از چندین سال قبل به دنبال ورود بازی‌های آنلاین به عرصه تفریحات کودک و نوجوان، این کار برای همه افراد در سنین متفاوت مورد استقبال زیادی قرار گرفت اما پس از مدتی، این بازی‌های سرگرم‌کننده به عاملی خطرزا تبدیل شدند که نگرانی شدید والدین را به همراه داشت.

انتهای این بازی مرگ است!/ خانواده‌ها مراقب بازی‌های خطرناک باشند

به عنوان مثال در سال‌های اخیر در کشورهای مختلف شاهد طراحی بازی‌هایی بودیم که نوجوانان را به خودزنی یا حتی خودکشی تشویق می‌کرد و باعث چند برابر شدن نگرانی بزرگ‌ترها از وقت‌گذرانی فرزندشان در دنیای بی انتهای بازی‌های آنلاین شد. اما باز هم با تمام توصیفات، این بازی‌ها گسترش پیدا کردند و در قالب چالش‌های مختلف ظاهر شدند. در این طراحی‌ها، تکالیفی مضر و آسیب‌زا به کاربران محول و تاکید می‌شد که باید در مدت زمانی خاص و معین انجام شوند.

برخی از چالش‌های بازی واقعی و برخی ساخته ذهن طراح بودند که موجب ایجاد ترس و وحشت در نوجوانان می‌شد. با توجه به این مسئله، حتی با چشم‌پوشی از چالش‌های حقیقی، واضح است که مبنای این طرح‌ها بر پایه اعمال و تفکرات آسیب‌زا و مخرب است.

خودکشی یک اتفاق چند جانبه و پیچیده است و نمی‌توان آن را به یک موضوع محدود کرد؛ از آنجایی که طراحان این چالش‌ها هم به این اصل کاملا واقف بودند، چینش مراحل بازی را دقیقا بر همین مبنا انجام داده‌ و باعث ایجاد علل مختلف درونی برای دست بردن به خودزنی یا خودکشی در کاربران شدند.

درست است که تعدادی از این بازی‌ها که به صورت آشکار نوجوانان را به سوی آسیب رساندن به خود هدایت می‌کردند، از بین رفته‌اند اما همچنان سایت‌ها و بازی‌های آنلاینی وجود دارند که می‌توانند حتی به طور غیرمستقیم و نامحسوس به قشر جوان جامعه آسیب وارد کنند. تمام افراد از کوچک‌ترین آن‌ها تا والدین باید درجریان پشت‌پرده‌های این بازی‌های به ظاهر سرگرم کننده قرار بگیرند تا با اجتناب از آن‌ها، به سلامت روح و جسمشان کمک کنند.

به دنبال پیشگیری هر گونه آسیب به اعضای کم‌تجربه‌تر خانواده، به والدین توصیه می‌شود: از صحبت‌کردن درباره این مسائل با فرزندان هراس نداشته باشید و دانش خود را در این زمینه از آن‌ها دریغ نکنید.

کار دیگری هم که می‌توانید انجام دهید این است که برای کنترل دورادور در فضای مجازی، فعالیت‌هایتان را با فرزندان به اشتراک بگذارید و از محدود کردن آن‌ها پرهیز کنید چرا که ممکن است با عدم آگاهی یا کنجکاوی اتفاقی ناخوشآیند رخ دهد.

در مرحله بعدی سعی کنید از نشان دادن موضوعات ناراحت‌کننده در فضای مجازی به نوجوانان اجتناب کنید تا آن‌ها را در معرض آسیب‌های روحی قرار ندهید. غالب افراد در سن نوجوانی درگیر زودرنجی می‌شوند و نمی‌توانند به آسانی مشکلات را بپذیرند؛ پس با توجه به این نکته مسائلی را که می‌خواهید با فرزندانتان به اشتراک بگذارید را غربال کنید.

منبع: سامری‌ها

ترجمه :تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جوان قدس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.