تحولات منطقه

معاون سازمان استعدادهای درخشان گفت: آزمون ورودی پایه دهم سمپاد برای دانش‌آموزان استعدادهای درخشان موجب می‌شود تا آن ها مشغول کلاس‌های تست زنی شوند و آب گل آلودی برای مؤسسات تست زنی خواهد بود.

آبِ گل آلود آزمون ورودی پایه دهم سمپاد برای مؤسسات تست زنی
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

امید نقشینه ارجمند، معاون استعدادیابی سازمان استعدادهای درخشان در برنامه «گفت‌وگوی علمی» رادیو گفت‌وگو در مورد امتحانات ورودی مدارس سمپاد، اظهار کرد: نمی‌توان به طور مطلق گفت که آزمون‌های ورودی کاملاً به هدف می‌رسد و آن چیزی که مد نظر است، می‌سنجد؛ وقتی آزمونی برای کسب یک امتیاز طراحی شود، اجتناب‌ناپذیر است که خانواده‌ها به کمک مؤسسات تلاش کنند تا درصد موفقیت در آزمون را افزایش دهند.

وی ادامه داد: ناگزیر بازاری به وجود می‌آید؛ پس باید تلاش کنیم تا متناسب با بازار به وجود آمده و کلاس‌هایی که به شکل دوپینگی دانش‌آموزان را برای آزمون آماده می‌کنند، مقابله کرده و نوآوری‌ ارائه شود تا آزمون به طور پویا پیش رود و درصد اثرگذاری امتیازهای اقتصادی و کلاس‌های آمادگی را کاهش دهد.

معاون استعدادیابی سازمان استعدادهای بیان کرد: سال‌هایی در سمپاد پشت سر گذاشته شده که شرایط حاکم به گونه‌ای بوده که انتظاری از انجام درست روند کارها نداشتیم. مثلاً در یک سال، وزیر وقت تلاش داشت با حذف آزمون‌ها، مدارس سمپاد و نمونه دولتی را منحل کند اما مدارس حفظ شدند. لذا نادیده گرفتن این تلاش ها و بزرگ کردن اشتباهات آزمون‌های اخیر منصفانه به نظر نمی رسد.

نقشینه ارجمند یادآور شد: در مدارس سمپاد یک آزمون ورودی در سال ششم به هفتم و یک آزمون تکمیل ظرفیت از نهم به دهم داریم. همچنین دانش‌آموزی که وارد سمپاد می‌شود باید شرایط تحصیلی خوبی را طی کند و بر همین اساس معدل دانش‌آموز نیز برای ورود به متوسطه دوم حائز شرایط می شود. دیوان عدالت اداری، این شرایط را تبعیض ناروا دانسته است زیرا دانش‌آموزی که خارج مدرسه است باید در آزمون تکمیل ظرفیت شرکت کند ولی دانش‌آموزی که در مدرسه تحصیل می‌کند با معدل مدرسه سنجیده می‌شود.

وی با بیان اینکه این رأی، دانش‌آموزان داخل مدارس را آشفته کرده است، تصریح کرد: این تصور اشتباه است که گسترش آزمون به دانش‌آموزان سمپاد، فرصت را برای دانش‌آموزان عادی افزایش می دهد. امسال برای پایه هفتم حدود ۱۹ هزار دانش‌آموز پذیرش شده و برای تکمیل ظرفیت نیز ۱۱ هزار و ۵۴۶ نفر پذیرش شده‌اند. بنابراین در متوسطه دوم تقریباً ۴۰ درصد از ورودی‌های جدید و ۶۰ درصد از دانش‌آموزان متوسطه اول هستند.

نقشینه ارجمند افزود: دانش آموزان متوسطه اول سمپاد، با استعدادی که دارند پس از آزمون نیز در مدارس باقی خواهند ماند و به تعداد صندلی‌ها اضافه نمی شود اما این دانش آموزان مشغول کلاس‌های تست زنی می شوند و آب گل‌آلودی برای موسسات تست زنی خواهد بود.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.