تحولات منطقه

رئیس خانه صمت استان گفت: ما در استان سالانه حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار در صنعت پلاستیک و پلیمر صادرات داریم و واردات صرفاً در حوزه ماشین آلات صورت می‌گیرد.

صادرات ۳۰۰ میلیون دلاری مصنوعات پلاستیکی در خراسان رضوی
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، علی جلوه در نشست خبری نمایشگاه صنعت پلاستیک، رنگ و رزین، شوینده‌ها و محصولات بهداشتی صبح روز سه شنبه، ۱۷ مرداد در مشهد اظهار کرد: این نمایشگاه با حضور ۱۲۵ شرکت، با مساحتی معادل ۱۰ هزار مترمربع برگزار خواهد شد.

معاون نمایشگاهی نمایشگاه بین الملل مشهد ادامه داد: ۶۰ مجموعه حاضر در نمایشگاه از خارج از استان خراسان رضوی شرکت کرده‌اند که شامل استان‌های تهران، مازندران، اردبیل، سمنان، قم و… است. همچنین چند هیئت تجاری نیز از کشورهای تاجیکستان، ترکمنستان و افغانستان در این نمایشگاه حاضر شدند. این نمایشگاه، بزرگترین نمایشگاه در صنعت پلاستیک و رنگ و رزین بعد از تهران است.

وی در پایان خبر داد: این نمایشگاه از ۱۸ تا ۲۱ مرداد ماه از ساعت ۱۶ تا ۲۱ در محل نمایشگاه بین‌المللی مشهد برگزار خواهد شد.

بحران کارگری، معضل اصلی صنعت

در ادامه نشست، رئیس خانه صنعت، معدن، تجارت خراسان رضوی مطرح کرد: بسیاری از توفیقات اقتصادی ما در کشور به دلیل تورم دیده نمی‌شود. با این حال نرخ تورم در استان ۵.۳ است که کمترین مقدار در سطح کشور بوده و در تاریخ بی‌نظیر است. نرخ رشد اقتصادی استان نیز ۴.۴ درصد است که خراسان رضوی را جزو ۵ استان اول کشور قرار داده است. میزان تولیدات ما نیز در سال گذشته حدود ۲۰ درصد رشد داشته که عدد قابل توجهی است.

فیروز ابراهیمی درخصوص مشکلات حوزه صنعت استان خراسان رضوی گفت: درحال حاضر می‌توانم بگویم کارخانه‌ای نیست که نیاز به کارگر نداشته باشد. ما دچار یک بحران کارگری هستیم و اگر همین امروز ۱۰ هزار کارگر به ما معرفی شود، این ظرفیت را داریم که در کمتر از سه ساعت در صنایع آن‌ها را به کار بگیریم.

وی در ادامه گفت‌: برخی موانع اگر برطرف شود، توفیقات ما در حوزه تولید بیشتر خواهد شد. یکی از معضلات ما قطعی برق صنایع است که به دلیل محدودیت‌های انرژی دو روز در هفته اتفاق می‌افتد. بیش از موضوع صادرات برق، اولویت ما باید بخش تولید باشد. وصل شدن مجدد برق در مجموعه‌های صنعتی پروژه‌ای بسیار زمان‌بر است و هربار وصل شدن برق حدود ۱۲ ساعت وقت می‌برد.

ابراهیمی با اشاره به اینکه سیاست‌های کلان، نظام بانکی را موظف به تسهیلات دهی تکلیفی کرده است گفت: بالغ بر ۶۰ درصد تسهیلات بانک‌های استان صرف تسهیلات تکلیفی می‌شود که حوزه تولید تقریباً از آن بی‌بهره است. طی دوسال گذشته نیاز حوزه تولید به نقدینگی سه برابر شده است اما نظام بانکداری روی حوزه تولید قفل است. بنابراین تامین جریان نقدینگی صنایع استان یکی دیگر از معضلات مهم ماست.

وی اضافه کرد: تسهیلات تکلیفی نظام بانکی را به گل خواهد نشاند. چراکه برگشت این تسهیلات خرد به نظام بانکی سخت خواهد بود. هروقت این تسهیلات تکلیفی فشار بر نظام بانکی بیاورد، انحراف مصرف دارد. یکی از دلایل این کمبود نیروی کار همین واگذاری تسهیلات خرد است که موجب می‌شود افراد از مدار اشتغال مولد خارج شوند که تولید را در دراز مدت دچار مشکل می‌کند.

رفع تعهد ارزی، مانع رشد تولیدات صادرات محور در استان

رئیس خانه صمت خراسان رضوی معضل بعدی را رفع تعهد ارزی عنوان کرد و گفت: در بیش از ۹۰ درصد صادرات ما ریال دریافت می‌شود. با وجود نوسانات بازار ارز پاس کردن تعهدات ارزی عملاً یعنی نابودی حوزه تولید.

ابراهیمی گفت: حاشیه سود تولیدات صادرات محور در استان ما، یک یا دو درصد است اما امروزه برای رفع تعهد ارزی، هر دلار بالای ۵ هزار تومان هزینه دارد که از توان تولید خارج است اگر مانع رفع تعهد ارزی که مانع بزرگی است از روی دوش تولید صادرات محور برداشته شود، قادریم در بازه زمانی ۶ ماه سرانه صادرات استان را به ۵۰۰، دلار ارتقا بدهیم. سرانه صادرات در سال گذشته ۱.۵ میلیارد دلار بوده و قادریم آن را به بالای ۳ میلیارد برسانیم.

رئیس خانه صمت خراسان رضوی در ادامه درخصوص تاثیر بهبود روابط بین‌المللی بر اقتصاد استان گفت: در حوزه سیاست خارجی با نگاه اقتصادی اقدامات ارزشمندی توسط دولت شکل گرفته است. تلطیف شدن رابطه ایران و عربستان در مسائل اقتصادی کمک بسیار بزرگی می‌کند. وقتی این رابطه به هم بخورد، کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز از مراودات تجاری با کشور ما خودداری می‌کنند. یکی از مهم‌ترین دستاورهای دولت اصلاح رابطه با عربستان بود که به خصوص بر اقتصاد شهر مشهد و حضور زائران عربستانی نیز تاثیر خوبی گذاشت.

وی اضافه کرد: سفر ریس جمهور به تاجیکستان و ترکمنستان نیز بسیار موثر بود و گشایش‌های زیادی را در پی داشت. کشورهای آفریقایی نیز شاهد حضور صنعتگران و تجار ایرانی هستند و بازارها در این منطقه در حال شکل گیری است.

ابراهیمی با اشاره به اینکه در بسیاری از صنایع پلیمر و شیمایی نیاز به واردات مواد اولیه نداریم ادامه داد: ۱۵۰۰ واحد صنعتی پلیمر و شیمیایی در کشور داریم که شامل ایزوگام، پلاستیک، شوینده، رنگ و…. در مجموع حجم واردات مواد اولیه در کشور ۱۰ درصد مصرف کارخانه جات است.

رئیس خانه صمت استان گفت: ما در استان سالانه حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار در صنعت پلاستیک و پلیمر صادرات داریم و واردات صرفاً در حوزه ماشین آلات صورت می‌گیرد.

وی در پایان تاکید کرد: باوجود تمام معضلات و مشکلات باید گفت همدلی خوبی در سه قوه در استان برای زدودن موانع تولید وجود دارد و بخش خصوصی نیز همراهی خوبی با آن‌ها دارد.

صنعت پلاستیک صنعت آسیب‌پذیری است

دبیر انجمن پلیمر استان خراسان رضوی در ادامه نشست بیان کرد: صنعت پلاستیک در ده سال گذشته در استان رشد بسیار خوبی داشته و به دلیل مجاورت با کشورهای آسیای میانه بازار هدف بسیار خوبی دارد. اما این صنعت بسیار آسیب‌پذیر است و با کوچک‌ترین تزلزلی ممکن است عده‌ای از میدان خارج شوند.

قاسمعلی اسلامی ادامه داد: در استان خراسان رضوی نیاز مبرمی به نوسازی و بازسازی ماشین‌الات داریم تا به تکنولوژی به‌روز برسیم و قیمت تمام شده محصولات ما به گونه‌ای باشد که با کشورهای چین و ترکیه که رقبای جدی ما هستند قابل رقابت باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.