تحولات منطقه

عضو کمیسیون انرژی ادوار مجلس توضیح داد: رشد اقتصادی بهار سال جاری با وجود تحریم ها ثابت کرد که ما در مقابل تحریم ها دست و پا بسته نیستیم و می توانیم از طریق سیاست گذاری های صحیح و بازاریابی و بازارسازی به فروش نفت بپردازیم .

رشد اقتصادی فصل بهار سال جاری نتیجه دیپلماسی انرژی فعال دولت سیزدهم است
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

آمارها حاکی از آن است که صنعت نفت و گاز کشور طی سه ماهه ی اول سال جاری بیش ترین نرخ رشد اقتصادی را ثبت کرده و بیشترین سهم را در ارتقای رشد اقتصادی کشور داشته است. نکته ی مهم این است که این دستاوردها در شرایط تحریمی شدید به دست آمد.

دولت سیزدهم به جای اینکه به نتیجه ی مذاکرات چشم بدوزد، به سیاست گذاری در حوزه ی بازارسازی و بازاریابی برای نفت پرداخت. زیرا، قبلاً دیده بودیم که گره زدن فروش نفت به نتیجه ی مذاکرات نتیجه ای برایمان ندارد. 

دولت سیزدهم در شرایطی روی کار آمد که تحریم‌های حوزه نفتی ایران به بیشترین میزان خود رسیده بود و تجارت نفت خام و گاز طبیعی در ایران با بن بست مواجه بود. با وجود چنین شرایطی، دولت تصمیم گرفت به جای مذاکره برای رفع تحریم‌ها، به سمت خنثی‌سازی حداکثری آن ها برود.

از همین رو تصمیم به ایجاد یک بازمعماری جدید در حوزه سیاست‌های تجاری بخش انرژی گرفته شد. در نهایت توانستیم بعد از مدت‌ها، بدون تکیه بر بازارهای سنتی، بازارهای جدیدی برای تجارت انرژی کشور بیابیم. این موضوع، مهم‌ترین نقطه کلیدی در جهت تبدیل شدن ایران به محور توسعه و رشد اقتصادی کشور است.

نظرات جهانبخش امینی، عضو کمیسیون انرژی ادوار مجلس را در خصوص رشد اقتصادی بهار ۱۴۰۲ و نقش صنعت نفت و گاز در آن در ادامه می خوانید. 

امینی با اشاره به این موضوع که رشد ۲۰ درصدی صنعت نفت و گاز کشور در شرایط تحریمی نشان دهنده ی فعال بودن دیپلماسی انرژی کشور است، تصریح کرد: هماهنگی دیپلماسی اقتصادی، سیاسی، بین الملل و انرژی کشور در نهایت توانست به افزایش فروش نفت و شکوفایی صنعت نفت و گاز کشور منجر شود. 

وی ادامه داد: با سیاست گذاری های صحیحی که در دولت سیزدهم داشتیم، توانستیم بسیاری از مشکلات فراملی را حل کنیم و با وجود تحریم ها به فروش نفت بپردازیم. موضوع مهم این است که افزایش فروش نفت کشور در شرایطی رقم خورد که نه تنها تحریم ها کاهش نیافته، بلکه طی سال های گذشته تشدید هم شده است.

امینی تأکید کرد: رشد اقتصادی بهار سال جاری با وجود تحریم ها ثابت کرد که ما در مقابل تحریم ها دست و پا بسته نیستیم و می توانیم از طریق سیاست گذاری های صحیح و بازاریابی و بازارسازی به فروش نفت بپردازیم و از درآمدهایش در راستای اداره ی کشور نفع ببریم. بازطراحی موفقیت‌آمیز تجارت انرژی ایران در سال اخیر، زمینه رشد بشینه اقتصادی را مهیا کرده است.

امینی گفت: یکی از سیاست هایی که به اجرا گذاشتیم، همکاری در پالایشگاه های فراسرزمینی بود. در این زمینه تلاش کردیم با صدور خدمات فنی و مهندسی به نوسازی و تجهیز پالایشگاه های موجود و نیمه کاره در دیگر کشورها مانند ونزوئلا بپردازیم. از این طریق توانستیم از ظرفیت پالایشگاه های دیگر کشورها بهره ببریم و به فروش تضمینی نفت به این کشورها اقدام کنیم. 

وی ادامه داد: پالایشگاه های فراسرزمینی را می توان راهکاری برای خنثی سازی تحریم های فروش نفت بدانیم که به افزایش درآمدهای ما از محل فروش نفت منجر شد. از سوی دیگر، با اجرای این سیاست، توان فنی و مهندسی کشور را در بیرون از مرزها به نمایش گذاشتیم که خالی از نفع برایمان نیست. 

عضو کمیسیون انرژی ادوار مجلس خاطرنشان کرد: اتکا به توان و سرمایه ی داخلی و بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی نیز از دیگر اقداماتی بود که در دولت سیزدهم به اجرا گذاشته شد. با این کار، توانمندی خود را در زمینه ی بهره برداری از میادین مشترک نشان دادیم و با افزایش تولید گاز به حل بخشی از مشکل ناترازی گاز کشور کمک کردیم. تمامی این روندها به رشد اقتصادی کشور کمک می کند و کارساز است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.