به گزارش قدس آنلاین، کیوان مرتضوی امروز در جمع خبرنگاران، با اشاره به تنوع و تکثر خدمات سازمان تامین اجتماعی، اظهار کرد: سازمان تامین اجتماعی در سه حوزه بیمه، درمان و اقتصادی فعالیت می کند.
وی بازنشستگی، از کارافتادگی، بازماندگی و... را از جمله خدمات بیمه ای تامین اجتماعی دانست و افزود: در حوزه تعهدات کوتاه مدت نیز اقدام به ارائه خدماتی از جمله غرامت دستمزد ایام بیماری و بارداری، کمک هزینه ارتروز و پروتز، مقرری بیکاری و... می کنیم.
مدیرکل تامین اجتماعی گیلان با بیان اینکه بیمه شدگان در حوزه درمان علاوه بر مراکز ملکی، به صورت مستقیم و غیر مستقیم از خدمات متنوع تامین اجتماعی بهره مند می شوند، گفت: تامین اجتماعی یکی از بزرگترین صندوق های بیمه ای کشور بوده و بیش از نیمی از جمعیت گیلان را تحت پوشش دارد.
مرتضوی با اشاره به تنوع مخاطبان تامین اجتماعی اعم از بیمه اجباری و بیمه های اختیاری و حرف و مشاغل آزاد و بیمه کارفرمایی و خویش فرمایی و کارگران ساختمانی و خادمین مساجد و باربران و زنبورداران و...، عنوان کرد: سازمان تامین اجتماعی یک نهاد عمومی غیر دولتی بوده و از بودجه دولتی استفاده نمی کند، بلکه منابع - مصارف محور است.
وی با بیان اینکه تامین اجتماعی ارتباط تنگاتنگی با عرصه های کار و تولید و صنعت دارد، خاطرنشان کرد: تامین اجتماعی هم از متغیرهای اقتصادی و اجتماعی تاثیرپذیر و هم بر آنها تاثیرگذار است؛ متاسفانه عمده مخاطبان اطلاع کافی از اهداف و ماموریت های سازمان تامین اجتماعی ندارند.
مدیرکل تامین اجتماعی گیلان از رسانه ها خواست به معرفی اهداف و فعالیت ها و کارکردهای نظام تامین اجتماعی به جامعه بپردازند و گفت: خبرنگاران جزو شرکای اجتماعی سازمان تامین اجتماعی محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه نسبت کل بیمه شدگان به مستمری بگیران در کشور و گیلان به ترتیب ۴.۲ و ۲.۸ است، اضافه کرد: گیلان در کنار مهاجرپذیری، سالمندترین استان کشور بوده و نرخ خروج بازنشستگان بیش از نرخ ورود بیمه شدگان است.
مرتضوی از اجرای طرح ویژه بازرسی کارگاهی در گیلان خبر داد و متذکر شد: کشف کارگران فاقد بیمه را رسالت سازمان تامین اجتماعی می دانیم تا بتوانیم از حق بیمه شده دفاع کنیم لذا طی ۲۵ روز از اجرای طرح، ۷۸۰ کارگر فاقد بیمه را شناسایی کردیم.
مدیرکل تامین اجتماعی گیلان خواستار گسترش فرهنگ بیمه ای شد و عنوان کرد: برخی از افراد رابطه کارگر و کارفرمایی دارند و بیش از ۲۰ سال کار کرده اند، اما فاقد مستندات بیمه ای بوده و لذا از بیمه بازنشستگی و خدمات درمان بی بهره می مانند.
وی یکی از برنامه های بزرگ سازمان تامین اجتماعی را اجرای طرح بخشودگی جرایم کارفرمایان دانست و اظهار کرد: این طرح در راستای کمک به کارگاه های تولیدی و کارفرمایانی که به سازمان تامین اجتماعی بدهکار هستند، اجرایی می شود.
مرتضوی با بیان اینکه کارفرمایان از اول خردادماه لغایت پایان مردادماه امسال فرصت دارند از شرایط بخشودگی جرایم استفاده کنند، ادامه داد: این طرح جهت مساعدت به کارفرمایان واحدهای مدیون بوده و لذا کارفرمایان می توانند از فرصت باقی مانده تا پایان ماه برای بخشودگی و تقسیط مجدد جرایم استفاده کنند.
وی بیش از ۷۰ درصد بدهی کارفرمایان را شامل جریمه دیرکرد دانست و گفت: عمدتا اصل بدهی پیمانکاران کم است، اما مشمول جریمه عدم پرداخت سالانه شده اند و لذا اکنون امکان پرداخت بدهی در اقساط ۱۲ ماهه با بخشودگی ۱۰۰ درصدی و در اقساط ۳۶ ماهه با بخشودگی ۵۰ درصدی فراهم شده است.
مدیرکل تامین اجتماعی گیلان از ثبت ۱۳۱۲ مورد درخواست بخشودگی جرایم بیمه ای و تعیین تکلیف ۸۵۰ مورد خبر داد و بیان کرد: ۴۱ هزار کارگاه فعال(دارای بیمه شده) و ۳۶ هزار کارگاه نیمه فعال(فاقد بیمه شده) داریم و لذا امیدواریم کارفرمایان از فرصت باقی مانده برای بخشودگی جرایم استفاده کنند.
وی در ادامه از اعطای تسهیلات ۲۰ میلیون تومانی به ۴۰ هزار بازنشسته تامین اجتماعی خبر داد و خاطرنشان کرد: سهم گیلان در مرحله اول ۱۳۰۰ نفر است و ثبت نام از امروز تا ۲۷ مردادماه انجام می شود.
مرتضوی، با بیان اینکه ۱۱۴ هزار بازنشسته، ۶۹ هزار از کار افتاده و ۱۱۲ هزار بازمانده داریم، گفت: منابع ماهانه اداره کل تامین اجتماعی استان ۹۰۰ میلیارد تومان و مصارف بیمه ای و درمانی ۱۵۰۰ میلیارد تومان است که کسری ۶۰۰ میلیارد تومانی را نشان می دهد؛ در این راستا به دنبال مدیریت منابع - مصارف و افزایش منابع هستیم.
مدیرکل تامین اجتماعی گیلان با اشاره به مطالبه ۱۷۰۰ میلیارد تومانی این اداره کل از بخش دولتی و بخش خصوصی(کارفرمایی)، تاکید کرد: سازمان تامین اجتماعی نیمی از حق سرانه بیمه تکمیلی بازنشستگان را پرداخت می کند که در گیلان معادل ۲۳ میلیارد تومان در ماه است.
وی کل بیمه شدگان تامین اجتماعی گیلان را ۴۷۶ هزار نفر عنوان کرد که ۲۶۸ هزار نفر آنان بیمه اجباری دارند و یادآور شد: طی سال های اخیر شاهد رشد دو تا سه درصدی بیمه شدگان و ۱۰ درصدی بازنشستگان هستیم.
مرتضوی در پایان بر لزوم توسعه بیمه فراگیر خانواده ایرانی تاکید کرد و افزود: سال گذشته ۴۸ هزار نفر از افراد فاقد پوشش بیمه ای در استان گیلان را شناسایی و بیمه کردیم؛ امسال نیز برنامه داریم ۴۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار دهیم.
نظر شما