به گزارش قدس آنلاین مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اهمیت رعایت مسایل بهداشتی در پیشگیری از آنفلوآنزا گفت: آنفلوانزای فصلی یک بیماری حاد تنفسی ناشی از ویروس آنفلوانزا است که به آسانی انتقال مییابد.
دکتر محمدرضا سربازی با اشاره به تفاوت آنفلوآنزا با سرماخوردگی، تب و سرفه را به عنوان علایم کلیدی این بیماری برشمرد و سردرد، گلودرد، درد عضلانی، تعریق،آبریزش بینی و گاهی استفراغ و اسهال را از سایر نشانهها عنوان کرد.
وی با بیان اینکه در کودکان ممکن است نشانههای گوارشی علامت غالب باشد، به راههای انتقال این بیماری اشاره کرد و گفت: ویروس آنفلوآنزا از طریق قطرات حاوی ویروس (Droplet) در هنگام عطسه، سرفه و صحبت کردن بیمار مبتلا در هوا منتشر میشود و افرادی که در فاصله نزدیک این قطرات را تنفس میکنند به بیماری مبتلا میشوند.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت افزود: تماس غیرمستقیم از طریق دست آلوده به ویروس آنفلوآنزا از سطوح و وسایل آلوده و سپس دست زدن به مخاط بینی، چشم و دهان نیز موجب انتقال بیماری میشود.
سربازی تاکید کرد: برای پیشگیری از انتقال و شیوع بیماری همه افراد باید علاوه بر رعایت آداب بهداشتی، هنگام سرفه و عطسه دهان و بینی خود را بپوشانند و دستها را مرتب با آب و صابون بشویند.
وی به افراد مبتلا به بیماری آنفلوآنزا توصیه کرد که در طول مدت بیماری ضمن پرهیز از حضور در اماکن عمومی و تجمعات حتما از ماسک یکبار مصرف استفاده کنند.
استفاده از آنتیبیوتیکها در درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا و بیماریهای ویروسی تاثیری ندارد
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت خاطرنشان کرد: آنفلوآنزا یک بیماری خود محدوده شونده است و بهبودی به سرعت رخ میدهد. اما بسیاری از بیماران برای یک هفته یا بیشتر، کاهش قوای جسمانی یا انرژی را تجربه میکنند.
سربازی با بیان اینکه استفاده از آنتیبیوتیکها در درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا و بیماریهای ویروسی تاثیری ندارد، افزود: در صورتی که فرد مبتلا دارای سیستم ایمنی آسیبپذیری باشد با تشخیص پزشک ممکن است از داروهای ضدویروسی برای وی تجویز شود.
وی همچنین بر استراحت در منزل و نوشیدن آب و مایعات کافی در هنگام بیماری تاکید کرد.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت گفت: همه گروههای سنی ممکن است به بیماری مبتلا شوند، اما برخی گروهها به عنوان گروههای پرخطر محسوب میشوند که می توان به سالمندان، ساکنان و کارکنان آسایشگاهها، افراد دارای بیماری زمینهای مانند بیماریهای، قلبی عروقی، آسم، دیابت، بیماریهای کلیوی، کبدی اشاره کرد.
وی مبتلایان به بیماریهایی که سیستم تنفسی را مختل میکنند نظیر بیماریهای احتقانی (بیماری انسدادی ریه در سیگاریها)، صدمات نخاعی، اختلالات صرعی، اختلالات عصبی عضلانی و خانمهای باردار که سه ماهة دوم و سوم حاملگی آنان مقارن با فصل شیوع آنفلوآنزا است و مادران تا دو هفته پس از زایمان را از دیگر گروههای در معرض آسیب برشمرد.
افراد دارای نقص سیستم ایمنی، افراد زیر ۱۸ سال که تحت درمان طولانی مدت با آسپرین هستند، افراد چاق که توده بدنی آنها مساوی یا بالاتر از ۴۰ است و کودکان زیر ۵ سال به ویژه کودکان زیر ۲ سال از مهمترین گروههای پرخطر در برابر آنفلوآنزا به شمار می روند.
توصیههای مهم برای پیشگیری از آنفلوآنزا
سربازی در ادامه سخنان خود برای پیشگیری از ابتلا و کنترل شیوع آنفلوآنزا توصیههای زیر را مطرح کرد:
- افراد از تماس دستها با چشمها، دهان و بینی خودداری کنند.
- دستها به طور مکرر با آب و صابون شسته شود و یا از مواد ضدعفونی کننده استفاده شود.
- در محل سکونت، محل کار و اماکن تجمعی به تهویه مناسب و مطلوب توجه شود.
- گروههای درمعرض خطر و آسیبپذیر واکسن آنفلوآنزا را سالانه تزریق کنند.
- فاصلهگذاری اجتماعی رعایت شود و از تماس با افراد مبتلا خودداری شود.
- در صورت ابتلای یکی از افراد خانواده به آنفلوآنزا ضمن رعایت بهداشت و شست و شوی دستها، هنگام مواجهه با بیمار از ماسک استفاده شود.
- وسایل و سطوح مشترک به ویژه در زمانی که یکی از افراد خانواده بیمار است به طور مکرر تمیز و گندزدایی شود.
- از تماس بدون حفاظت با پرندگان و سایر حیوانات به ویژه لاشه پرندگان و حیوانات تلف شده خودداری شود.
نظر شما