به گزارش قدس خراسان، پس از دریافت اعتراض مردمی درباره سختگیریها در خصوص لوله بخاری در منازل و چالشهایی که مردم درباره ساخت منزل در این زمینه با تحریریه قدس در میان گذاشتند، به سراغ مدیر خدمات تفویضی سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی رفتیم تا علت این امر را توضیح دهد.
علی آجیلیان ممتاز گفت: با ابلاغ ویرایش جدید مبحث ۱۷ مقررات ملی ساختمان توسط وزارتخانه راه و شهرسازی تعریف گروهبندی ساختمانها تغییر کرده است.
وی ادامه داد: براساس مصوبه جدید، شرایط نصب انواع وسایل گازسوز از جمله بخاری در ساختمانهای مختلف تعریف و مشخص شده و در بعضی از گروههای ساختمانی نصب بخاری مجاز نیست.
مدیر خدمات تفویضی سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی افزود: در ویرایش چهارم مبحث ۱۷ مقررات ملی ساختمان، ساختمانها به گروههایی مانند آموزشی، آپارتمانی و سایر موارد تقسیم شده و هر کدام از این گروهها مجاز هستند از سیستم گرمایش تعیین شده استفاده کنند.
هیچ ساختمانی مجاز به داشتن جای لولهبخاری نیست
آجیلیان ممتاز به دستهبندی ساختمانهای آپارتمانی اشاره کرد و گفت: ساختمانهای آپارتمانی مسکونی به سه دسته بزرگ، متوسط و کوچک تقسیمبندی شدهاند که در حال حاضر تمامی این ساختمانها مجاز نیستند جای لوله بخاری داشته باشند.
وی رعایت ویرایش چهارم مقررات ملی ساختمان را اجباری دانست و خاطرنشان کرد: ابلاغ ویرایشچهارم مبحث ۱۷ مقررات ملی ساختمان در تاریخ ۱۴۰۱/۰۲/۲۸ توسط وزارت راه و شهرسازی صورت پذیرفت و تا یک سال بعد یعنی اردیبهشت سال جاری استفاده از ویرایش چهارم و سوم مجاز بود؛ اما برای ساختمانهایی که دستور تهیه نقشه آنها از ۱۴۰۱/۰۲/۲۸ صادر شده باشد، فقط رعایت ویرایش جدید مبحث مذکور مجاز است.
مدیر خدمات تفویضی سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی تصریح کرد: در نظام مهندسی ساختمان ملاک، مقررات ملی ساختمان است. به صورت کلی دفتر تدوین مقررات ملی ساختمان، طرح را مینویسد و پس از تدوین برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه میشود و با مصوب شدن آن و ابلاغ به وزیر راه و شهرسازی به مرحله اجرا در کل کشور میرسد.
آجیلیان ممتاز در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره مناسب بودن این تصمیم برای شرایط متفاوت آب وهوایی در شهرهای مختلف از جمله مشهد توضیح داد: مباحث مقررات ملی ساختمان توسط کمیتههای تخصصی تدوین مقررات در وزارتخانه راه وشهرسازی صورت میگیرد. مبحث ۱۷ ویرایش۱۴۰۱ نیز به همین شیوه و با توجه به شرایط آب وهوایی برای همه اقلیمها در سطح کشور و با هدف تأمین ایمنی، بهداشت، آسایش، بهرهدهی مناسب و صرفه اقتصادی بهرهبردار اجرایی شد.
وی ادامه داد: روشهای مختلف گرمایش داریم که محاسبات خاص خود را دارد و اگر ساختمان درست طراحی و در هنگام ساخت از مصالح متناسب با نیاز منطقه استفاده شود، شیوههای تعریف شده برای گرمایش، پاسخگوی نیاز ساختمان خواهد بود.
کاهش هدررفت انرژی و افزایش بهرهوری از انرژیها
به گفته مدیر خدمات تفویضی سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی، ساختوساز متأثر از عوامل مختلفی است و زمانی به یک ساختمان متناسب خواهیم رسید که در کنار نظارت مهندسان، مالک، سازنده، شرکتها و نصابانوسایل به وظایف خود به درستی عمل کنند.
وی هر کدام از مباحث مقررات ملی ساختمان را هدفمند خواند و تصریح کرد: هدف از تدوین مقررات ملی ساختمان در کنار تأمین ایمنی، بهداشت، آسایش، بهرهدهی مناسب و صرفه اقتصادی بهرهبرداران، استفاده از تکنولوژی و تجهیزاتی است که در مصرف انرژی دارای کمترین میزان باشند و همزمان ایمنی بهرهبرداران را نیز تأمین کنند.
آجیلیان ممتاز خاطرنشان کرد: ملاک عمل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان در تدوین ویرایش چهارم مبحث ۱۷ مقررات ملی ساختمان و بهرهبرداری از انواع وسایل گازسوز، متناسب با بهرهبرداری ساختمان بوده تا ضمن کاهش هدررفت انرژی، افزایش بهرهوری از انرژیها ملاک عمل باشد.
خبرنگار: طاهره فجرداودلی
نظر شما