به گزارش آستان نیوز، حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاجعلی اکبری در هشتمین نشست هماندیشی راهبردی اعتکاف سراسر کشور گفت: اعتکاف یکی از بزرگترین هدایایی است که خداوند به جامعه ما عنایت کرده است.
وی تصریح کرد: هرچند در گذشته هم اعتکاف یک عبادت شناخته شده بود ولی بیشتر در میان خواص و علمای جامعه اسلامی رواج داشت و اهل ریاضت آن را میشناختند. انقلاب اسلامی برکات و معجزات بسیاری داشت که یکی از آنها احیای سنت حسنه اعتکاف بود.
امام جمعه موقت تهران افزود: اعتکاف ظرفیت معنوی عظیمی است که در متن اسلام تعبیه شده و نقش مهمی در رشد معنوی فرد و جامعه دارد. این سنت حسنه در سالهای اخیر رونق بسیاری گرفته و با استقبال پرشوری مواجه شده است.
وی ابراز کرد: هرچند این عبادت خاص با شرایط خاصی از جمله سه روز اقامت و بیتوته در مسجد و پرداختن به عبادت بیشتر مناسب بزرگترهاست ولی جوانان استقبال شورانگیزی از این آیین عبادی-معنوی داشتهاند و سالهای گذشته چند صد هزار نفر در مساجد سراسر کشور معتکف شدند.
حجتالاسلام والمسلمین حاجعلی اکبری با اشاره به برگزاری هشتمین جلسه هماندیشی اعتکاف در جوار مضجع نورانی حضرت رضا(ع) بیان کرد: امید است با عنایات خاص این امام رئوف با برنامهریزی دقیق شاهد برگزاری یک اعتکاف غنی و تأثیرگذار در سراسر کشور باشیم.
وی ابراز کرد: امروز خوشبختانه اعتکاف امتداد جهانی هم پیدا کرده و دستاندرکاران این آیین معنوی باید به شکرانه این نعمت بزرگ زمینه برگزاری یک اعتکاف تأثیرگذار را فراهم کنند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با تأکید بر اینکه مساجد کشور باید در طول سال خود را برای برگزاری اعتکاف آماده کنند، بیان کرد: در مساجد ما باید امکاناتی برای اقامت شبانهروزی معتکفان فراهم شود و در مسیر پیش رو نیز مساجدی که در حال ساخت هستند، باید برای برگزاری مراسم اعتکاف تجهیز شوند.
وی خاطرنشان کرد: مراسم اعتکاف بهتر است به صورت مردمی و بدون مداخله غیرضرورِ سازمانهای حکومتی و به صورت مسجدمحور و کارگذاری امام جماعت برگزار شود و فرصتی برای نقش آفرینی مردم در آن فراهم شود.
هماندیشی برای اعتکاف در شبستان نهاوندی
هشتمین نشست هماندیشی راهبردی مسئولان آیین معنوی اعتکاف سراسر کشور در حرم مطهر رضوی برگزار شد.
در این نشست هماندیشی که در شبستان نهاوندی مسجد گوهرشاد برگزار شد، نمایندگان ولی فقیه در استانها، مدیران حوزههای علمیه، مسئولان نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها، مدیران استانی سازمان تبلیغات اسلامی و همچنین مدیران ستاد مردمی اعتکاف استانها حضور داشتند.
حجتالاسلام والمسلمین سید محمدباقر تکیهای دبیر این همایش در حاشیه برگزاری این نشست، گفت: هشتمین هماندیشی راهبردی اعتکاف سراسر کشور همزمان با نزدیک شدن ایام برگزاری آیین معنوی اعتکاف ماه رجب و با هدف برنامه ریزی و انسجام بخشی به فعالیت ستادهای اعتکاف سراسر کشور برگزار شد.
وی تصریح کرد: شرکتکنندگان در این هماندیشی در خصوص افزایش حضور و بهرهمندی جوانان و نوجوانان در این مراسم معنوی و همچنین توانمندسازی مدیران و خادمان برگزار کننده اعتکاف با هم به تبادلنظر پرداختند.
حجتالاسلام والمسلمین تکیهای افزود: کنشگری فعالان اعتکاف در عرصه فضای مجازی و گفتمانسازی معنویت با استفاده از ظرفیت عبادت معتکفان، راههای شوقانگیز و انگیزهبخشی به جوانان برای شرکت در این آیین معنوی و تلاش برای هرچه باشکوهتر برگزار کردن مراسم اعتکاف از دیگر اهداف این نشست هماندیشی بود.
وی با اشاره به برگزاری این نشست در مسجد گوهرشاد و در جوار حرم مطهر رضوی، بیان کرد: نورانیتی که در این مکان مقدس وجود دارد موجب ایجاد توسعه فردی در برگزارکنندگان آیین اعتکاف میشود و این امر به برنامهریزی منسجم و هماهنگ برای رشد کمّی و کیفی اعتکاف منجر خواهد شد.
دبیر هشتمین هم اندیشی راهبردی اعتکاف با اشاره به نظامنامه محتوایی تدوین شده در سند راهبردی اعتکاف اظهار کرد: به منظور کیفیت بخشی و برنامهریزی بهتر در امر برگزاری سنت حسنه اعتکاف، نشستهای تخصصی با موضوعات اعتکاف و فضای مجازی، ظرفیت اعتکاف در هویتبخشی به نسل جوان، معنویت و راهبردهای فرهنگی اعتکاف، اعتکاف دانشجویی، اعتکاف دانش آموزی و... نیز در حاشیه این نشست هماندیشی برگزار شد.
گفتنیاست رونمایی از شعار سال ستاد مرکزی اعتکاف با عنوان«اعتکاف، معنویت تمدن ساز» از دیگر برنامههای دومین روز از هشتمین همایش هماندیشی راهبردی اعتکاف سراسر کشور در حرم مطهر رضوی بود که این رونمایی با حضور آیتالله سید احمد علم الهدی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاجعلیاکبری؛ رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، حجتالاسلام والمسلمین سیدعلیرضا تکیهای رئیس ستاد مرکزی اعتکاف و جمعی از ائمه جمعه و شورای راهبری ستاد اعتکاف استانها انجام شد.
نظر شما