تحولات لبنان و فلسطین

رئیس جمهور گفت: دشمن به‌دنبال جریان‌سازی در جنگ رسانه‌ای و شناختی است. جنگ شناختی نیازمند دفاع شناختی است و دشمن می‌خواهد ایمان و امید را تضعیف کند و رهبری معظم انقلاب اسلامی بر لزوم تقویت ایمان و امید تأکید فرموده‌اند.

رئیس‌جمهور: از کسانی که نمی‌گذارند رسانه‌های دشمن جای حق و باطل را عوض کنند سپاسگزارم / «نقد منصفانه» نعمت است و باید رسانه را فرصت بدانیم

به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور در اختتامیه بیست و یکمین جشنواره ملی رسانه‌های ایران ضمن گرامیداشت روز خبرنگار و یادبود شهدای خبرنگار بیان کرد: رساندن خبر، بیان رویدادها و وصف خبرنگار و راوی بسیار در مضامین دینی ما مهم است. ثقه بودن وصف راوی است و کسی که یک رویداد را منتقل می‌کند مورد اهمیت است.

وی با اشاره به ایام سوگواری امام حسین(ع) افزود: عاشورا رخداد بزرگی در تاریخ اسلام است و روایتگری و خبر عاشورا و هم‌چنین تمامی زوایای این واقعه و تصویرسازی از عاشورا را برخی به‌عهده داشته‌اند که ما امروزه مرهون آن‌ها هستیم. امام سجاد(ع) در جایگاه امامت و غیر از ایشان و حضرت زینب کبری(س) نیز افرادی بوده‌اند که بسیار دقیق زوایای عاشورا را تبیین و تحلیل کردند، بزرگانی دیگری این رویداد را روایت کرده‌اند.

رئیس‌جمهور عنوان کرد: شخص مورد اطمینان در روایت خبر بسیار مهم است؛ اعتمادسازی و اعتمادآفرینی برای خبرنگار وصف مهمی است. قلم و نوشتار مورد قسم قرآن کریم است؛ البته هر نوشته‌ای مد نظر قرآن نیست بلکه آن نوشتار باید در جهت بیان حقایق عالم، معارف الهی، نجات انسان و در مسیر علم‌افزایی برای انسان باشد و این قلم ارزش بسیار دارد.

رئیسی گفت: خبرنگاران، روایتگران و تصویرسازان از وقایع و رخدادها و هم‌چنین تاریخ‌نگاران که آن‌چه گذشته را منتقل می‌کنند جایگاه مهمی دارند و امروز اصحاب رسانه با استفاده از ابزارهای انتقال اخبار، به این امر مهم می‌پردازند. ابزار نو شده اما نیروی انسانی باید اطلاعات را تولید کند.

وی خاطر نشان کرد: اصحاب رسانه‌ی ما در شرایط مختلف و فراز و فرودها زحمات بسیاری می‌کشند تا مقابل جریان خبری، رسانه‌ای و فرهنگی دشمن که می‌کوشد حق را باطل جلوه داده و بالعکس و فضا را غبارآلود کند، عمل می‌کنند. شما اهالی رسانه پل ارتباطی  بین مردم و مسئولان هستید.

رئیس‌جمهور گفت: دشمن به‌دنبال جریان‌سازی در این جنگ رسانه‌ای و شناختی است. جنگ شناختی نیازمند دفاع شناختی است و دشمن می‌خواهد ایمان و امید را تضعیف کند و رهبری معظم انقلاب اسلامی بر لزوم تقویت ایمان و امید تأکید فرموده‌اند. مستندسازی‌ها، تجلیل‌ها، خبرسازی‌ها و گزارش‌های دشمن ناظر به این دو مولفه است و امیدآفرینی اهالی رسانه راهبرد جمهوری اسلامی ایران است. البته تقویت ایمان و امید فقط برعهده رسانه نیست و دولتمردان هم باید این کار را انجام دهند. اقدام و عمل باید توسط دولت و تنویر افکار عمومی باید توسط رسانه‌ها انجام بگیرد.

رئیسی با بیان اینکه دولت و رسانه مأموریت مشترکی برای تقدیم ایمان و امید در جامعه داریم، اظهار داشت: بنده قبلا اعلام کردم که در کنار راهیان نور، باید راهیان و راویان پیشرفت داشته باشیم؛ اگر بیان مشکلات هم انجام می‌گیرد، نیاز است راهکار هم داده شود.

وی گفت: نمی‌توان پیشرفت‌های متعدد در کشور را ندید؛ بیش از ده رئیس‌جمهور در دیدارها به ما می‌گویند که ما از جهت پیشرفت ایران علیرغم این حجم از تهدیدها در شگفت هستیم. داشته‌های خودمان را ببین مو باید به آن افتخار کنیم و برای رفع مشکلات تلاش کنیم. کسانی که امروز میدان دارند با قلم و بیان‌مان کمک کنیم برای رفع مشکلات توفیق یابند. باید به منافع ملی فکر کرد و منافع ملی نقطه مشترک تمامی گروه‌ها و احزاب باشد.

رئیس‌جمهور عنوان کرد: آزادی قلم و آزادی بیان از افتخارات جمهوری اسلامی ایران است و ما این را با آوای بلند فریاد می‌زنیم و این به برکت خون شهدا و حضور مجاهدان در صحنه است. آزادی‌های مشروع در کشور تضمین شده و دولت و دستگاه‌ها باید این آزادی‌ها را مورد دقت قرار دهند. خداوند متعال آزادی داده و چارچوب‌هایی نیز معین فرموده و در قانون اساسی ما نیز آمده که "آزادی‌های مشروع باید تضمین شود".

رئیسی اظهار داشت: حقوق افراد و اشخاص محفوظ است اما باید به این آزادی افتخار کرد و آزادی مطبوعات از افتخارات جمهوری اسلامی است. در مقاطعی از انقلاب اسلامی کسانی فریادهایی زده‌اند که خود آن‌ها بیشتر از همه از این آزادی بهره‌برده‌اند.

وی بیان کرد: در سخنی که برای گوینده در یک سخن‌گاه بیان شود و یا در قلمی جاری شود، انصاف باید مد نظر باشد؛ باید بخش خالی و پر لیوان را با هم ببینیم. مشکلات رفع می‌شود و کارهایی متعددی در کشور انجام شده است. امروز در کشور رشد اقتصادی داریم و رشد ۸ درصد هدف‌گذاری شده و سال ۱۴۰۱ حدود ۴ درصد رشد داشتیم.

رئیس‌جمهور گفت: رشد تولید، تجارت، صادرات، علم و فناوری و ابزار تولید را داریم و این‌ها علیرغم همه تحریم‌هاست و در بخش‌های مختلفی پیشرفت کرده‌ایم. در حوزه علم و فناوری کارهای مهمی انجام شده که در سفرهای خارجی‌مان نیز از این دستاوردها به‌عنوان نمونه و معرفی می‌بریم. اینکه مثلاً پروژه‌های نیمه‌تمام و برخی اقدامات توسط کدام دولت و چه گروهی انجام شده مهم نیست، ما در این‌باره می‌گوییم که این اقدامات توسط جمهوری اسلامی انجام شده است.

رئیسی درباره برجام خاطر نشان کرد: در مسئله برجام باید بگوییم که ما میز گفت‌وگو را ترک نکرده و دست برتر و سخن متقن داریم و کار را عزتمندانه دنبال می‌کنیم. ما به هیچ عنوان به آنان اعتماد نکرده و نخواهیم کرد. صخن اصلی ما خنثی‌سازی تحریم‌هاست؛ ما پیمان‌شکنی آن‌ها را دیده‌ایم و مبتنی بر توان و ظرفیت‌های خود تلاش می‌کنیم. نه‌تنها فقط در صنعت نظامی و هسته‌ای بلکه در فناوری و صنایع بسیاری رتبه‌ی خوبی داریم.

وی اظهار داشت: البته باید اقدامات بیشتری برای پیشرفت‌ها صورت بگیرد ولی قلم شما اهالی رسانه برای ایجاد امید بسیار موثر است. القای یأس کار پیچیده‌ای نیست و می‌توان جوان را ناامید کرد اما رسالت ما ایجاد امید است. هرکس با کار، تلاش، قلم و بیانش در دل مردم ایجاد امید کند بداند که در جهت راهبرد جمهوری اسلامی حرکت کرده و این خواست مردم و منفعت ملی است. اما هرکس بخواهد یا نخواهد، بداند و یا نداند در دل مردم یأس ایجاد کند، در جهت این راهبرد حرکت نکرده و هم‌سو با برخی که در جهت ناامیدی جامعه می‌دمند حرکت کرده است.

رئیس‌جمهور بیان کرد: در دولت از دیدگاه‌ها، سخنان و نقدها استقبال می‌کنیم؛ بنده روزی که رئیس قوه قضاییه شدم اعلام کردم که هر کس از قوه قضاییه شکایت کرده، من از آن گذشت کردم و همین کار را روز اول شروع بکار دولت نیز انجام دادم و گفتم هرکس به‌عنوان دولت از یک رسانه‌، خبرگزاری و شخصی احیاناً شکایتی کرده، آن را پس گرفتیم و تا امروز علیرغم همه‌ی مواردی که در رسانه‌ها می‌بینید، از هیچ‌کسی و هیچ خبرنگار و رسانه‌ای شکایت نکردم.

رئیسی گفت: نقد منصفانه یک نعمت است و باید رسانه را فرصت بدانیم و توسعه رسانه‌های روشن‌گر که زبان گویای انقلاب اسلامی و مردم هستند، یک فرصت و کمک به مدیران است.

وی با اشاره به درخواست یکی از حضار درباره ساخت مسکن برای خبرنگاران، اظهار داشت: ما تعاونی‌های مختلف را ایجاد کردهه‌ایم و اگر شما نیز تعاونی داشته باشید، زمین و تشهیلات اختصاص خواهد یافت. برخی می‌گویند "فلانی درباره مسکن قول داد و باید ببینیم به آن عمل می‌شود یا نه؟" بنده می‌گویم که قول من نیاز کشور است و ببینید در ۱۰ سال گذشته چقدر مسکن ساخته شد؟ ما روزی که دولت را شروع کردیم ۲۲ هزار مگاوات ناتراضی برق داشتیم و ۷ هزار مگاوات برق تولید کردیم. هم‌چنین ده هزار روستا مشکل آبرسانی دارند و تا پایان دولت این مشکل نیز رفع خواهد شد. در حوزه گاز و جمع‌آوری گازهای مشعل مشکل داریم و در ابتدای دولت ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در این‌باره با وزارت نفت همکاری دارند و امروزه بیش از ۵۰۰ شرکت فعال هستند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.