تحولات لبنان و فلسطین

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا که برای شرکت در اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی به بروکسل سفر کرده است، طی سخنانی ادعای بکارگیری پهپادهای ایرانی از سوی روسیه در جنگ اوکراین را که بارها از سوی مقامات کشورمان رد شده است تکرار کرد.

بلینکن ادعای پهپادی علیه ایران را تکرار کرد

به گزارش قدس آنلاین وزیر امور خارجه آمریکا بعد از دیدار با دبیرکل ناتو ادعا کرد؛ بیشتر پهپادهایی که روسیه علیه کی‌یف استفاده می‌کند از سوی ایران تأمین می‌شوند.

وی با بیان این ادعا که متحدان ناتو برای کمک به اوکراین احساس خستگی نمی‌کنند، مدعی شد: «ما باید به حمایت از اوکراین ادامه دهیم»

بلینکن همچنین روابط میان اعضای ناتو را تزلزل ناپذیر توصیف کرد و مدعی شد: «کسانی که علیه ناتو شرط‌بندی کرده بودند دیدگاهشان اشتباه از آب درآمده است. ما بزرگتر، متحدتر و قابل‌تر از هر زمان دیگری در گذشته شده‌ایم»

اما ادعای ضد ایرانی وزیر امور خارجه آمریکا درحالی مطرح می‌شود که جمهوری اسلامی ایران بارها ادعای مطرح شده درباره ارسال پهپاد به روسیه را برای به‌کارگیری در جنگ اوکراین رد کرده است. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران پیشتر با بیان اینکه آماده بررسی ادعای فروش پهپاد در جلسه مشترک با اوکراین هستیم، گفته است: ما هیچ سلاح و پهپادی برای به کارگیری در جنگ با اوکراین به روسیه نداده و نخواهیم داد.

وی با بیان اینکه سیاست تهران، متناقض نیست و قویا برای قراری صلح در منطقه از جمله اوکراین تلاش می کنیم، تصریح کرد: اکنون فضاسازی علیه ما وجود دارد و ایران را متهم می‌کنند که پهپاد از سوی ایران در اختیار مسکو قرار گرفته، اما مایلم بگویم که ایران و روسیه دارای همکاری های متنوع از جمله دفاعی هستند.

وزیر امور خارجه خاطر نشان کرد: درگذشته تسلیحاتی را از روسیه دریافت کرده ایم و همچنان دریافت می کنیم و امکاناتی را به روسیه می دهیم و در جنگ اوکراین با نگاه اصولی مخالف به جنگ، هم مخالف جنگ در روسیه و هم مخالف جنگ در اوکراین هستیم و هیچ سلاحی به روسیه برای جنگ به اوکراین ندادیم.

اما کشورهای غربی تلاش می‌کنند تا با ارائه تفسیری غلط از قطعنامه ۲۲۳۱، ایران را به نقض بندهای تسلیحاتی آن متهم کنند. جمهوری اسلامی ایران هم می گوید که محدودیت‌های مربوط به تسلیحات در این قطعنامه در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ رسما خاتمه یافته و از آن زمان، انتقال تسلیحات به، یا از ایران، دیگر مشمول قطعنامه ۲۲۳۱ نمی‌شود.

بلینکن: تمدید آتش‌بس به نفع اسرائیل است

وزیر امور خارجه آمریکا در بخش دیگری از اظهاراتش در نشست خبری امروز به تحولات فلسطین اشاره و عنوان کرد که در سفر آتی به فلسطین اشغالی برای تمدید توقف درگیری ها در غزه تلاش خواهد کرد.

بلینکن با گرفتن ژست‌های بشردوستانه مدعی شد: « ما طی دو روز آینده روی تمدید توقف درگیری‌ها، به گونه ای متمرکز خواهیم بود که به خروج اسرا و انتقال کمک های بشردوستانه بیشتر ادامه دهیم.» رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا مدعی شد که تمدید آتش‌بس در غزه، «به نفع اسرائیل است.»

 جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و رژیم اسرائیل، سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری با آتش بس موقت چهار روزه موافقت کردند که ۵۰ اسیر زن و کودک اسرائیلی زیر ۱۹ ساله در مقابل ۱۵۰ زن و کودک زیر ۱۹ ساله فلسطینی بر اساس سوابق اسارت آن‌ها آزاد خواهند شد. تعداد آزادشدگان در مراحل بعدی اجرای توافق، افزایش خواهد یافت.

آتش‌بس موقت چهار روزه میان رژیم اسرائیل و جنبش مقاومت حماس در نوار غزه از ساعت هفت صبح جمعه برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳ و سوم آذرماه ۱۴۰۲ آغاز شد. این آتش بس موقت قرار بود روز پنج‌شنبه ساعت ۱۰ به وقت محلی در غزه اجرایی شود که به دلیل آنچه مسائل فنی و لجستیک عنوان شده با یک روز تاخیر از امروز جمعه گذشته در غزه اجرایی شد.

به دنبال پایان مهلت توافق آتش‌بس موقت چهار روزه میان اسرائیل و حماس، قطر به عنوان یکی از کشورهای میانجی اعلام کرد که توافق حماس و تل آویو برای تمدید آتش بس به مدت ۴۸ ساعت حاصل شده است. جنبش حماس هم اعلام کرد که با قطر و مصر در مورد تمدید آتش‌بس بشردوستانه موقت برای ۲ روز دیگر بر اساس همان شروط آتش‌بس قبلی به توافق رسید.

مهلت این آتش‌بس امروز به پایان می رسد و رژیم صهیونیستی برای توقف حملات وحشیانه در غزه تحت فشار زیادی از سوی جامعه جهانی قرار دارد.

به گفته مقامات بهداشتی غزه، بیش از پانزده هزار نفر از جمله ۶۱۵۰ کودک و چهار هزار زن طی نزدیک به دو ماه گذشته شهید و ۳۳ هزار فلسطینی از جمله بیش از ۹ هزار کودک زخمی شده اند .

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.