تحولات منطقه

لیندسی گراهام سناتور تندرو جمهوریخواه آمریکایی با هشدار به روسیه درمورد احتمال استفاده از سلاح اتمی در جنگ با اوکراین، گفت: حمله اتمی به اوکراین به منزله حمله به ناتو خواهد بود.

هشدار سناتورآمریکایی درمورد عواقب حمله اتمی روسیه به اوکراین
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، تارنمای خبری آمریکایی «هیل» (The Hill) با انتشاراین خبر نوشت: لیندسی گراهام سناتور ایالت کارولینای جنوبی در واکنش به اظهارات دیمیتری مدودف معاون رئیس شورای امنیت روسیه که گفته بود روسیه در صورت تهدید قلمرو خود از سوی نظامیان اوکراینی از سلاح اتمی استفاده خواهد کرد، هشدار داد که آمریکا این اقدام را بعنوان حمله به ناتو تلقی خواهد کرد ، هرچند اوکراین عضو این پیمان نظامی نیست.

گراهام در حساب توئیتر خود در واکنش به اظهارات مدودف نوشت: به دوستان روسی خود که درباره استفاده از تسلیحات اتمی علیه اوکراین حرف می زنند، می گویم لازم است بدانید که این یک حمله با توجه به نزدیکی اوکراین به خاک کشورهای عضو ناتو ، حمله به خود ناتو تلقی می شود.

وی درادامه نوشت: زمان بیدار شدن است، درک کنید که حمله وحشیانه شما به اوکراین جواب نداده، به مرزهای خود بازگردید و جان بسیاری از جوانان روسی را از یک مرگ بیهوده نجات دهید.

هیل در ادامه این خبر نوشت: گراهام به همراه «ریچارد بلومنتال» سناتور ایالت «کنتیکت» درماه ژوئن گذشته قطعنامه ای را ارائه کردند مبنی بر اینکه هرگونه استفاده سلاح اتمی (کوتاه برد) از سوی روسیه ، بلاروس و یا گروه‌های نیابتی آنها که آلاینده‌های رادیواکتیو را در قلمرو کشورهای عضو ناتو پخش کند، به عنوان حمله به ناتو تلقی خواهد شد.

هیل افزود: پوتین شماری از تسلیحات هسته ای کوتاه برد روسیه را به بلاروس منتقل کرده و هرچه بیشتر آنها در نزدیکی با اوکراین قرار داده است.

دیپلمات روس: آمریکا باید تسلیحات اتمی خود را از اروپا خارج کند

گفتنی است؛ درحالی سناتور آمریکایی نسبت به استفاده سلاح اتمی از سوی روسیه علیه اوکراین هشدار می دهد که مسکو نیز نسبت به برچیدن تسلیحات اتمی آمریکا از خاک اروپا و انتقال آن به درون خود آمریکا هشدار داده است.

«الکسی پولیشچوک» (Aleksey Polishchuk)، رئیس بخش دوم وزارت خارجه روسیه در امور کشورهای مشترک المنافع در روزهای اخیر تاکید کرد: می خواهم سریعا به این نکته اشاره کنم که استقرار تسلیحات تاکتیکی هسته ای روسیه در خاک بلاروس پاسخی به سال ها سیاست بی ثبات کننده ناتو و واشنگتن است، بویژه در تغییرات ساختاری اخیری که در مناطق حساس امنیتی اروپا روی داد؛ درخصوص خروج فرضی تسلیحات تاکتیکی روسیه از خاک بلاروس ، این امر تنها در این صورت ممکن خواهد بود که آمریکا رویه مخرب با تضعیف هدفمند امنیتی روسیه و بلاروس را کنار گذارد، این مساله مستلزم خروج کامل همه تسلیحات هسته ای آمریکا با حذف و ازبین بردن زیرساخت های مربوطه در اروپا است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.