تحولات لبنان و فلسطین

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درباره اعلام نتایج اثربخشی داروهای بیماران اس‌ام‌ای توضیحاتی ارائه کرد.

توضیح معاون تحقیقات وزارت بهداشت درباره اعلام نتایج اثربخشی داروهای بیماران اس‌ام‌ای

«یونس پناهی»، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درباره نتیجه اثربخشی داروهای بیماران اس‌ام‌ای گفت: درخصوص بیماران اس‌ام‌ای و داروهای آن‌ها که یکی از آن‌ها اسپینرازا است، مطابق دستوری که رئیس‌جمهور داده بودند؛ طبق پروتکل مشترکی که با معاونت درمان و معاونت تحقیقات نوشته شده بود و توسط سازمان غذا و دارو مورد حمایت قرار گرفت؛ این داروها وارد ایران شده و توزیع شدند و در ۲۰ قطب دانشگاهی این داروها مورد استفاده قرار گرفت.

وی درباره نتیجه بررسی اثربخشی این داروها ادامه داد: شاید بهتر است بگوییم نتایج این بررسی در قالب یک تحقیق نبود بلکه به این صورت بود که بیماران براساس پروتکل دارو را دریافت می‌کردند و اطلاعات جمع‌آوری می‌شد و نتایج حاصل از این مطالعه در جلسه‌ای با پزشکان مجری و تعدادی داور پژوهشی و داور اخلاقی داشتیم و این نتایج مورد ارزیابی قرار گرفت و در شورای معاونان به استحضار مقام عالی وزارت رسید.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: واقعیت این است که این دارو پرهزینه است و از داروهای خاص است و اینطور نیست که مردم تصور کنند که این دارو بیماری را درمان می‌کند، اینگونه نیست؛ این داروها هیچ وقت بیماری را به صورت قطعی درمان نمی‌کنند. بلکه دارو به عملکرد عضله‌ها کمک می‌کند. این بستگی به توان مالی دولت دارد البته دولت حمایت کرد و دارو وارد شد.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه این دارو صرفا برای بیماران کمتر از ۱۱سال مصرف شده است آیا برای سایر بیماران که در سنین بالای ۱۱ سال هستند دارو وارد می‌شود، گفت: برای بیماران اس‌ام‌ای ما ۴ اولویت تعریف کرده‌ایم. اولویت نخست کودکان کمتر از ۱۰ سال و در هر سه تیپ یک، دو و سه بود. اولویت دوم سنین بیش از ۱۰ سال بود که لازمه آن این است که حتما باید نتایج آن چقدر مقرون به صرفه است و باید ببینیم که دارو باید تهیه شود و هزینه آن بالاست. ادامه این راه منوط بر تامین منابع مالی و نتایج مطالعه است.

پناهی در پاسخ به این که آیا اثر بخشی دارو مورد تایید وزارت بهداشت بود، گفت: اثربخشی به چه معنایی است اگر به این منظور است که این دارو بیماری را به طور کامل اصلاح کند؛ خیر اینطور نیست. این مطالعه براساس سه پرسشنامه متناسب با سن و تیپ بیماری بود. نکته مهمی که در این مبحث بسیار اهمیت دارد این است که بیماران حتما تحت نظر پزشکان نورولوژی اطفال باید توانبخشی شوند. آن چیزی که دوستان می‌گفتند این بود که در بیمارانی که توانبخشی شده بودند و دارو مصرف می‌کردند، به نظر می‌رسد خوب بوده است اما در بیمارانی که صرفاً دارو مصرف کرده بودند اثربخش نبوده است.

منبع: خبرگزاری ایلنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.