تحولات منطقه

بانک جهانی در جدیدترین گزارش اعلام کرد، نرخ تورم مواد غذایی در ایران در ۱۲ ماه منتهی به شهریور امسال به ۳۷.۴ درصد کاهش یافته و نسبت به یک سال گذشته تقریبا نصف شده است.

بانک جهانی: تورم مواد غذایی در ایران از مهر پارسال تاکنون نصف شده است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود که به بررسی تورم مواد غذایی در کشورهای جهان پرداخته است، اعلام کرد، نرخ تورم مواد غذایی در ایران در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر ۲۰۲۳ (شهریور ۱۴۰۲) به ۳۷.۴ درصد کاهش یافته و نسبت به یک سال گذشته تقریبا نصف شده است.

بر اساس این گزارش، تورم مواد غذایی در ایران در ۱۲ ماهه منتهی به آگوست ۲۰۲۳ یعنی مرداد ماه امسال ۳۸ درصد برآورد شده است.

نرخ تورم مواد غذای ایران در اکتبر ۲۰۲۲ (مهر ۱۴۰۲) ۷۱.۴ درصد برآورد شده است که به این ترتیب پس از ۱۲ ماه نرخ تورم مواد غذایی ایران در سپتامبر ۲۰۲۳ به ۳۷.۴ درصد رسیده که تقریبا نصف شده است.

به این ترتیب، تورم مواد غذایی در ایران به استناد آمار این نهاد بین‌المللی هم نسبت به ماه گذشته و هم نسبت به یک سال گذشته کاهش یافته است.

با نگاهی به روند تورم مواد غذایی ایران در این گزارش، اوج تورم مواد غذایی در ایران در ماه آوریل (فروردین ۱۴۰۲) بوده است که به ۸۰.۳ درصد رسیده و پس آن روند نزولی به خود گرفته است.

گفتنی است؛ یکی از دلایل افزایش تورم مواد غذایی در ایران حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی در اردیبهشت ۱۴۰۱ بود که سبب شد قیمت مواد غذایی رو به افزایش بگذارد اما این آمار نشان می‌دهد که به تدریج پس از یک سال روند کاهشی قیمت‌ها آغاز شده است.

کشورهای صدر جدول گرانی غذا کدامند؟

رتبه نخست گرانی غذا در جهان ابتدا به ونزوئلا بعد لبنان و بعد آرژانتین اختصاص یافته است. تورم مواد غذایی در ۱۲ ماهه منتهی به سپتامبر ۲۰۲۳ در این کشورها به ترتیب ۳۱۸.۱، ۲۳۹، ۱۵۰.۱ درصد برآورد شده است.

نرخ تورم مواد غذایی ترکیه در این بازه زمانی نیز ۷۵.۷ درصد برآورد شده است و این کشور در رتبه چهارم جهان قرار دارد.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.