به گزارش قدس آنلاین، روزنامه "تاگس اشپیگل" آلمان در مطلبی نوشت: ارتش آلمان می خواهد یک تیپ رزمی با حدود ۴۰۰۰ سرباز را در لیتوانی راه اندازی کند. با این حال، مشکلاتی برای یافتن سربازان کافی برای تشکیل این یگان وجود دارد و به همین دلیل است که اکنون باید مشوقهایی ایجاد شود.
به نوشته رسانهها از هر پنج سرباز در ارتش آلمان فقط یک نفر مایل است داوطلبانه به تیپ رزمی برنامه ریزی شده آلمان در لیتوانی بپیوندد. این نتیجه یک نظرسنجی توسط "اشپیگل" در انجمنهای بالقوه مناسب است. این مشکل ساز است زیرا ارتش آلمان نمیخواهد هیچ سربازی را برای پیوستن به این یگان مجبور کند – اما از طرفی قول داده است ۴۰۰۰ سرباز را در لیتوانی مستقر کند.
به دلیل شرایط سخت، کارستن بروئر، بازرس کل ارتش آلمان برای رفع این مشکل اقداماتی را آغاز کرده است. وی به افرادی که برنامه ریزی به آنها سپرده شده است دستور داد تا «بهترین ممکن» را در راستای رفع «نگرانیها و منافع بسیاری» سربازان و خانوادههایشان در جناح شرقی ناتو را در نظر بگیرند. این شامل امکانات مراقبتی، مهدکودکها و مدارس، امکانات پزشکی و خدمات فرهنگی است.
هنوز مشخص نیست که آیا سربازان آلمانی به طور دائم در این کشور مستقر خواهند شد یا اینکه آیا روند چرخشی امکان پذیر است. طبق دستورالعمل داخلی بروئر، در سال آینده، تنها «اولین اقدامات اجرایی قابل مشاهده» به هر حال انجام خواهد شد. در حال حاضر حدود ۸۵۰ سرباز آلمانی در لیتوانی مستقر هستند.
"آندره وستنر"، رئیس انجمن ارتش آلمان هم خواستار آن است که بخش نظامی باید در مورد وضعیت برنامهها در پاییز مطلع شود. وستنر به «اشپیگل» گفت: به دلیل برنامه ریزی برای استقرار یک تیپ قوی نیروهای رزمی در لیتوانی ناآرامی هایی در نیروها وجود دارد.
رئیس انجمن شخصاً خطاب به بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان گفت: «هر کسی که اطلاع دهد، شفافیت را تضمین میکند. اگر این کار را نکنید، جای شایعه و رنجش وجود دارد.
در پایان ماه ژوئن، پیستوریوس از انتقال دائمی ۴۰۰۰ سرباز ارتش آلمان به کشور شریک ناتو لیتوانی برای محافظت از جناح شرقی ناتو خبر داد. وزیر دفاع تاکید کرد: پیش نیازها " زیرساختهای مناسب" در محل و "سازگاری با برنامه های ناتو" است.
وناس سورویلا، معاون وزیر خارجه لیتوانی چند هفته پیش به روزنامه دی ولت گفت: اکنون باید روی توافق بر سر یک جدول زمانی بلندپروازانه و سریع برای استقرار کامل نیروها تمرکز کنیم. وی افزود: ویلنیوس آماده است تا "سرمایه گذاریهای قابل توجهی در زیرساخت های مورد نیاز برای اسکان نیروهای آلمانی انجام دهد.
چند روز پیش آستا اسکایسگیریته، مشاور ارشد سیاست خارجی هیتاناس ناوسدا رئیسجمهور لیتوانی، گفت: باید هر کاری که ممکن است انجام دهیم تا این تیپ در اسرع وقت در لیتوانی حضور داشته باشد.
اسکایسگیریته اظهار داشت: رئیسجمهور هدفی را برای تحقق حضور یک تیپ از ارتش آلمان در لیتوانی تا سال ۲۰۲۶ تعیین کرده و ما معتقدیم که این امر کاملا قابل دستیابی است.
آلمان از سال ۲۰۱۷ رهبری گردان چند ملیتی ناتو را بر عهده دارد که در لیتوانی مستقر شده است.
نظر شما