به گزارش قدس آنلاین، اگر به شهرهای جنوب کشورمان سفر کرده باشید، حتما با عطر دلانگیز گیاه اکالیپتوس که در همه بوستانها به مشام میرسد، آشنایی دارید؛ همان گیاهی که برگهای آن دارای اثر تب بر و ضدعفونی کننده است و اسانس آن میتواند درد رماتیسمی را تسکین بخشد.
به گفته متخصصان طب گیاهی، اسانس اکالیپتوس دارای خاصیت ضد میکروبی مناسبی در مقابل برخی از باکتریها است و در حالت کلی اثرات ضد میکروبی این گیاه بیشتر روی باکتریهای گرم مثبت است.
بخور اکالیپتوس در ضد عفونی کردن مجاری تنفسی مفید است و از بخور برگهای اکالیپتوس میتوان برای درمان التهاب غشا مخاطی و ضدعفونی کردن مجاری تنفسی استفاده کرد.
اکالیپتوس یکی از گیاهان شناخته شده برای درمان بیماریهای تنفسی مثل آنفلوانزا، سرماخوردگی و سینوزیت است و بخور آن نیز تاثیرات درمانی بسیاری دارد. برگ این گیاه برای درمان سردرد ناشی از آنفلوانزا، رفع گرفتگی بینی و سینوسها و بهبود سرماخوردگی استفاده دارد. برگ اکالیپتوس همچنین برای ضدعفونی کردن هوای محیط و از بین بردن تنشهای روحی و آرامش بخشی به کار میرود.
اکالیپتوس در برونشیتهای ساده یا عفونی که با خروج خلط فراوان همراه است، نتیجه مطلوبی دارد. همچنین وجود دو خاصیت توام قابض و ضدمیکروبی در اکالیپتوس، باعث شده که در بیماریهای مختلف مجاری ادرار از آن استفاده شود.
این گیاه برای درمان التهاب سینه، ریهها، بینی و گلو استفاده میشود و میتواند برخی از گونههای باکتری و همچنین برخی از انواع قارچ ها را از بین ببرد.
بخور اکالیپتوس برای کاهش سردردهای سینوزیتی
اکالیپتوس یکی از گیاهان دارویی است که برای از بین بردن احتقان استفاده میشود. گیاه دارویی اکالیپتوس بازکننده بینی است و برای کسانی که دچار سینوزیت هستند میتواند کمک کننده باشد. البته اکالیپتوس، ماده درمان کننده سینوزیت نیست و میتواند سردردهای ناشی از سینوزیت را کاهش دهد.
اکالیپتوس موجب کاهش میکروبها در سینوسها میشود و در سالهای اخیر از اکالیپتوس در آدامس و آبنبات استفاده میشود که میتواند تأثیرات مناسبی را برای بدن داشته باشد.
نحوه استفاده از بخور اکالیپتوس
ابتدا یک کاسه را با آب گرم پر کنید، مراقب باشید نسوزید. سپس یک قطره روغن اکالیپتوس یا عصاره آن را اضافه کنید. اکالیپتوس عطر زیادی دارد و بیش از یک قطره میتواند طاقت فرسا باشد.
سپس چشمان خود را ببندید و روی کاسه خم شوید و بخار را برای چند دقیقه استنشاق کنید. میتوانید یک حوله روی سر خود بیندازید تا بخور را به سمت صورت خود متمرکز کنید.
اگر سرماخوردگیتان شدید بود این کار را روزی سه مرتبه تکرار کنید. در صورتی که سرماخوردگیتان خفیف بود یک مرتبه قبل از خواب بخور دهید.
توصیههای لازم
در دوران بارداری یا شیردهی از مصرف اکالیپتوس پرهیز کنید.
روغن این گیاه اگر استعمال موضعی داشته باشد، سمی نیست؛ اما نباید از این گیاه برای مصارف داخلی استفاده کرد.
در ارتباط با عصارههای برگ اکالیپتوس باید گفت، افرادی که مبتلا به التهاب معدهای-رودهای یا التهاب مجرای صفراوی هستند، باید از مصرف عصاره برگ اکالیپتوس اجتناب کنند. در صورت ابتلا به ناراحتی کبد نیز از مصرف آن پرهیز کنند.
از مصرف بی رویه عصاره این گیاه هم اجتناب کنید زیرا تانین موجود در عصاره آن میتواند در صورتی که بی رویه مصرف شود، به انواع شکم درد یا آسیب کبدی و کلیوی منجر شود.
روغن و عصاره اکالیپتوس میتواند اثرات داروهایی را که برای درمان کمبود قند خون به کار میرود، خنثی کند. اگر به بیماری افت قند خون مبتلا هستید، مطمئن شوید که پزشک شما قبل از آغاز درمان با این گیاه در جریان امر واقع شده است.
بخور اکالیپتوس انتخاب مناسبی برای کودکان، مخصوصا کودکان زیر پنج سال نیست چرا که ممکن است این کودکان نسبت به آن واکنشهای آلرژیک شدیدی نشان دهند.
همچنین موارد بسیاری از مسمومیت کودکان بر اثر مصرف خوراکی روغن اکالیپتوس که یک روغن غیرخوراکی است، گزارش شده است و ضروری است که خانوادهها در این خصوص احتیاط کنند.
پایان پیام/۶۳۱۰۱/
نظر شما