تحولات منطقه

تعداد بسیاری از شخصیت‌های برجسته در آمریکا،به دلیل اظهارنظرهای حمایتی در مورد فلسطین با توبیخ یا اخراج مواجه شده‌اند یا به دلیل فشارها مجبور به استعفا شدند که به گفته کارشناسان یادآور دوران مک کارتیسم در آمریکا است.

بهای حمایت از فلسطین؛ اخراج و استعفای اجباری/ ظهور مک‌کارتیسم جدید در آمریکا
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین؛ کشتار و جنایت‌های رژیم صهیونیستی طی ماه‌های اخیر با واکنش‌های مختلفی در سراسر جهان همراه بوده است و آزادی‌خواهان تلاش کردند صدای اعتراض خود را با شیوه‌های مختلف و هر ابزاری از تریبون‌های مختلف، اعتراض خود را به گوش جهانیان برسانند و از مردم فلسطین و غزه حمایت کنند؛ از برگزاری تجمعات گسترده مردمی گرفته تا انتشار پیام در فضای مجازی، چهره‌ها و گروه‌های مختلف حمایت خود از مردم مظلوم فلسطین را به شیوه‌ای اعلام می‌کنند.

در پی تشدید حملات اسرائیل به غزه، گزارش‌ها حاکی از آن است که افراد بسیاری به دلیل ابراز حمایت از مردم فلسطین از طریق مقامات انتظامی و امنیتی مورد بازخواست قرار گرفتند یا پیام‌های تهدیدآمیزی دریافت کرده‌اند. در این بین اما وضعیت برای برخی از شخصیت‌های شناخته‌شده وخیم‌تر بوده و به نظر می‌رسد آنها با تبعات فوری اعلام حمایت از فلسطین مواجه شده‌اند.

بهای حمایت از فلسطین؛ اخراج و استعفای اجباری

بر اساس گزارش نشریه پولیتیکو تعداد بسیاری از شخصیت‌های برجسته در آمریکا، اروپا و استرالیا به دلیل اظهارنظرهای عمومی در مورد فلسطین با توبیخ یا اخراج مواجه شده‌اند یا به دلیل فشارها مجبور به استعفا شدند؛ از سردبیران مجلات و روزنامه‌ها گرفته تا بازیگران هالیوود، ورزشکاران، اساتید و روسای دانشگاه، دانشجویان و حتی دانش آموزان مقاطع ابتدایی با برخورد شدید مواجه شده‌اند.

سایه سنگین اخراج معترضان از هاروارد تا هالیوود

‌سارا رامیرز، بازیگر هالیوود آخرین چهره مشهوری است که به خاطر مواضع خود در قبال جنگ، به ویژه در حمایت از فلسطین، با واکنش شدید مواجه شده است. شرکت اچ بی او مکس اعلام کرده است که رامیرز بازیگر سریال «و درست مثل آن» در فصل سوم این سریال حضور نخواهد داشت و این بازیگر که در ۲ فصل گذشته بازی کرده بود از کار اخراج شد؛ این شرکت سینمایی ‌فعالیت اینستاگرامی رامیرز و اعتقادات سیاسی او را عامل اخراج او از سریال اعلام کرده است. این بازیگر که متولد مکزیک است در تظاهراتی که ۱۳ ژانویه در حمایت از مردم غزه در واشنگتن برگزار شده بود هم حضور داشت.

بهای حمایت از فلسطین؛ اخراج و استعفای اجباری/ ظهور مکارتیسم جدید در آمریکا

سارا رامیز

اخراج «سارا رامیز» در حالی اتفاق می‌افتد که پیش از این، «ملیسا بارارا» بازیگر معروف سری فیلم‌های جیغ، «سوزان ساراندون» بازیگر برنده اسکار، «ویت تان نگوین» رمان‌نویس برنده جایزه پولیتزر نیز به دلیل اعمال فشار مدیران هالیوود نیز از کار برکنار شده بودند.

اما انتشار پیام در مورد جنایات اسرائیل در غزه پیامدهای شغلی گسترده‌ تری هم داشته است و محدود به سینما و هالیوود نمانده است؛ طبق گزارش روزنامه گاردین، «بلا حدید» مدل فلسطینی هلندی، «دیوید ولاسکو»، سردبیر مجله Artforum، «مایکل آیزن»، سردبیر مجله دانشگاهی علوم زیستی eLife، جکسون فرانک، نویسنده ورزشی برای خبرگزاری فیلادلفیا، «آنتوانت لاتوف» روزنامه‌نگار شبکه استرالیایی ABC نیز به دلیل انتشار پیام‌هایی در حمایت از مردم فلسطین و لزوم پایان جنگ از کار برکنار شدند؛ این در حالی است که پیش از این خبرنگاران دیگری از جمله از جمله ۶ خبرنگار بی بی سی عربی فقط به دلیل لایک کردن توییت‌هایی در همدلی با فلسطینیان از کار معلق شده بودند!

بهای حمایت از فلسطین؛ اخراج و استعفای اجباری/ ظهور مکارتیسم جدید در آمریکا

ملیسا باررا

بهای حمایت از فلسطین؛ اخراج و استعفای اجباری/ ظهور مکارتیسم جدید در آمریکا

دیوید ولاسکو

بهای حمایت از فلسطین؛ اخراج و استعفای اجباری/ ظهور مکارتیسم جدید در آمریکا

بِلا حدید

بهای حمایت از فلسطین؛ اخراج و استعفای اجباری/ ظهور مکارتیسم جدید در آمریکا

سوزان ساراندون

ماجرا اما به همین اخراج‌ها و تعلیق‌ها ختم نشد؛ حدود ۲ ماه قبل، کنگره آمریکا در جلسه استماعی که بیشتر شبیه یک دادگاه بود روسای سه دانشگاه هاروارد، پنسیلوانیا و ام آی تی را درباره برگزاری تجمعات حمایتی و آنچه خودشان آن را یهودی سیتزی خوانده بودند مورد بازخواست قرار داد. فشارها روی این روسای دانشگاه‌ به حدی بود که «الیزابت مگیل»، رئیس دانشگاه پنسیلوانیا در همان روزهای ابتدایی مجبور به استعفا شد و «کلودین گی» رئیس سیاه‌پوست دانشگاه هاروارد نیز در پی تداوم فشارها از طرف کنگره مجبور به استعفا شد.

بهای حمایت از فلسطین؛ اخراج و استعفای اجباری/ ظهور مکارتیسم جدید در آمریکا

تاوان مخالفت با صهیونیسم در میان سیاسیون و مقامات

فشار برای استعفا و اخراج اجباری در آمریکا فقط محدود به دانشگاه ها نماند و حتی به سطح مقامات سیاسی و اجرایی نیز کشیده شد؛ رشیده طلیب، نماینده فلسطینی تبار کنگره آمریکا یکی از شناخته شده‌ترین افرادی است که به دلیل انتشار پیام حمایت از فلسطین و درخواست برای آتش بس در صفحه مجازی اش از سوی کنگره آمریکا مورد توبیخ قرار گرفت. «جاش پل» مسئول دفتر «امور سیاسی-نظامی» وزارت خارجه آمریکا و «طارق حبش» مسئول ارشد وزارت آموزش و پرورش آمریکا از دیگر مقامات سیاسی و اجرایی آمریکایی بودند که در اعتراض به حمایت علنی و همه جانبه آمریکا از صهیونیست‌ها، شغل خودشان را رها کردند.

رشیده طلیب

براساس گزارش سازمان آمریکایی موسوم به «دفتر حقوقی فلسطین» از ابتدای حمله نظامی اسرائیل به غزه تاکنون بیش از ۱۰۰۰ درخواست تشکیل پرونده مبنی بر به خطر افتادن «جان و شغل»  به دلیل حمایت از فلسطین دریافت کرده‌اند که نکته حائز اهمیت این است که اغلب افراد به‌ دلیل انتشار پیام در شبکه‌های اجتماعی اخراج یا توبیخ شده‌اند.

بهای حمایت از فلسطین؛ اخراج و استعفای اجباری/ ظهور مکارتیسم جدید در آمریکا

آغاز دوران مک کارتیسم جدید در آمریکا

جنویو لکی‌یر، استاد حقوق دانشگاه شیکاگو در گفتگو با نشریه آمریکایی پولیتیکو، با تشبیه شرایط این روزهای جامعه آمریکا به دوران سیاه «مک‌کارتیسم»، اذعان کرده است که آمریکا وارد دوران جدیدی از مک‌کارتیسم شده‌ است.

وی معتقد است که در عمل به متمم اول قانون اساسی یعنی آزادی بیان در آمریکا، همیشه استثناهایی هم وجود داشته، اما این استثناها طی سالهای اخیر به دلیل فشار لابی‌های مختلف سیاسی نظیر لابی یهود افزایش پیدا کرده است.

رد پای ایپک در استعفاها و توبیخ‌ها

به گفته لکی‌یر رد پای ایپک، یکی از قوی‌ترین لابی‌های صهیونیستی در واشنگتن را به وضوح در استعفاها یا توبیخ‌های اخیر مقامات و نمایندگان قابل مشاهده است. این لابی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا تصمیم گرفته بیش از ۱۰۰ میلیون دلار هزینه تبلیغات انتخاباتی در رقابت‌های درون حزبی و سراسری کند بنابراین اجازه نخواهد داد تعداد اندکی از نمایندگان که منتقد صهیونیست‌ها هستند، به کار خود ادامه دهند.

به گفته این استاد حقوق دانشگاه در بالاترین سطوح قدرت در ایالات متحده، مدت‌هاست که فقط صداهایی که از اسرائیل و ارتش آن حمایت می‌کنند شنیده می‌شود.

دیالا شاماس، وکیل کارکنان مرکز غیرانتفاعی حقوق اساسی(CCR) که از فعالان حقوق مردم فلسطین حمایت می‌کند، در گفتگو با پولیتیکو می‌گوید: اکنون، حامیان فلسطین از این مسئله اظهار نگرانی می‌کنند که جنگ در غزه فرصتی برای حامیان دولت اشغالگر اسرائیل برای سرکوب بیشتر مخالفان در ایالات متحده فراهم کند و ما می‌دانیم که سازمان‌های همسو با اسرائیل تلاش خواهند کرد تا فهرست کاملی از خواسته‌هایشان را از مراکز آمریکا دریافت کنند با این وجود وکلای حقوق فلسطینی قواعد بازی را می‌دانند و برای مقابله آماده می‌شوند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.