تحولات منطقه

طبیعی است که گاهی کودکان مضطرب شوند و استرس را تجربه کنند.

۴ راهکار برای مدیریت احساسات در کودکان
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

طبیعی است که گاهی کودکان مضطرب شوند و استرس را تجربه کنند. آن‌ها می‌توانند واکنش‌های طبیعی عاطفی داشته باشند؛ مثلا هنگام تغییر شرایط محیطی واکنش نشان دهند. نحوه واکنش کودکان به مسائل مختلف تا حدود زیادی به خلق و خوی آنان بستگی دارد. به عنوان مثال یک کودک خجالتی و درون‌گرا معمولا بیشتر احساس اضطراب می‌کند اما یک کودک برون‌گرا نسبت به مسائل کوچک ‌هم واکنش نشان می‌دهند.

برای ایجاد شرایطی که در آن، کودک بتواند بر نحوه کنترل احساسات خود مدیریت بیشتری داشته باشد، چند راه وجود دارد.

از طریق رنگ‌ها به احساسات پی ببرید

احساسات پیچیده هستند و یکی از راه‌هایی که به کودکان کمک می‌کند تا بتوانند این احساسات را درک کنند، دنیای رنگ‌هاست. در علم روانشناسی اغلب، رنگ آبی نشانه غم یا به نوعی افسردگی، سبز به عنوان آرامش، زرد علامت اضطراب و قرمز نشانه عصبانیت تلقی می‌شود؛ با این دسته بندی شما به سادگی می‌توانید احساسات فرزندانتان را در نقاشی‌هایشان ببینید.

درمورد رنگ احساسات خودتان با کودکان صحبت کنید

به عنوان مثال هنگامی که خود را در طیف رنگی زرد می‌بینید، راهکارهای رسیدن به طیف سبز را با فرزندتان در میان بگذارید و از او بخواهید با هم از آن شرایط خارج شوید. کودکان با تماشای والدین و اطرافیان می‌توانند مسائل عاطفی خود را حل کنند.

علاوه بر این کار می‌توانید از قوه خیال پردازی استفاده کنید و احساسات مختلف را برای کودک شرح دهید. شخصیت‌ها و داستان‌های خیالی، اثرگذاری قابل توجهی بر رشد ذهن فرزند شما دارد. در همین راستا می‌توانید کتاب‌های مختلفی را در نظر بگیرید که شخصیت‌های اصلی آن‌ها احساسات عمیقی داشته باشند.

انرژی مضاعف را تخلیه کنید

بچه‌ها غالبا برای تخلیه احساسات و انرژی خود از فعالیت‌های بدنی و فیزیکی از جمه پریدن روی ترامپولین، بغل کردن عروسک و گوش کردن به موسیقی استفاده می‌کنند. شما می‌توانید برای شناخت نحوه تخلیه احساسات کودک از او بپرسید چه کارهایی او را به رنگ سبز می‌رساند.

می‌توانید هنگامی که فرزندتان در آستانه ناامیدی به نظر می‌رسد، به او کمک کنید تا بر احساسات خود مسلط شوند. اگر جزو آن کودکانی هستند که با قایم شدن در مکان امن خود، به آرامش می‌رسند، به او یادآوری کنید که الان می‌تواند از آن نقطه امن استفاده کند. یا اگر با حرکات فیزیکی آرام می‌شود، با او تحرک کنید تا به آرامش برسد.

با بازی‌های تخیلی، به احساسات جهت دهید

کودکان قوه تخیل قوی دارند و به سبب همین اتفاق گاهی ممکن است خیال پردازی را به صحبت کردن در فضای حقیقی ترجیح دهند. در این شرایط لازم است شما با آن‌ها شروع به گفتگو درباره احساساتشان کنید اما در عین حال به این نکته هم توجه داشته باشید که سعی نکنید تمام مشکلات او را حل کنید؛ فرصت مدیریت شخصی آن‌ها را بر احساساتشان صلب نکنید.

با روشی دیگر نیز می‌توانید به تقویت کنترل احساسات در کودک کمک کنید؛ با طرح برنامه‌ای، فرزندتان را به نشان دادن احساسات دعوت کنید. این کار را می‌توانید به کمک نوشتن یا رسم افکار و احساسات درونی بر روی کاغذی سفید انجام دهید.

طبیعی است که پیشگیری از احساسات منفی آسان‌تر از رفع آن پس از بروز است؛ پس تلاش کنید یک برنامه منظم را در روزمره‌تان جای دهید که شامل زمان‌های مشخصی برای استراحت دور از تکنولوژی و انجام فعالیت‌های سرحال کننده باشد. با این کار از بوجود آمدن افکار و احساسات منفی جلوگیری می‌کنید.

منبع: کودک سالم

ترجمه از تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جوان قدس 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.