به گزارش قدس آنلاین، گروه کشورهای ساحل ( جنوب صحرای بزرگ آفریقا) یک سازمان منطقهای است که در سال ۲۰۱۴ با هدف مبارزه با چالشهای امنیتی و گسترش همکاریهای اقتصادی در نواکشوط تشکیل شد و اعضای آن موریتانی، بورکینافاسوا، نیجر و مالی ( پیش از خروج از این سازمان ) هستند.
دولتهای نیجر و بورکینافاسو طی بیانیهای مشترکی اعلام کردند: از گروه کشورهای ساحل آفریقا «جی ۵» و تمام نهادهای وابسته به آن از جمله نیروی نظامی مشترک این گروه خارج شدند.
در این بیانیه آمده است: گروه کشورهای ساحل آفریقا در دستیابی به اهداف خود با مشکل روبروست.
نیجر و بورکینافاسو در بیانیه خود تاکید کردند: گروه ساحل آفریقا با مشروعیت دولتهای ما ( شورای نظامی حاکم بر این دو کشور ) در تضاد است و مخالف تلاشهایی است که ساحل آفریقا به یک منطقه امن و شکوفا تبدیل کند.
در این بیانیه آمده است: مشکلات و چالشهای پیچیدهای که در گروه ساحل آفریقا وجود دارد ما را متقاعد کرده تداوم عضویت در این گروه با عزت و استقلال نیجر و بورکینافاسو ناسازگار است
به نوشته روزنامه القدس العربی ، بیانیه مشترک نیجر و بورکینافاسو نشان میدهد خروج این دو کشور از گروه ساحل آفریقا به دلیل مخالفت آنها با هرگونه روابط با فرانسه است چراکه معتقدند با تاسیس این گروه در سال ۲۰۱۴ پاریس بر دولتهای این منطقه سیطره پیدا کرده و تشکیل نیروی نظامی مشترک ساحل آفریقا به بهانه مبارزه با گروههای تروریستی در همین راستا بوده است.
نیجر و بورکینافاسو در بیانیه خود به طور تلویحی گروه ساحل آفریقا را متهم کرده است به سود بیگانگان و به زیان منافع مردم خود اقدم میکنند.
دولت نیجر و بورکینافاسو با تاکید بر مبارزه با گروههای تروریستی و جرایم سازمان یافته اعلام کردند: بستر همکاری در چارچوب ائتلاف ( جدید) دولتهای ساحل آفریقا وجود دارد که در کنار نیجر و بورکینافاسو کشور مالی نیز حضور داشته باشد.
مالی در سال ۲۰۲۲ از گروه کشورهای ساحل آفریقا خارج شد و با خروج نیجر و بورکینافاسو از این گروه فقط چاد و موریتانی در گروه مزبور باقی ماندهاند.
نظر شما