به گزارش قدس آنلاین نشستهای مشترک شورای عمومی شانزدهمین مجمع پارلمانی سازمان پیمان امنیت جمعی در «مسکو» برگزار شد.
این نشست به ریاست « ویاچسلاو ولودین» رئیس مجمع پارلمانی سازمان پیمان امنیت جمعی و رئیس دومای دولتی روسیه برگزار شد.
ولودین گفت: در طول مدت فعالیت این سازمان، ۱۲ قانون و موافقتنامه نمونه و همچنین ۷۰ توصیه در زمینه مقابله با تروریسم و افراط گرایی، تامین امنیت اطلاعات، پاسخگویی به شرایط اضطراری، همکاریهای نظامی-فنی و ارائه کمکهای بشردوستانه به تصویب رسید.
وی همچنین اولویتهای کاری مجمع را شامل دفاع مشترک در برابر حملات سایبری غرب، تامین امنیت بیولوژیکی، مبارزه با قاچاق مواد مخدر، حفاظت از حافظه تاریخی و همچنین تقویت همکاری مجمع پارلمانی سازمان پیمان امنیت جمعی با سایر سازمانهای بین پارلمانی عنوان کرد.
«نورلان بیک شاکی اف» رئیس پارلمان قرقیزستان تاکید کرد: معتقدم نشست امروز تمایل متقابل ما برای تقویت همکاریها را تأیید میکند و مطمئناً برای تبادل نظر در مورد مسائل جاری تعامل بین پارلمانی مفید است.
به گفته وی، هر یک از اعضای مجمع پارلمانی این سازمان سهم خود را در اجرای وظایف مشترک دارند.
محمدطاهر ذاکرزاده رئیس مجلس نمایندگان تاجیکستان ابراز امیدواری کرد که مشارکت استراتژیک بین کشورهای عضو این سازمان به نفع صلح و ثبات ادامه یابد.
«ارلان کوشانوف» رئیس پارلمان نمایندگان قزاقستان به اهمیت تصمیمات اتخاذ شده در سطح بین پارلمانی به ویژه در پس زمینه چالشها و تهدیدات بیسابقه اشاره کرد.
در این نشست نمایندگان پارلمان گزارشی «ایمانقلی تاسماگامبتوف» دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی درباره نتایج نشست نوامبر شورای این سازمان را دریافت کردند.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط سخت بینالمللی سازمان پیمان امنیت جمعی بهطور قاطع و پیوسته مسیری را در جهت تقویت امنیت جمعی و تضمین منافع مشروع کشورهای عضو حفظ کرد.
دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی نیز در این نشست گفت: این سازمان ۷ مانور نظامی مشترک را برای سال ۲۰۲۴ برنامه ریزی کرده است که در روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان برگزار میشود.
تاسماگامبتوف توضیح داد که نیروهای واکنش سریع جمعی، نیروهای واکنش سریع جمعی منطقه آسیای مرکزی، نیروهای حافظ صلح، نیروهای لجستیکی و وسایل، اطلاعات، ارگانهای فرماندهی و کنترل و نیروهای ویژه سازمان پیمان امنیت جمعی در این رزمایش شرکت خواهند کرد.
گفتنی است که هیئت ارمنستان از شرکت در این نشست خودداری کرد. نمایندگان این کشور در نشست سران این سازمان در ماه نوامبر در مینسک حضور نداشتند.
مقامات ایروان تاکید کردند که قصد ترک سازمان را ندارند. سازمان پیمان امنیت جمعی شامل کشورهای ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و روسیه است.
پایان پیام/ح
نظر شما