به گزارش قدس خراسان، ۲۷ اکتبر در کشمیر که از سال ۱۹۴۷ مسألهای مورد مناقشه میان پاکستان و هند است و این موضوع سه بار به جنگ منجر شده است، همه ساله به عنوان روز سیاه کشمیر گرامی داشته میشود به همین مناسبت مراسمی در کنسولگری پاکستان در مشهد برگزار شد. در این مراسم پیامهای جداگانه رئیس جمهور و نخست وزیر پاکستان توسط محمد خان اتاشه سرکنسولگری و محمدشهریارسرکنسولگری پاکستان قرائت شد. نمایش مستندی از وقایع اتفاق افتاده در طول سالیان گذشته در کشمیر برای میهمانان حاضر از دیگر قسمتهای این مراسم بود.
پیام «عارف علوی» رئیس جمهور پاکستان به مناسبت روز سیاه کشمیر
۲۷ اکتبر سال ۱۹۴۷ یکی از تاریکترین روزهای مردم کشمیر است. اشغال جامو و کشمیر توسط هند که از همان روز شروع شد، آرمانهای مشروع کشمیریها برای تعیین سرنوشت شان را سرکوب کرد.
طی ۷۶ سال گذشته، هند نه تنها به تعهدات خود در قبال مردم جامو و کشمیر عمل نکرده بلکه با عدم پایبندی به قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل، چند جانبه گرایی را نیز نادیده گرفته است. مردم جامو و کشمیر تحت اشغال غیر قانونی هند طی این دوران طولانی، ظلم و ستم بی پایانی را متحمل شدهاند. با این وجود، هند موفق نشده است درعزم و اراده آنان برای تحقق حق لاینفک شان برای خود مختاری خللی ایجاد کند.
در این روز، به شجاعت مثال زدنی کشمیریها در مبارزه مستمرشان برای دستیابی به حق خود مختاری و مقاومت همزمان در برابر زیاده خواهیهای نیروهای هندی ادای احترام میکنیم.بدون شک، فداکاریهای آنان بی نتیجه نخواهد بود.
اقدامات یک جانبه و غیر قانونی ۵ آگوست ۲۰۱۹ نقض آشکار قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل و قوانین بین الملل است. همه تلاشها برای ایجاد تعییر در بافت جمعیتی و تداوم اشغال سرزمین مورد مناقشه توسط هند، با هدف تضعیف حق دموکراتیک مردم کشمیر برای تصمیم گیری درباره آینده شان انجام میشود.
امروز مردم کشمیر محدودیتهایی چند جانبهای را متحمل میشوند، رهبران شان در حبس بسر میبرند و آزادی بیان از آنها سلب شده است. با این وجود، نقض مداوم حقوق بشر نمیتواند مبارزه بحق کشمیریها را سرکوب کند. جامعه بین الملل و رسانهها باید ضمن تاکید بر مصیبت مردم بی دفاع کشمیر، هند را برای قساوتهایش و نقض حقوق بشر در جامو و کشمیر تحت اشغال غیرقانونیاش مسئول و پاسخگو بدانند.
پاکستان در مناسبتهای مختلف این مهم را مورد تاکید قرار داده است که صلح و ثبات درمنطقه جنوب آسیا همچنان منوط به حل مسالمت آمیز مناقشه جامو و کشمیر مطابق با قطعنامههای مربوطه در شورای امنیت سازمان ملل و آرمانهای کشمیریها ست. هند باید این نکته را بپذیرد که نمیتواند با اعمال زور، مبارزه آزادی خواهانه کشمیریها را سرکوب کند.
از زمان آغاز اشغال توسط هند در سال ۱۹۴۷، پاکستان همواره حمایت راسخ و همبستگیاش را با برادران و خواهران مظلوم کشمیری خود ابراز داشته است و همچنان تا حل وفصل نهایی مناقشه در راستای قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل و مطابق با آرمانهای مردم کشمیر به حمایت خود ادامه خواهد داد.
پیام آقای "انور الحق کاکر"نخست وزیر پاکستان به مناسبت ۲۷ اکتبر
امروز هفتاد و ششمین سالروز اشغال بخشهای بزرگی از جامو و کشمیر توسط هند برخلاف میل مردمانش است. ۲۷ اکتبر ۱۹۴۷ هند برای اولین بار نیروهایش را در جامو و کشمیر تحت اشغال غیر قانونی خود مستقر کرد و از آن زمان تاکنون، با اعمال زور به اشغال این سرزمین ادامه داده است.
طی ۷۶ سال گذشته، هند با توسل به روشهای مختلف تلاش کرده است حاکمیت غیر قانونی خود را بر جامو و کشمیر تداوم ببخشد. در این ضمن، از ۵ آگوست ۲۰۱۹، عملیات تشدید یافته برای هندی مآب کردن کشمیر و تبدیل کشمیریها به یک جامعه ناتوان در سرزمین خودشان، در بالاترین سطح خود بوده است. اشغالگران هندی برای تحقق اهداف شنیع شان، اقداماتی اتخاذ کرده اند همچون تقسیم بندی ناعادلانه حوزه های انتخاباتی، الحاق و اضافه کردن غیرکشمیریها به واجدین شرایط رای دادن، صدور گواهیهای سکونت به خارجیها و غیرکشمیریها و معرفی قوانین جدید مالکیت زمین و ملک. این اقدامات غیر قانونی و غیر دموکراتیک، نقض مستقیم قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل و کنوانسیون چهارم ژنو است.
امروز جامو و کشمیر تحت اشغال غیر قانونی هند همچنان یکی از نظامیترین مناطق جهان است. نمایندگان واقعی مردم کشمیر سالهاست که مستبدانه تحت بازداشت بسر میبرند. قطع و سانسور رسانهها با هدف پنهان کردن ظلم و ستم و سرکوب مخالفتها، در سطح گسترده اعمال میشود. طی ۳ دهه گذشته، هزاران مرد، زن و کودک بی گناه کشمیری به واسطه بی رحمی و قساوت هندیها زندگی خود را از دست دادهاند. با این وجود، هند موفق به سرکوب مردم کشمیر نشده است.
تحولات اخیر خاورمیانه نشان میدهد که نباید به مناقشات دیرینه اجازه داده شود که به وخامت بینجامند. لاپوشانی و نادیده گرفتن مسائل، تضمین کننده صلح پایدار نیست. ۳ نسل پیاپی کشمیریها در انتظار واکنش جهان، به ویژه سازمان ملل، مانده اند. جامعه جهانی دیگر بیش از این نمیتواند از زیر بار مسئولیت خود شانه خالی کند، چرا که این را به کشمیریها مدیون است. جامعه بین الملل باید با اتخاذ اقدامات عملی، هند را بابت زیاده خواهیهایش در جامو و کشمیر تحت اشغالاش پاسخگو و مسئول بداند. دولت هند باید اقدامات یک جانبه و غیر قانونی ۵ اگوست ۲۰۱۹ را لغو کند، به نقض فاحش حقوق بشر در جامو و کشمیر تحت اشغال هند پایان دهد و قطعنامههای مربوطه توسط شورای امنیت سازمان ملل را اجرایی کند.
پاکستان، همچون همیشه، دوشادوش برادران کشمیری خود میایستد و به حمایت کامل اخلاقی، دیپلماتیک و سیاسی خود از مبارزه بحق کشمیریها برای تحقق حق لاینفک شان برای خود مختاری ادامه میدهد.
بیانیه کنسولگری پاکستان در مشهد
محمد شهریار، سرکنسول پاکستان، طی سخنانی به همین مناسبت، با تاکید بر اهمیت روز ۲۷ اکتبر در تاریخ کشمیر، به تخطی از قوانین بین الملل و نقض حقوق بشر توسط هند در این روز در سال ۱۹۴۷ و در تک تک روزهای پس از آن طی ۷۶ سال گذشته اشاره کرد.
وی همچنین اهمیت مداخله جامعه بین الملل برای حل بحران جاری در جامو و کشمیر تحت اشغال غیر قانونی هند را مورد تاکید قرار داد.
سرکنسول پاکستان در ادامه، ضمن ادای احترام به مبارزه بحق کشمیریها علیه اشغالگران هندی، بار دیگر بر حمایت تزلزل ناپذیر سیاسی، اخلاقی و دیپلماتیک پاکستان از مردم کشمیر تا تحقق حق شان برای خود مختاری مطابق با قطعنامههای شوری امنیت سازمان ملل تاکید کرد.
نظر شما