تحولات لبنان و فلسطین

کارشناس اقتصادی گفت: رانت انرژی ارزان به جای رقابت‌پذیری در کشور، مانع توسعه زنجیره ارزش کامل و ایجاد ارزش جدید در تولید صنعتی است،

اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه ابزار توسعه زنجیره ارزش در صنایع بزرگ‌

ب‌ه گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، حمید بهزادی‌بخش با اشاره به اهمیت توسعه زنجیره ارزش صنعتی در ایران و جلوگیری از خام‌فروشی صنعتی، اظهار داشت: زنجیره ارزش به کل فرآیندی اطلاق‌ می‌شود که مواد خام را به محصولات یا خدمات نهایی تبدیل‌ می‌کند و در هر مرحله از چرخه تولید ارزش را به خود اختصاص‌ می‌دهد.

وی افزود: توسعه یک زنجیره ارزش جامع برای رقابت پذیری و پایداری صنایع حیاتی است، هنگامی که صنایع تنها بر مراحل اولیه تولید، مانند استخراج یا فرآوری مواد خام تمرکز می‌کنند، فرصت افزودن ارزش از طریق فعالیت‌های پردازش، تولید و بازاریابی بیشتر را از دست‌ می‌دهند، این محدودیت مانع تنوع صنایع، کاهش انعطاف پذیری آنها در برابر نوسانات بازار و افزایش آسیب پذیری در برابر عوامل خارجی‌ می‌شود.

این کارشناس اقتصادی گفت: با توجه به مزیت نسبی کشور در منابع ارزان انرژی، توسعه زنجیره ارزش به ویژه برای صنایع بزرگ ایران بسیار حیاتی است؛ با تقویت زنجیره ارزش و حرکت به سمت تکمیل فرآیندهای صنعتی، صنایع‌ می‌توانند به طور موثرتری از منابع انرژی خود استفاده کرده و محصولات با ارزش بالاتری ایجاد کنند، این امر موجب افزایش منافع اقتصادی کلی حاصل از این منابع و تقویت رقابت‌پذیری صنایع در بازارهای داخلی و بین‌المللی‌ می‌شود.

وی ادامه داد: اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه یک مشوق مالیاتی هدفمند است که برای تحریک صنایع به سمت توسعه فناوری، نوآوری و تحقیق و توسعه صنعتی طراحی شده است، این اعتبار مالیاتی به عنوان ابزاری قدرتمند در حمایت از گسترش و بهینه سازی زنجیره ارزش در صنایع بزرگ ایران است.

این کارشناس اقتصادی‌ اظهار کرد: حرکت به سمت توسعه زنجیره ارزش و تولید محصولات با ارزش افزوده بالا پایین‌دست زنجیره ارزش، نقش مهمی در رشد و رقابت پذیری صنایع دارد، در ایران، یکی از چالش‌های کلیدی پیش روی بخش صنعت، وابستگی زیاد به رانت انرژی ارزان و خام‌فروشی گسترده است که با وجود مزیت نسبی برای شرکت‌های ایرانی، به جای توسعه زنجیره ارزش، شاهد خام‌فروشی صنعتی بیشتر و درگیری در تله انرژی مجازی هستیم، از همین رو نیز رانت انرژی ارزان به جای رقابت‌پذیری بیشتر، به مانع توسعه زنجیره ارزش کامل و ایجاد ارزش جدید در تولید صنعتی تبدیل شده است.

وی تصریح کرد: با این حال، با تصویب اخیر قانون جهش تولید دانش‌بنیان، فرصت مهمی برای صنایع بزرگ به ویژه در بخش نفت و گاز ایجاد شده است تا زنجیره ارزش خود را از طریق بومی‌سازی و توسعه فناوری ارتقا دهند، اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه (R&D) به عنوان یک ابزار ارزشمند در دستیابی به این هدف عمل‌ می‌کند.

بنابراین گزارش یکی از مزایای کلیدی اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه این است که صنایع را برای سرمایه‌گذاری در توسعه فناوری تشویق‌ می‌کند؛ با ارائه انگیزه مالی در قالب اعتبار مالیاتی، انگیزه شرکت‌ها برای تخصیص منابع به فعالیت‌های تحقیق و توسعه‌ می‌شود، این تخصیص منابع، صنایع را قادر می‌سازد تا قابلیت‌های فناوری خود را افزایش دهند، فرآیندهای نوآورانه را توسعه دهند و کیفیت محصول را بهبود بخشند.

از طریق این پیشرفت‌ها، صنایع‌ می‌توانند به محصولات خود ارزش بیافزایند، کارایی را افزایش دهند و مزیت رقابتی در بازار به دست آورند، در دسترس بودن اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه، محیطی مساعد برای سرمایه‌گذاری صنایع در فناوری و تجهیزات پیشرفته ایجاد می‌کند. این امر بومی سازی فناوری را تشویق‌ می‌کند، زیرا شرکت‌ها به جای اتکای صرف به فناوری وارداتی به دنبال توسعه قابلیت‌های بومی هستند.

با ترویج بومی‌سازی فناوری، اعتبار مالیاتی به صنایع کمک می‌کند تا وابستگی خود را به منابع خارجی کاهش دهند، انعطاف‌پذیری خود را در برابر شوک‌های خارجی بهبود بخشند و پایه‌ای قوی برای رشد پایدار ایجاد کنند.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.