محمدجواد شرافت شاعر آئینی کشورمان که امسال، بیست و نهمین جشنواره شعر فارسی رضوی را دبیری میکند با بیان اینکه موضوع اصلی و محوری این دوره همچون گذشته، حضرت رضا علیه السلام، شخصیت الهی انسانی این امام همام و همچنین معارف و سیره ایشان است، افزود: موضوع ویژه جشنواره امسال بحث «معینالضعفا» بودن حضرت است که باید از قلم هنری شاعران به تولید اثر برسد.
به گفته شرافت، بحث معینالضعفا بودن حضرت میتواند تا حد زیادی در زندگی شیعیان و محبین ایشان، الگو باشد، لذا این بُعد در اشعار در این دوره جایگاه بسیاری خواهد داشت و آثاری که در این خصوص ارائه شود، بیتردید از اولویت برخوردار است.
دبیر بیست و نهمین جشنواره شعر فارسی رضوی با بیان اینکه آئین اختتامیه این دوره در کرمان است، عنوان کرد: قبل از آیین اختتامیه دریافت و داوری آثار انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته در سه استان قم، مازندران و یزد محفل شعرخوانی و کارگاه تخصصی رضوی اجرا و در چند شهر استان کرمان نیز نشستهای مختلفی برگزار شد. این دوره نیز پنج نشست و محفل شعرخوانی در پنج استان کشور داشته برنامهریزی شده ومقدمات آن در حال انجام است.
به گفته وی، بحث برونمرزی کردن این بخش جشنواره از دیگر اهداف است که در این راستا سال گذشته دریافت آثار از شاعران افغانستان صورت گرفت.
دبیر بیست و نهمین جشنواره شعر فارسی رضوی عنوان کرد: در این راستا امسال بنا داریم علاوه بر این مهم، محفل شعری در شهرهای افغانستان با موضوع رضوی داشته باشیم که مقدمات این هدف نیز در حال انجام است.
به گفته شرافت، یکی از دلایل برپایی شب شعر در افغانستان این است که شاعرانی از ایران در این محفل حضور پیدا کنند و تعاملی ایجاد شود.
وی یادآور شد: در این زمینه حوزه شعر آئینی رضوی در بین شاعران افغانستان که هم فارس زبان بوده و هم به امام هشتم ارادت دارند، تقویت میشود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: در بحث برونمرزی کردن این بخش، ورود به تاجیکستان و دیگر کشورهای فارسیزبان نیز در برنامه است.
دبیر بیست و نهمین جشنواره شعر فارسی رضوی با بیان اینکه، شعر رضوی به کمیت و کیفیتی که در ایران هست، در کشورهای دیگر نیست، ابراز داشت: دلیل آن شاید به اهل تسنن بودن شاعران فارسیزبان برگردد و یا اینکه این شاعران در حوزه شعر آئینی خیلی تمرکز نداشتند.
وی بر اهمیت ورود رسانه و فضای مجازی برای انتشار اشعار تولیدی رضوی، نیز صحه گذاشت و ابراز داشت: سال گذشته این موضوع را مطرح کردیم که در جشنواره، اشعار بسیار خوبی تولید میشود، اما منتشر نمیشود که این بعد نیازمند ورود رسانه است.
به گفته شرافت، طی دورههای گذشته این جشنواره شاعران بسیاری در حوزههای مختلف معرفتی، زیارت، شناخت امام، حرکت سیاسی و اجتماعی حضرت، زیارتنامه، روایات و سایر حوزهها تولید اثر کرده اند.
وی اضافه کرد: اگر بتوانیم به کمک رسانه و مطبوعات این تولیدات ارزشمند سیره رضوی را به مخاطب عام از جمله مادحین و خوانندگان خوب مذهبی برسانیم و منتشر کنیم کار بزرگی انجام شده است.
شرافت تاکید کرد: داشتن بینش و معرفت رضوی شاعران اهمیت بالایی دارد چرا که هر چه شاعر اشراف بیشتری به این موضوع داشته باشد مفاهیم دقیقتر و گیراتری را به زبان شعر به مخاطب ارایه خواهد کرد.
به گفته او، در راستای بینش افزایی شاعران این حوزه بستههای معرفتی در قالب پادکست برای علاقهمندان در نظر گرفته شده است.
به گفته شرافت، مولفههایی در حوزه ادبیات، آسیب شناسی، پیشنهادها و سوژه یابیهایی که میتواند به شاعران کمک کند تا اشعار خلاقانهتری در خصوص شخصیت و سیره امام رضا علیه السلام خلق کنند، در نظر گرفته شده است.
نظر شما