تحولات منطقه

به اعتقاد یک رسانه عبری زبان، مشکل تونل‌ها در کنار تهدیدهای عدیده دیگری که از سوی حماس و برنامه‌های عملیاتی آن و صد البته حزب الله علیه اسرائیل، از سال‌ها پیش برای همگان واضح و مبرهن بود.

رسانه عبری: نمایش کشف تونل فقط قله کوه یخ مشکلات امنیتی اسرائیل را نمایان کرد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین روزنامه یسرائیل هیوم در شماره امروز سه شنبه خود در یادداشتی با اشاره به شوی تبلیغاتی کشف تونل (متروکه) حماس در ۴۰۰ متری دیوار حایل نوشت، این مشکل و ده‌ها تهدید امنیتی دیگر را همگان از نخست وزیر تا پایین‌ترین مقام اسرائیلی از آن مطلع بود با این حال هیچ یک از مسئولین سیاسی یا نظامی اقدامی برای مقابله با آن نداشت و همین امر باعث شد تا ما هزینه سنگین آن را در ۷ اکتبر بپردازیم و البته این هزینه همچنان و هر روز در غزه در حال پرداخت شدن است.

یوآف لیمور تحلیل‌گر صهیونیست در یادداشت خود در این رابطه نوشت: پریروز کشف تونل حماس برای افکار عمومی علنی شد، گرچه این یک تونل منحصر به فرد است اما به طور حتم تونل‌های مشابهی نیز از لحاظ نحوه احداث و نوع کاربری کشف و در معرض افکار عمومی قرار خواهد گرفت.

او در بخش دیگری از این نوشتار خود می‌نویسد: هیچ یک از مخاطلبان در اسرائیل از کشف تونل در نوار غزه غافلگیر نشدند، چیزی که آنها را غافلگیر کرد، عمق، انشعابات، راه‌ها و منافذ ایجاد شده برای آن و روش حفاری‌اش بود.

با این حال این حقیقت بر کسی پوشیده نیست که تونل‌های حماس سه نوع کاربری دارند، تونل‌های تهاجمی، تونل‌های دفاعی و تونل‌های قاچاق (نقل و انتقال مواد مورد نیاز از طریق تونل‌های حفر شده بین غزه و مصر)، که از بیش از دو دهه همگان از آن مطلع هستند.

ارتش اسرائیل هم با احداث دیوارهای حایل به آن واکنش نشان داد اما ظاهرا در تحقق برنامه هایش چندان موفقیتی نداشت.

این تحلیل‌گر صهیونیست همچنین اعتراف می‌کند چند عملیات انجام گرفته علیه تونل‌ها بعد از مه ۲۰۲۱ نیز به دلیل برنامه فریبی که حماس در این رابطه انجام داده بود، با شکست مواجه شده و اسرائیل نقشه راهبردی خود را در این زمینه در حالی رو کرد که هیچ دست آوردی در مقابل آن به دست نیاورده بود.

به اعتقاد نویسنده، حماس برنامه فریب بزرگتری را هم به اجرا گذاشته و اسرائیل را متقاعد کرد که توجه خاصی به سازش پیدا کرده است.

لیمور در این رابطه نوشت: طی دو سال و نیم گذشته، اسرائیل از تهاجم به حماس امتناع کرد زیرا بر این باور بود که حماس در اقدام علیه اسرائیل دچار تردید شده و به تدریج به سوی سازش پیش می‌رود، از اینرو تمام توجه خود را به سوی جهاد اسلامی معطوف کرد.

نتیجه این رویکرد هم آن بود که حماس با قدرت در تقویت سیستم تونل‌های خود پیش رفت، تا آنکه روز شنبه سیاه آن تهاجم خود ربه انجام رساند.

این تحلیل‌گر ادعا کرد، اسرائیل از برخی از مسایل مطلع و به طور حتم از برخی دیگر بی اطلاع بود، اما ساختار اطلاعاتی تنها مشکل اساسی اسرائیل در این داستان نیست بلکه مشکل در تصمیم گیری صورت گرفته برای دل بستن به عدم حمل به حماس و عدم ضربه زدن به آن به عنوان بخشی از حل و نه بخشی از مشکل بود.

نویسنده در توجیه نظرات خود می‌افزاید: تونل‌ها در این داستان صرفا عوارض هستند، بیماری بسیار خطرناک تر از آن چیزی که تصور می‌کنید، کوه‌هایی از اطلاعات در رابطه با برنامه و اهداف دشمن وجود دارند که به دلایل و بهانه‌های مختلف و متنوع به آن توجهی نمی‌شود.

تهدید و خطر اصلی برای اسرائیل حزب الله است که در شمال قرار دارد، تصمیم اسرائیل در عدم تعامل با این خطر امروز ۱۷ ساله شده است ، اسرائیل تا به امروز به این تصور که این مشکل را می‌توان حل کرد، به دنبال راه‌حل‌های جزئی و موقت با این مشکل است.

او در پایان تاکید می‌کند، مشکل تونل‌ها و نیز تهدیدها و خطرات عدیده دیگری که حماس و برنامه‌های عملیاتی‌اش و به طور حتم حزب الله برای اسرائیل دارند از سال‌ها پیش برای همگان آشکار و عیان بوده است همه از نخست وزیران تا پایین‌ترین سطوح مسئولیتی از آن مطلع بودند، اما آنها چه تصمیمی در مقابل آن گرفتند؟ هیچ، همین امر باعث شد تا اسرائیل بهای سنگینی را در روز ۷ اکتبر بپردازد در حالی که این شکست بزرگ هزینه‌های روزانه مستمری را هم از ما در غزه می‌گیرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.