تحولات منطقه

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز به تشریح ویژه‌برنامه‌های هفته‌ پژوهش استان فارس و دانشگاه شیراز و همچنین گزارشی از برخی دستاوردهای پژوهشی دانشگاه در سال گذشته پرداخت.

اعلام برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری در فارس / تجلیل از ۴۶ پژوهشگر برتر
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، علی حفیظی امروز، ۲۲ آذرماه با بیان اینکه طبق روال هر سال، دانشگاه شیراز مجری برنامه‌های هفته‌ پژوهش استان فارس است، گفت: به‌مناسبت هفته پژوهش و فناوری، نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری استان فارس از روز ۲۸ آذرماه، در قالب ۳۰ غرفه، در مجتمع فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز با شرکت دانشگاه‌ها، صنایع، دستگاه‌های اجرایی و پارک‌های علم و فناوری استان برپا خواهد شد.

وی ادامه داد: آیین تقدیر از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان نیز روز، ۲۹ آذرماه با حضور مسؤولان استانی در همان مکان برگزار خواهد شد و در این مراسم، از حدود ۴۶ پژوهشگر برتر دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی استان و ۷ شرکت برتر دانش‌بنیان تقدیر خواهد شد.

حفیظی با یادآوری اینکه شعار هفته ملی پژوهش و فناوری امسال، «پژوهش و فناوری؛ پیشران رشد تولید و مهار تورم» است، گفت: در بازه زمانی هفته پژوهش، نشست‌های مختلفی در زمینه‌ ارتباط دانشگاه با جامعه-صنعت در نظر گرفته شده است که نشست آشنایی صنایع و سازمان‌های استان با قانون‌های مالیاتی (دوشنبه ۲۷ آذر) و آشنایی با شیوه ارزیابی و تشخیص شرکت‌های دانش‌بنیان (سه‌شنبه ۲۸ آذر) از آن جمله است. همچنین جشنواره جهادگران علم و فناوری ازسوی سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه فجر فارس (۲۹ آذر) در این هفته برگزار خواهد شد.

وی به ویژه‌برنامه‌های درون‌دانشگاهی دانشگاه شیراز در هفته پژوهش نیز پرداخت و گفت: امسال علاوه‌ بر برنامه‌هایی که در سال‌های گذشته برگزار می‌شد، توجه ویژه‌ای به ارتباط و درگیرشدن صنایع مختلف استان با برنامه‌های دانشگاه شیراز و همچنین حضور پررنگ دانشجویان در این برنامه‌ها شده است.

معاون پژوهشی دانشگاه شیراز با بیان اینکه تجاری‌سازی پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی از دیگر برنامه‌های هفته پژوهش سال جاری است که در نوع خود جدید و قابل گسترش است، گفت: بازدیدهای صنعتی از دیگر برنامه‌های طراحی شده در این هفته است.

وی ادامه داد: همچنین انتخاب پایان‌نامه‌های برتر دانشجویی در مقطع تحصیلات تکمیلی و تشویق دانشجویان و اساتید جوان ازجمله فعالیت‌های جدید هفته پژوهش امسال است.

حفیظی تصریح کرد: به‌طور کلی بیش از ۲۰۰ رویداد، سخنرانی علمی، بازدید، نشست و... در دانشکده‌های مختلف دانشگاه شیراز برنامه‌ریزی شده است که به صورت حضوری، مجازی و تلفیقی، باهدف تقویت ارتباط بین جامعه و دانشگاه برنامه‌ریزی شده که از ۱۸ آذرماه در دانشگاه به اجرا درآمده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز در ادامه به برخی از دستاوردهای پژوهشی دانشگاه شیراز در سال گذشته پرداخت و گفت: براساس سامانه‌های رتبه بندی معتبر جهان، مانند ISC، «شانگهای»، «تایمز»، «کیو اس»  و« لایدن» که عملکرد دانشگاه‌ها را در ابعاد گوناگون پایش و گزارش می‌کنند، دانشگاه شیراز موفق به کسب رتبه‌های درخشانی شده است. به‌طور مثال دانشگاه شیراز رتبۀ اول کشور را در نظام رتبه‌بندی نیچرایندکس، مربوط به بازۀ زمانی دسامبر ۲۰۲۱ تا نوامبر ۲۰۲۲ از آن خود کرده است؛ همچنین در سال۲۰۲۳، در رتبه‌بندی جهانی پایداری (sustainability) وابسته به نظام رتبه‌بندیQS، دانشگاه شیراز رتبه‌ نخست را در میان دانشگاه‌های ایران کسب کرده است.  

وی افزود: نگاهی به رتبه‌های موضوعی (باتوجه به اینکه دانشگاه شیراز دانشگاهی جامع با پوشش موضوعی بسیارمتنوع است) بهتر می‌تواند جایگاه جهانی دانشگاه شیراز را آشکار سازد. به‌طور مثال، براساس نتایج منتشرشده رتبه‌بندی موضوعی QS ۲۰۲۳، دانشگاه شیراز در رشته مهندسی نفت رتبه ۱۵۰-۱۰۱، در رده کشاورزی و جنگلداری رتبه ۴۰۰-۳۵۱، در مهندسی برق و الکترونیک رتبه ۴۵۰-۴۰۱ و در رده مهندسی مکانیک رتبه ۵۰۰-۴۵۱ را در میان دانشگاه‌های جهان به دست آورده است.

حفیظی اضافه کرد: در رتبه‌بندی موضوعی شانگهای۲۰۲۳ دانشگاه شیراز نیز در دو موضوع منابع آبی و علم و فناوری دستگاهی رتبه ۱۵۰-۱۰۱ و در علوم و صنایع غذایی رتبه ۳۰۰-۲۰۱ و در علوم کشاورزی رتبه ۴۰۰-۳۰۱ را به دست آورده است.

وی گفت: همچنین در رتبه‌بندی موضوعی تایمز ۲۰۲۴ که در سال ۲۰۲۳ منتشر شده است، دانشگاه شیراز، برای نخستین‌بار موفق به کسب رتبه‌ ۴۰۱-۵۰۰ در حوزه بازرگانی و اقتصاد و حوزه علوم تربیتی شده و به این ترتیب، به‌واسطه این دو رشته برای نخستین‌بار در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان در حوزه علوم انسانی قرار گرفته است.

معاون پژوهشی دانشگاه شیراز اظهار کرد: علاوه بر این‌ها دانشگاه شیراز در حوزه‌های موضوعی علوم اجتماعی، علوم کامپیوتر و مهندسی رتبه ۶۰۰-۵۰۱  و در حوزه‌های علوم زیستی و علوم فیزیکی رتبه ۸۰۰-۶۰۱ را کسب کرده است و دانشگاه موفق شده جایگاه قبلی خود  را در رشته های علوم اجتماعی رتبه ۵۰۱-۶۰۰، علوم کامپیوتر رتبه ۵۰۱-۶۰۰، علوم زیستی رتبه ۸۰۰-۶۰۱ و علوم فیزیکی رتبه ۸۰۰-۶۰۱ حفظ کند. در رشته مهندسی نیز، رتبه دانشگاه از ۶۰۱-۸۰۰ در سال ۲۰۲۳ به رتبه ۵۰۱-۶۰۰ در سال ۲۰۲۴ ارتقا یافته است.

حفیظی با بیان اینکه سالانه شمار قابل توجهی از اعضای هیأت‌علمی دانشگاه شیراز در زمره دانشمندان پراستناد جهان قرار می گیرند، افزود: براساس آمار برگرفته از WoS، ۱۲عضو هیأت‌علمی و محقق دانشگاه شیراز در سال گذشته، در شمار دانشمندان پراستناد یک‌درصد برتر جهان قرار گرفتند.

وی گفت: همچنین، براساس آمار مستخرج از پایگاه اسکوپس که سالانه توسط پروژه مشترک استنفورد و الزویر تحلیل و عرضه می‌شود، ۴۹ پژوهشگر از دانشگاه شیراز در شمار پژوهشگران پراستناد دودرصد برتر جهان در سال ۲۰۲۳ قرار دارند.

معاون پژوهشی دانشگاه شیراز تصریح کرد:  با هم‌افزایی بخش‌های مختلف دانشگاه تلاش شد تا تعاملات دانشگاه شیراز با جامعه و صنعت افزایش یافته و متناسب با آن حجم قراردادها به مشکل قابل ملاحظه‌ای بیشتر شده است.

وی به برخی از دستاوردهای به نتیجه رسیده‌ی ارتباط با جامعه و صنعت طی یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: تهیه نقشه راه معادن و صنایع معدنی استان فارس، پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی تالاب ثبت شده در کنوانسیون رامسر، بازنگری شناسه مشاغل سازمانی شرکت برق منطقه‌ای فارس، تعیین زون شورکننده رودخانه زهره در مخزن سد چشم شیر، طرح پژوهشی در زمینه واکنش فوری به حوادث و پیشگیری از تهدیدات و آسیب‌ها در فضای تبادل اطلاعات از آن جمله است.

حفیظی به برخی از مهم‌ترین پروژه‌های ملی و استانی در دست اجرای دانشگاه شیراز هم اشاره کرد و گفت: مطالعه و ارزیابی خدمات تنوع زیستی تالاب‌های استان فارس، مطالعه و ارزیابی اثر بخش طرح سامانه نوین آبیاری در ابعاد فنی اقتصادی اجتماعی و زیست محیطی و پژوهش و بهینه‌سازی پوشش‌ها و نانوملات‌های ضداسید متناسب با نیازهای واحدهای خورنده در مجتمع پتروشیمی شیراز ازجمله طرح‌های استانی و پژوهش در زمینه ایمنی هسته‌ای و پرتوی و نیاز آبی زیست‌محیطی تالاب میقان ازجمله پروژه‌های ملی در دست انجام این دانشگاه است.

معاون پژوهشی دانشگاه شیراز، در ادامه به تأسیس «مرکز رشد جامع» و «دهکده فناوری»، رونمایی از محصولات و پلتفرم‌های تیم‌های شتاب دهنده کوانتوم در حوزه پلتفرم‌های مدیریت و تقسیم هزینه و فروش کتاب با نام‌های «اکیپ» و «قاصدک»، رونمایی از محصولات جدید تیم فرآهوش آتی پاسارگاد در حوزه قطعات الکترونیک و محافظ برق به‌عنوان برخی دستاوردهای استارتاپی دانشگاه اشاره کرد.

علاقه‌مندان برای کسب اطلاع بیش‌تر از جزئیات ویژه‌برنامه‌های هفته پژوهش می‌توانند به نشانی https://research.shirazu.ac.ir/research-week مراجعه کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.