آخرین گامی است که صهیونیست ها و متحدان غربی آنها پیش از اجرای هرگونه آتش بس در نوار غزه به دنبال آن هستند، این رفتار به نوعی استارت کوچ اجباری ساکنان غزه به صحرای سینا و برخی از کشورهای آفریقایی است.

تکمیل پازل کوچ اجباری فلسطینی‌ها / عملیات نظامی احتمالی صهیونیست‌ها در رفح چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

پس از دریای خونی که ماشین کشتار رژیم صهیونیستی در شمال و مرکز باریکه غزه و بویژه دو شهر غزه و خان یونس به راه انداخت، حال برخی منابع از احتمال ماجراجویی جدید تل آویو در جنوب این جغرافیا و این باره در منطقه رفح خبر می دهند. شهر رفح در جنوبی ترین نقطه باریکه غزه و در مرز مصر قرار دارد. این موقعیت ویژه وضعیت شهر را متفاوت کرده و لذا انجام عملیات جدید از سوی اشغالگران از دو بعد بسیار مهم است. نخست نزدیکی منطقه به مصر می تواند موجی از مهاجران را روانه سرزمین فراعنه کند و لذا قاهره نسبت به هر گونه عملیات نظامی در این منطقه حساسیت ویژه ای دارد. دوم و نکته مهمتر هم این است که طی چهار ماه گذشته از جنگ، بسیاری از آوارگان فلسطینی که جایی در غزه نیافته اند برای در امان ماندن از موج حملات رژیم صهیونیستی، به عنوان اخرین پناهگاه به نقطه مرزی پناه برده و آنجا چادر زده اند. پس آغاز هر گونه ماجراجویی نظامی از سوی اشغالگران می تواند ضمن تحت تاثیر قرار دادن این جمعیت کلان، جنایات صهیونیست ها را به اوج برساند.

حسن هانی‌زاده
حسن هانی‌زاده

استارت کوچ اجباری ساکنان غزه

حسن هانی زاده کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا در گفتگو با قدس درباره محاسبات خطرناک تل‌آویو برای آغاز عملیات نظامی در رفح معتقد است: این اقدام آخرین گامی است که صهیونیست ها و متحدان غربی آنها  پیش از اجرای هرگونه آتش بس در نوار غزه به دنبال آن هستند، این رفتار به نوعی استارت کوچ اجباری ساکنان غزه به صحرای سینا و برخی از کشورهای آفریقایی است.

 وی با اشاره به اینکه صهیونیست با گذشت بیش از یکصدو بیست روز از عملیات طوفان الاقصی هیچ دست آوردی نتوانستند کسب کنند، افزود: از ابتدای جنگ غزه مقامات و فرماندهان نظامی اسرائیل چند وعده مهمی از قبیل آزاد سازی اسرای نظامی از دست حماس، خلع سلاح مقاومت( جهاد و حماس) و کوچ اجباری مردم از شهر غزه بود. در طی ماه اول بسیاری از سران رژیم صهیونیستی اذعان کردند در برابر مقاومت مردم و مقاومت در غزه نمی توانند کاری از پیش ببرند و همین امر منجر شد تل آویو رویکرد خود در قبال غزه تغییر دهد.

او با اشاره به انسجام محور مقاومت در روزهای نخست جنگ در برابر رژیم صهیوینستی ، گفت: حزب الله لبنان ، انصارالله یمن و نیروهای بسیج مردمی عراق و سوریه توانستند بسیاری از اهداف و توطئه های آمریکا، رژیم صهیوینستی و متحدان اروپایی آنها را در نطفه نابود سازند. در همان ماه اول جنگ تمامی انبارهای تسلیحات اسرائیل تخلیه شده بود و اگر حمایت های نظامی و مالی ایالات متحده از این رژیم نبود مقاومت در همان ماه های نخست (طوفان الاقصی) اسرائیل را برای همیشه در منطقه نابود می ساخت.

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا در ادامه معتقد است: شکست های متعدد ارتش رژیم صهیونیستی از نیروهای مقاومت در غزه در طول چهار ماه گذشته موجب بروز شکاف بین فرماندهان نظامی و رهبران سیاسی اسرائیل شده  به طوریکه کمک های گسترده آمریکا و اروپا به تل آویو نتوانست اسرائیل را  از باتلاق عمیق شهر غزه نجات دهد.

هانی زاده تصریح کرد: امروز تنها گزینه ای که پیش روی اسرائیل قرار دارد حملات هوایی و گسترده خود را به نواحی جنوبی شهر غزه افزایش دهد و به موازات آن راهکارهاو راحل های سیاسی  را در راستای آتش بس موقت یا دائم در غزه در  دستور کار خود قرار دهد.

گسترش بحران در منطقه با چاشنی مجامع بین المللی

کارشناس  مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه حملات روز های اخیر نیروهای آمریکایی به مواضع مقاومت در عراق و سوریه با هماهنگی تل آویو و واشنگتن صورت گرفته، افزود: آمریکایی ها و اسرائیلی ها در صدد هستند بحران غزه را به سایر نقاط منطقه غرب آسیا منتقل نمایند و با ترور شخصیت ها و فرماندهان مقاومت به این محور ضربه زنند اما این اقدام آنها با واکنش های منطقه ای و بین المللی همراه بوده است چراکه هدف اصلی آمریکایی ها گسترش بحران در خاورمیانه و حضور مجامع بین المللی برای کنترل آن و انحراف افکار عمومی است تا اسرائیل بتواند بصورت آبرومندانه از غزه خارج شود.

هانی زاده در ادامه اظهار داشت: امروز شرایط برای آمریکا و اسرائیل دشوار است از یک طرف واشنگتن در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ است و نمی تواند وارد یک جنگ گسترده شود و از سوی دیگر پذیرش هر گونه آتش بس از سوی مقامات رژیم صهیونیستی به معنای شکست سیاست ها و قدرت نظامی آمریکا و اسرائیل در منطقه است و این امرمی تواند در خروج نظامیان آمریکایی از عراق و سوریه تاثیری مستقیم بگذارد.

او در پایان گفت: رژیم صهیوینستی به همراه ایالات متحده و برخی از کشورهای اروپایی به دنبال کوچ اجباری مردم از نوار غزه و عزیمت آنها به سمت صحرای سینا هستند اما با توجه به مقاومت مردم غزه تا به امروز هرچند شهر بحالت نیمه تعطیل به خود گرفته اما مردم با نصب چادر در اطراف شهر حاضر به هیچ مهاجرتی حتی به اروپا نمی باشند. مردم غزه اثبات کردند تا پای جان در کنار مقاومت هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.