تحولات منطقه

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی گفت: در خصوص پرونده های شیرخشک از ابتدای سال تا الان ۱۵ فقره پرونده وارده داشتیم که ۱۴ فقره ان قاچاق با ارزش ریالی ۱۰ میلیارد و ۷۳۱ میلیون و ۹۹۵ هزار و ۹۹۶ ریال بود.

۱۴ پرونده قاچاق شیرخشک با ارزش میلیاردی!
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، نظارت آشفته غذا و دارو تا عدم تخصیص به موقع ارز توسط بانک مرکزی مهم‌ترین دلایلی است که برای کمبود شیرخشک در کشور عنوان می‌شود اما در مشهد گویا قصه کمی بغرنج تر از این هاست و نهادهای نظارتی و انتظامی را با معادله ای چند مجهولی مواجه کرده است.

به سراغ دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی رفتیم تا جزییات بیشتری از این موضوع برایمان شفاف شود.

توزیع خارج از شبکه مقصر کمبود شیرخشک است

حسین دشتبان در این باره به خبرنگار قدس گفت: فعلا آمار قاچاق شیرخشک پنهان است به این دلیل که دستگاههای انتظامی و امنیتی دنبال سرنخ ها هستند ولی اینکه بخواهیم بگوییم قاچاق به خارج از کشور خیلی زیاد است، خیر اینطور نیست؛ میزان قاچاق را همان ۱۵۰ تا ۲۰۰ قوطی که مرزبانی کشف میکند در نظر بگیرید.

وی از نشانه ها اینطور روایت کرد: متاسفانه چیزی که نشانه ها به ما می‌گوید این است که  توزیع خارج از شبکه شیرخشک این وضعیت را در بازار  رقم زده است، یعنی مثل آرد یارانه ای که از کارخانه به شرکتهای توزیع و از آنجا به نانوایی ها داده می‌شود، اینکه آرد در چنین شرایطی به خارج از کشور قاچاق شود احتمال و میزانش خیلی ناچیز است ولی توزیع خارج از شبکه در داخل کشور مانند احتکار مشکل ایجاد کرده است.

نظارت ضعیف دانشگاه علوم پزشکی مشهد و سوله های شیرخشک !

دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی با تاکید بر نقش نظارتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر بازار شیرخشک عنوان کرد: در راس نظارت بر شیرخشک دانشگاه علوم پزشکی قرار دارد که متاسفانه خرده زیادی بر این دانشگاه وجود دارد چراکه جایگاهی که باید نظارت بر درمان و دارو داشته باشد ما در عرصه عمل نمی‌بینیم که این موضوع هم در کالاها و تجهیزات پزشکی، هم دارو و هم شیرخشک مشهود است.

دشتبان با رد قاچاق و دپوی خانگی شیرخشک گفت: انبارها و سوله های دپو از طریق خرید خانگی پر نشده است، شیرخشک کد و شناسه دارد اما ناگهان در بازار مفقود می‌شود دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان ناظر باید نظارت خود را بر داروخانه ها و شرکت‌های تجهیزات پزشکی بیشتر کند.

وی تصریح کرد: در موضوع شیرخشک شبکه سازمان یافته وجود دارد، فیلمی که از انبار شیرخشک های ایرانی در هرات پخش شده اگر صحت هم داشته باشد یک سوله است اما ما در داخل با سوله ها مواجه هستیم! یعنی یکی دو سوله نیست، شیرخشک را نگه می‌دارند و توزیع خارج از شبکه انجام می‌دهند.

بررسی ۱۵ پرونده مرتبط با شیرخشک درتعزیرات حکومتی

گفت‌وگو با مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی ما را به یافته های متفاوتی رساند.

سید مرتضی مدنی به گفت‌وگو با خبرنگار قدس گفت: در خصوص پرونده های شیرخشک از ابتدای سال تا الان ۱۵ فقره پرونده وارده داشتیم که ۱۴ فقره ان قاچاق با ارزش ریالی ۱۰ میلیارد و ۷۳۱ میلیون و ۹۹۵ هزار و ۹۹۶ ریال بود؛ یکی دیگر از پرونده های شیرخشک نیز مربوط به توزیع شیرخشک تاریخ مصرف گذشته است؛ از این تعداد ۱۴ فقره مختومه شده است.

طبق گفته مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی، پرونده ۱۵۰۰ قوطی شیرخشک که حدود سه هفته قبل در بازرسی از یک داروخانه مشاهده شد، هنوز به تعزیرات حکومتی ارسال نشده و در مرحله بررسی است تا ثابت شود آیا تخلف این داروخانه توزیع خارج از شبکه بوده یا خیر!

وی در ادامه بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون تعداد کل پرونده هایی که در حوزه دارو و اقلام پزشکی و آرایشی- بهداشتی به تعزیرات رسیده است در مجموع ۹۵۲ فقره است که از این تعداد ۵۸۲ فقره مربوط به قاچاق و ۳۷۰ فقره در حوزه کالا و خدمتات پزشکی یعنی گران فروشی و دریافت مازاد بر تعرفه، عدم رعایت موازین بهداشتی و زیرمیزی هاست.

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی با بیان اینکه از مجموع ۹۵۲ فقره پرونده ۸۲۸ فقره در شعب تعزیرات حکومتی مختومه و به صدور رای رسیده است، ادامه داد: ارزش ریالی کل پرونده های تخلفات در حوزه دارو، اقلام پزشکی و درمان یکهزار و ۱۳۶ میلیارد و ۲۴۰ میلیون و ۵۹۲ هزار ریال است.

توزیع شیرخشک با کد ملی نوزاد، طرحی است که برای ساماندهی توزیع و رفع کمبود این ماده غذایی در حال اجراست اما معلوم نیست چقدر بتواند کمبودها را برطرف و از سرگردانی خانواده ها بکاهد، انچه در تحقیقات میدانی ما مشهود است تداوم کمبود برندهای پرمصرف به ویژه برای شیرخواران زیر ۶ ماه است.

خبرنگار: معصومه مومنیان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.