تحولات منطقه

یک کارشناس اقتصادی گفت: شفافیت بزرگترین تاریکخانه دولت منجر به کاهش فساد، بهبود نظارت، افزایش سودآوری سازمان ها و شرکت‌های دولتی شد حال با حصول اطمینان از عملکرد شفاف این شرکت‌ها، دولت‌ می‌تواند پتانسیل آنها را به حداکثر برساند و به طور مؤثر منابع را به نفع مردم و ملت تخصیص دهد.

شفافیت بزرگترین تاریکخانه دولت، منجر به کاهش فساد و افزایش سودآوری شرکت‌های دولتی شد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

فرید ولدی کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار قدس با اشاره به اهمیت شفافیت صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی و نتایج قابل توجه خروجی این سیاست شفافیت افزایی پس از دو سال گفت: انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی و ایجاد شفافیت در عملکرد آنها به چند دلیل حیاتی است. اولاً، شرکت‌های دولتی اغلب بخش قابل توجهی از بودجه کشور را در اختیار دارند. این بدان معناست که فعالیت‌های مالی آنها به طور مستقیم بر سلامت مالی کلی کشور تأثیر می‌گذارد. افراد و کارشناسان با در دسترس قرار دادن صورت‌های مالی خود به صورت عمومی‌ می‌توانند درک روشنی از سود، زیان و هزینه‌های متحمل شده توسط این شرکت‌ها داشته باشند.

بدون شفافیت، خطر سوء رفتار، اختلاس و سوء مدیریت بودجه عمومی بیشتر است

وی ادامه داد: شفافیت در عملکرد مالی شرکت‌های دولتی نیز به کاهش فساد در این نهادها کمک‌ می‌کند. بدون شفافیت، خطر سوء رفتار، اختلاس و سوء مدیریت بودجه عمومی بیشتر است. با در دسترس قرار دادن صورت‌های مالی برای عموم، تشخیص هر گونه بی نظمی یا سوء استفاده از منابع آسان تر می‌شود. این به نوبه خود، سطحی از پاسخگویی را ایجاد می‌کند و عملکردهای فاسد در شرکت‌های دولتی را مهار می‌کند.

علاوه بر این، انتشار صورت‌های مالی زمینه ای را برای نظارت موثرتر بر عملکرد این شرکت‌ها فراهم‌ می‌کند. زمانی که اطلاعات مالی به راحتی در دسترس باشد، سهامداران، از جمله سرمایه گذاران، سازمان‌های دولتی و مردم‌ می‌توانند سلامت مالی شرکت را ارزیابی کرده و زمینه‌های مورد نگرانی را شناسایی کنند. این نظارت فزاینده نقش مهمی در حصول اطمینان از اینکه شرکت‌های دولتی در راستای منافع کشور و شهروندان آن عمل‌ می‌کنند، ایفا می‌کند.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به نظارت 85 میلیون نفری به شرکت‌های دولتی با انتشار عملکرد و صورت‌های مالی این شرکت‌ها گفت: با عمومی کردن صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی، بخش بزرگ‌تری از مردم می‌توانند از فعالیت‌هایشان مطلع شوند و به شهروندان آگاه‌تر کمک کنند. این به نوبه خود منجر به افزایش مسئولیت پذیری و نظارت بر این شرکت‌ها می‌شود و احتمال هرگونه تخلف یا سوء مدیریت را کاهش‌ می‌دهد.

کاهش قابل توجه زیان انباشته و بهبود عملکرد مالی شرکت ها بعد از انتشار عملکرد

وی افزود: اثربخشی شفافیت مالی در بهبود سودآوری و بهره وری شرکت‌های دولتی را نباید نادیده گرفت. در سال‌های اخیر، ایران اثرات مثبتی از ابتکارات شفافیت داشته است. بسیاری از شرکت‌های دولتی که قبلاً سال به سال زیان انباشته می‌کردند، پس از شفاف شدن صورت‌های مالی‌شان، چرخش خود را نشان دادند. این شرکت‌ها با عمومی کردن عملکرد مالی خود توانسته اند مناطقی را که در آن زیان رخ‌ می‌دهد شناسایی کرده و اقدامات اصلاحی انجام دهند. این امر منجر به کاهش قابل توجه زیان انباشته و بهبود عملکرد مالی کلی آنها شده است.

ولدی با اشاره به تاثیر بهبود بهره‌وری و سودآوری شرکت‌های دولتی با شفافیت در عملکرد آن‌ها افزود: شفافیت در صورت‌های مالی نه تنها برای عملکرد مؤثر شرکت‌های دولتی، بلکه برای کل اقتصاد ایران نیز ضروری است. این شرکت‌ها با بودجه قابل توجهی دارایی‌های قابل توجهی دارند و بهره وری و سودآوری آنها مستقیماً بر رفاه مردم و دولت تأثیر می‌گذارد. گزارشگری مالی شفاف تصمیم گیری بهتر را هم برای خود شرکت‌ها و هم برای سیاست گذاران تسهیل‌ می‌کند. این امکان را برای تجزیه و تحلیل کامل هزینه‌ها و جریان‌های درآمد فراهم می‌کند و استراتژی‌هایی را برای به حداقل رساندن هزینه‌ها و به حداکثر رساندن بهره‌وری قادر می‌سازد.علاوه بر این، با صورت‌های مالی شفاف، ارزیابی سلامت مالی شرکت‌های دولتی برای سرمایه گذاران بالقوه آسان تر می‌شود. این امر در نهایت‌ می‌تواند سرمایه گذاری‌های بیشتری را هم در داخل و هم در سطح بین المللی جذب کند و به رشد این شرکت‌ها و گسترش فعالیت آنها کمک کند.

وی  اظهار کرد: انتشار صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی و ایجاد شفافیت در عملکرد آن‌ها به چند دلیل حیاتی است. این امر به کاهش فساد، بهبود مسئولیت پذیری و نظارت و افزایش سودآوری و بهره وری این شرکت‌ها کمک‌ می‌کند. شفافیت مالی نقش حیاتی در ارتقای رفاه کلی اقتصادی کشور دارد. با حصول اطمینان از عملکرد شفاف این شرکت‌ها، دولت‌ می‌تواند پتانسیل آنها را به حداکثر برساند و به طور مؤثر منابع را به نفع مردم و ملت تخصیص دهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.