معاون امور بینالملل آستان قدس رضوی مطرح کرد:
پیشنهاد ایجاد میز زیارت، نذر و وقف در رایزنی های فرهنگی ایران
معاون امور بینالملل آستان قدس رضوی گفت: بعد از دوران همه گیری کرونا که محدودیتهایی برای حضور زائران در زیارتگاهها وجود داشت، شوق زائران به اعتاب شیعه بیشتر شده است و این روند با افزایش روزافزون زوار، ادامه دارد.
به گزارش آستاننیوز، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی فقیه اسفندیاری، معاون امور بینالملل آستان قدس رضوی در سومین روز نخستین اجلاس منطقه ای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه با اشاره به اهمیت مراکز زیارتی در پیشبرد اهداف فرهنگی، اظهار کرد: بعد از دوران همه گیری کرونا که محدودیت هایی برای حضور زائران در زیارتگاه ها وجود داشت، شوق زائران در کشورهای مختلف به اعتاب شیعه بیشتر شده است و این روند با افزایش روزافزون زوار، ادامه دارد.
وی افزود: در همین راستا، طرحی به عنوان دیپلماسی زیارت به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و وزارت امور خارجه ارائه کرده ایم تا بتوانیم از شهروندان کشورهایی که صاحب زائر هستند لغو روادید کنیم. خوشبختانه مقامات وزارت امور خارجه نیز اعلام آمادگی کردند تا در این مسیر، یاری رسان باشند.
فقیه اسفندیاری همچنین بیان کرد: این نهاد، مبتنی بر موقوفات و نذورات فعالیت می کند و یک ریال از بودجه ملی و دولتی استفاده نمیکند میتواند الگویی مناسب، پیش روی رایزنان فرهنگی برای اثرگذاری در حوزه های مختلف از جمله فرهنگ باشد.
وی افزود: دیپلماسی زیارت، در حوزه علمی و فرهنگی در کنار هم، اهمیت دارند و پیشنهاد میکنم در محل خدمت رایزنان فرهنگی، میز زیارت، نذر و وقف شکل گیرد. با توجه به ابعاد فعالیت های آستان نقدس رضوی، لازم است در عرصه دیپلماسی فرهنگی، به اشاعه سیره رضوی خدمت کنیم.
وی با بیان اینکه درهای آستان قدس رضوی به روی همه، چه مسلمان و چه غیرمسلمان، باز است، ابراز کرد: شایسته است توریستی که به ایران میآید بتواند از آستان قدس رضوی و داشتههای منحصربه فرد آن چه در بعد مذهبی و چه در بعد تاریخی و موزهای، بازدید کند.
فقیه اسفندیاری از رایزنان فرهنگی خواست، تلاش کنند یک روز جهانی به نام امام رضا(ع) ثبت شود و فرهنگ و سیره اهل بیت(ع) به گوش همه جهان برسد.
وی ادامه داد: خواهشمندیم در راستای اهداف فرهنگی، در کشورهای همسایه، دست به رویدادسازی بزنید. در کنار این موضوع، فراهم آوردن شرایط برای حضور شخصیتهای علمی و دانشگاهی کشورهای منطقه برای حضور در آستان قدس رضوی نیز میتواند در عرصه دیپلماسی فرهنگی دارای اهمیت باشد.
شایان ذکر است، نخستین اجلاس منطقه ای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه، از ۱۵ تا ۲۰ مهرماه ۱۴۰۲، به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه اقتدار فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.
نظر شما