به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، عبدالمجید شیخی اظهار داشت: عدالت مالیاتی حاصل یک نظام مالیاتی مطلوب و کارآمد بوده و از پیشنیازهای اساسی برای رسیدن به این دستاورد ملی، ایجاد شفافیت اقتصادی در جامعه است
وی با اشاره به رقم بسیار بالای فرار مالیاتی در کشور، اظهار کرد: در همین راستا نیاز به یک سامانه یکپارچه مالیاتی در کشور احساس میشد که سال گذشته تحت عنوان مودیان کار خود را در دستگاه اجرایی آغاز کرد.
این اقتصاددان شفافسازی مبادلات اقتصادی را مهمترین مزیت سامانه مودیان مالیاتی دانست و بیان کرد: در این صورت ما دیگر شاهد این مسئله نخواهیم بود که یک کالای قاچاق بدون پرداخت مالیات و نابرابر با تولیدکنندهای که هزینههای مربوطه را پرداخت کرده، رقابت کند؛ شفافیت در مبادلات اقتصادی و کاهش چشمگیر فرار مالیاتی به خصوص مشاغل خاص، رهآورد اصلی اجرای کامل سامانه مودیان است.
شیخی ضمن تأکید بر اینکه سامانه مودیان باید پایههای مالیاتستانی را باز تعریف کند، عنوان کرد: سامانه مودیان درصورتی که صحیح اجرا شود بسیاری از معافیتهای مالیاتی غیرضروری و یا مالیاتستانی سلیقهای را از بین میبرد.
وی با بیان اینکه اجرا و بهرهمندی از سامانه مودیان مالیاتی در نهایت به نفع نظام تولید کشور خواهدشد، عنوان کرد: قانون پایانههای فروشگاهی کمکی برای سیاستگذاری و تنظیمگری بهتر در بازار کالا و خدمات خواهد بود.
این پژوهشگر اقتصادی گفت: تولیدکنندگانی که کالاهای خودشان را بهصورت شفاف و تولید داخل در داخل کشور تولید میکنند و به فروش میرسانند از یک رقابت نابرابر خلاص میشوند و بهتر میتوانند نسبت به تولید و ارائه کالای خودشان اقدام کنند.
وی عنوان کرد: کنترل شرایط عرضه و تقاضای کالاها در بازار و مدیریت رفتارهای مخاطرهآمیزی همچون احتکار در برخی از مقاطع زمانی، از دیگر آثار مثبت مستتر در استقرار سامانه مؤدیان است.
به گزارش فارس شفافیت در نظام مالیاتی و فعالیتهای اقتصادی آثار بسیار مهمی از جمله هوشمندسازی نظام مالیاتی، جلوگیری از فرار مالیاتی، حذف تشخیص مالیات علی الرأس، پرداخت مالیات منطبق با درآمد و با رویکرد برابر و همچنین تکریم مؤدیان مالیاتی و افزایش رضایت آنها را به دنبال دارد.
از طرفی دیگر قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان مصوب سال ۱۳۹۸ بهعنوان بستر اصلی اجرای بسیاری از قوانین مالیاتی در راستای بستر شفافیت اقتصادی در کشور مورد تأکید قرار گرفته است، از جمله قانون مالیات بر ارزشافزوده مصوب سال ۱۴۰۰ که بهموجب آن همه اشخاص مشمول این قانون مکلف به عضویت و ثبتنام در سامانه مؤدیان و صدور صورتحساب الکترونیکی برای فروش کالا و خدمات خود شدهاند و مآخذ محاسبه مالیات و عوارض فروش بهمنظور شفافسازی تدریجی مبادلات فعالیتهای اقتصادی و در راستای ایجاد زیرساخت مالیات الکترونیکی و دستیابی به یک نظام مالیاتی هوشمند و همچنین بهمنظور تسهیل در شناسایی درآمد واقعی مؤدیان و رعایت عدالت نسبی مالیاتی در بخش صاحبان مشاغل، پروژه راهاندازی و بهرهبرداری سامانه فروشگاهی در سازمان امور مالیاتی کشور تعریف شد.
نظر شما