تحولات لبنان و فلسطین

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در مراسم اختتامیه، از بازیگران کودک و نوجوانی که در نمایش‌های این دوره از جشنواره ایفای نقش کردند تقدیر به عمل آورد.با پایان یافتن جشنواره تئاتر خراسان، آثار برگزیده این دوره از جشنواره برای حضور در جشنواره تئاتر فجر اماده می‌شوند.

از راهیابی نمایش‌های شهرستانی به جشنواره فجر تا تقدیر از بازیگران کودک

به گزارش قدس خراسان، اختتامیه سی‌وسومین جشنواره تئاتر خراسان رضوی، صبح روز سه شنبه 23 آبان ماه در سالن اصلی تئاتر شهر مشهد برگزار شد.

دبیر این دوره از جشنواره در ابتدای مراسم بیان کرد: سه روز گذشته در جشنواره تئاتر خراسان رضوی با حضور شما صاحبان اصلی تئاتر بسیار زیبا رقم خورد. تمام تلاش من و دبیرخانه جشنواره برای برگزاری بهتر این دوره بود.

محمد جهانپا تاکید کرد: امیدوارم سال آینده برای اهالی تئاتر خراسان سال پرخیر و برکتی باشد و باحضور افراد نخبه در انجمن هنرهای نمایشی، برای هنرمندان شهرستان بودجه مستقل و آموزش مناسب داشته باشیم. از نظر من حضور تمام گروه‌ها در این دوره ارزشمند است.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی نیز در ادامه مطرح کرد: هنرمندان جهان و ایران در یک ماه گذشته گل کاشتند. اگر اسرائیلی‌ها بر سر مردم غزه بمب می‌ریزند، هنرمندان تئاتر در سرتاسر جهان با اجرای نمایش و تئاتر اعتراض خود را نشان می‌دهند. هیچ انسان آزاده‌ای نمی‌تواند در مقابل این نسل کشی ساکت باشد.

محمد حسین‌زاده گفت: غرب از خط قرمزهای خود کوتاه نمی‌آید. آنچه ما به عنوان هویت ایرانیمان داریم خط قرمز ماست و باید پای آن بایستیم. غرب پای خط قرمزهای غلط و ناحق خود ایستاده است. ما باید به شاهنامه، مولوی، عطار و به خانواده ایرانی اسلامی خود افتخار کنیم. این‌ها خط قرمزهای ماست و صیانت از آن با هنر امکان پذیر است.

داوران منتقد برگزیدگان خود را اعلام کردند

پس از آن فرشید تمری به نمایندگی از هیئت داوران منتقد برگزیدگان این بخش را اعلام کرد.

در بخش نویسندگی اثری از دید داوران منتقد شایسته تقدیر و دریافت جایزه شناخته نشد. اما در بخش کارگردانی، مرتضی عیدی برای نمایش شب، گربه، زیرطاقی به عنوان کارگردان برگزیده معرفی شد. در بخش طراحی صحنه نیز یاسر موسی‌پور برای این نمایش برگزیده معرفی شد.

داوران منتقد، هما سعادت را برای بازی در نمایش عامدانه، عاشقانه، قاتلانه به عنوان بازیگر زن برگزیده معرفی کردند. همچنین رضا رسولی برای بازی در نمایش آخرین تولد از شهرستان سبزوار به عنوان بازیگر برگزیده مرد انتخاب شد.

در پایان داوران منتقد ضمن تقدیر از نمایش گم به خاطر نگاه نو و درنظر گرفتن شیوه‌های جدید در اجرا، جایزه نمایش برگزیده را به نمایش آخرین تولد تقدیم کردند.

در ادامه اختتامیه این دوره از جشنواره تئاتر استان، هیئت داوران پیشکسوت خراسان رضوی، نمایش عامدانه، عاشقانه، قاتلانه را به عنوان اثر برگزیده معرفی کردند.

همچنین از اصغر لشکری، محبوبه سلطانی و حامد یزدی نیز به پاس درخشش در جشنواره تئاتر فجر و بالا بردن نام استان خراسان رضوی در این جشنواره تقدیر به عمل آمد.

نمایش‌هایی از سبزوار و تربت‌جام در بخش خیابانی به جشنواره فجر راه یافتند

پس از آن نوبت به اعلام برگزیدگان بخش تئاتر خیابانی رسید.

هیئت داوران در بخش تبلیغات و هویت بصری، لوح تقدیر، دیپلم افتخار و تندیس جشنواره را به ترتیب به یسرا عطایی‌فرد برای نمایش خونبخت از تربت جام و رقیه اکبرزاده برای نمایش چای لاته از مشهد اعطا کردند.

در بخش طراحی لباس، لوح تقدیر هیئت داوران به نرگس نامنی برای نمایش سمپوزیوم شمر و مجنون از سبزوار تعلق گرفت.

هادی کسایی برای نمایش هفت‌سنگ و سیدمحسن راه‌چمنی برای نمایش سمپوزیوم شمر و مجنون شایسته دریافت لوح تقدیر در بخش موسیقی شدند. در همین بخش دیپلم افتخار و تندیس جشنواره به مهدی حسنی برای نمایش چای لاته اهدا شد.

در بخش طراحی فصای نمایشی لوح تقدیر جشنواره سی‌وسوم به سعید نظریان و مهناز پاکدل برای نمایش هفت‌سنگ و مصطفی عنایت پور برای نمایش سمپوزیوم شمر و مجنون اهدا شد. دیپلم افتخار و تندیس جشنواره نیز به مهدی شریفی برای نمایش گرای 361 تعلق گرفت.

هیئت داوران در بخش بازیگری زن، لوح تقدیر را به بازیگران خردسال نمایش‌های چشم‌ها را نبند و داماد حنا می‌بندد اعطا کردند. در این بخش حانیه نوروزی برای نمایش چشم‌ها را نبند و آرزو شهنازی برای نمایش خونبخت به طور مشترک رتبه سوم را کسب کردند. در بخش بازیگری زن داوران فردی را شایسته رتبه اول و دوم معرفی نکردند.

در بخش بازیگران مرد هیئت داوران از محمدصدرا حسنی و کوهیار حسینیان، بازیگران خردسال نمایش چای لاته و حمید عابدی برای نمایش چشم‌ها را نبند شایسته تقدیر شناخته شدند.

رتبه سوم این بخش نیز به طور مشترک به رضا آسیایی برای نمایش امام‌الحق و پویا افشار برای نمایش صید هشتم اهدا شد.  

همچنین محمدرضا علوی برای نمایش گرای 361 و مصطفی عنایت‌پور برای نمایش سمپوزیوم شمر و مجنون به طور مشترک رتبه دوم بازیگری مرد بخش تئاتر خیابانی را کسب کردند.

رتبه اول این بخش نیز به طور مشترک به مجتبی علیزاده برای نمایش سمپوزیوم شمر و مجنون و سعید نظریان برای نمایش هفت سنگ اهدا شد.

رتبه سوم بخش کارگردانی به طور مشترک به حامد عطایی‌فرد برای نمایش خونبخت و مسعود رشیدی برای نمایش چشم‌ها را نبند اعطا شد.

همچنین مصطفی عنایت‌پور برای نمایش سمپوزیوم شمر و مجنون موفق به دریافت رتبه دوم شد. سعید نظریان و مهناز پاکدل نیز برای کارگردانی نمایش هفت سنگ رتبه اول را کسب کردند.

در بخش طرح و ایده، هیئت داوران سیدجواد رحیم‌زاده و مصطفی داوطلب را برای نمایش‌های گرای 361 و میراث شایسته تقدیر شناختند.

در پایان سه نمایش سمپوزیوم شمر و مجنون، هفت سنگ و خون بست به عنوان اثر برگزیده به جشنواره منطقه‌ای معرفی شدند.  

مشهدی‌ها و نیشابوری‌ها جوایز بخش صحنه‌ای را درو کردند

اما بعد از بخش نمایش‌های خیابانی، نوبت به نمایش‌های صحنه‌ای رسید تا برگزیدگان این بخش نیز هدایا و جوایز خود را از دست هیئت داوران و مدیران فرهنگی دریافت کنند.

در بخش تبلیغات و طراحی بروشور سروش حیدری برای نمایش پانتیفرکت و یه جور دیگه یعنی همین، در بخش گریم مریم رستگار برای نمایش پانتیفرکت و در بخش طراحی لباس نیز محبوبه سلطانی برای نمایش پانتیفرکت به عنوان برگزیده انتخاب شدند.

 در بخش طراحی صحنه سید وحید حمیدزاده برای نمایش پانتیفرکت شایسته تقدیر شناخته شد و مهدی شریفی برای نمایش یه جور دیگه یعنی همین به عنوان برگزیده معرفی شد.

در بخش موسیقی مهرداد عبداللهی برای نمایش رورانس، معین اعتباری برای نمایش عامدانه، عاشقانه، قاتلانه و مهدی حسنی برای نمایش یه جور دیگه یعنی همین، به ترتیب به عنوان نفر سوم، دوم و اول معرفی شدند.

اما در بخش بازیگری از مهرانا عبداللهیان برای نمایش یه جور دیگه یعنی همین تقدیر شد. همچنین سعیده احمدآبادی برای نمایش عامدانه، عاشقانه، قاتلانه و محبوبه راد برای نمایش پانتیفرکت به طور مشترک رتبه سوم را کسب کردند.

گروه بازیگران زن نمایش برچسب هم موفق به دریافت رتبه دوم شدند. هما سعادت برای بازی در نمایش عامدانه، عاشقانه، قاتلانه نیز در این دوره از جشنواره رتبه اول بازیگری زن را کسب کرد.

در بخش بازیگری مرد در ابتدا از احمد ریحانه، پیشکوست بازیگری تئاتر به خاطر همراهی با هنرمندان جوان تقدیر به عمل آمد.

در این بخش نیما پسندیده برای بازی در نمایش یه جور دیگه یعنی همین شایسته تقدیر شناخته شد و محسن لقمانیان برای نمایش شب، گربه، زیرطاقی رتبه سوم را کسب کرد.

امیر قادری برای نمایش خرمهره به عنوان نفر دوم شناخته شد. رتبه اول این بخش نیز به طور مشترک به امیراحسان امیرپور برای نمایش یه جور دیگه یعنی همین و رضا رسولی برای نمایش آخرین تولد تعلق گرفت.

در بخش نمایشنامه نویسی، هوشنگ جاوید برای نمایش یه جور دیگه یعنی همین، مهدی شربتی برای نمایش پانتیفرکت و حسین امینی برای نمایش اخرین تولد به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند.

در بخش کارگردانی نیز احسان عاقل برای نمایش برچسب رتبه اول را کسب کرد. امیراحسان امیرپور برای نمایش یه جور دیگه یعنی همین و محسن مسعودی‌فر برای نمایش عامدانه، عاشقانه، قاتلانه رتبه‌های دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.

هیئت داوران نمایش صحنه‌ای سی‌وسومین جشنواره تئاتر خراسان رضوی، سه نمایش عامدانه، عاشقانه، قاتلانه از نیشابور، یه جور دیگه یعنی همین از مشهد و برچسب از کاشمر را به عنوان اثر برگزیده و شایسته راهیابی به جشنواره منطقه‌ای معرفی کردند.

در حاشیه سی‌وسومین جشنواره تئاتر خراسان رضوی چه گذشت؟

زنگ اختتامیه سی‌وسومین جشنواره تئاتر خراسان رضوی که از بیستم آبان در مشهد آغاز شده بود، با پایان اجراها در بخش‌های مختلف، در سالن اصلی تئاتر شهر نواخته شد. هنرمندان و علاقه‌مندان عرصه تئاتر استان، باحضور پرشور در این دوره از جشنواره رونق تازه‌ای به تئاتر استان بخشیدند. اما این دوره از جشنواره باوجود اتفاقات تلخ و شیرین مختلف به پایان رسید و بی‌حاشیه هم نبود.

شهرام نوشیر، یکی از اعضای هیئت داوران تئاتر خیابانی که مدیریت کانون تخصصی نمایش‌های خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی را نیز برعهده دارد، در واکنش به سخنان مدیرکل ارشاد استان گفت: 4 روز بعد از شروع طوفان‌الاقصی و بالاگرفتن جنایات رژیم صهیونیستی، هنرمندان تئاتر خیابانی در 28 استان اجرا داشتند و پویشی را تحت عنوان جهاد هنری در کشور به راه انداختند. در مشهد نیز گروه‌های هنری در میدان فلسطین و شریعتی به اجرا پرداختند.

نوشیر که به نمایندگی از هیئت داوران تئاتر خیابانی، برگزیدگان این بخش را معرفی کرد، پیش از قرائت آرای داوران، از دیده نشدن آثار خیابانی توسط داوران منتقد ابراز ناراحتی و از هنرمندان این عرصه عذرخواهی کرد.

فرشید تمری به عنوان نماینده داوران منتقد در پاسخ به این انتقاد گفت: تئاتر خیابانی قابل انکار نیست، مگر می‌شود نمایش خیابانی که در هنرهای نمایشی پادشاهی می‌کند و خط مقدم این حوزه است را نادیده گرفت. این تصمیمی بود که دبیرخانه محترم جشنواره به دلایلی اتخاذ کرد اما ما به عنوان داوران این بخش علاقه مند بودیم نمایش‌های خیابانی را نیز مورد ارزیابی قرار بدهیم.

یکی از اتفاقات خوشحال کننده این دوره که اتفاقا مورد استقبال و توجه همه قرار گرفت، تقدیر از بازیگران کودک و نوجوان بود. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در مراسم اختتامیه، از چند نفر از بازیگران کودک و نوجوانی که در نمایش‌های این دوره از جشنواره ایفای نقش کردند تقدیر به عمل آورد.  

با پایان یافتن جشنواره تئاتر خراسان، آثار برگزیده این دوره از جشنواره برای حضور در جشنواره تئاتر فجر اماده می‌شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.