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.