نایب رییس شورای ملی زعفران گفت: به طور معمول ماهانه ۱۰ تن زعفران به صورت قاچاق از مرزهایمان خارج می‌شود.

ماهانه ۱۰ تن زعفران به صورت قاچاق از مرزهایمان خارج می‌شود

به گزارش قدس خراسان، غلامرضا میری اظهار کرد: آمار صادرات زعفران تا پایان دی ماه بیانگر رشد ۴ درصدی آن نسبت به مدت مشابه سال قبل است. که متاسفانه قاچاق گسترده در حوزه زعفران همچنان ادامه دارد که نتیجه عدم رفع مشکلات در این حوزه از سوی دولت است.

نایب رییس شورای ملی زعفران با بیان اینکه به طور معمول ماهانه ۱۰ تن زعفران به صورت قاچاق از مرزهایمان خارج می‌شود یادآورشد: تا مهر ماه سال جاری ما ۵۸ درصد رشد صادرات داشتیم، ولی قاچاق باعث شد این آمار اکنون به ۴ درصد برسد.

وی ابراز کرد: این صادراتی که من صادرکننده از مبادی قانونی صادر می‌کند نشانگر کاهش سهم صادراتی است، اما این سهم در بازار جهانی کاهش نیافته است و این بیانگر این موضوع است که بازار جهانی توسط قاچاقچی تامین می‌شود. مسلما تا زمانیکه این موانع دولتی پابرچا باشد حضور قاچاقچی در بازار جهانی پر رنگ است و روز به روز افزایش پیدا خواهد کرد.

میری گفت: بارها اعلام کردیم صادرکننده مشکلی در برگشت ارز حاصل از صادرات ندارد، اما چرا ارز ۵۵ هزار تومانی را به سامانه نیما باید ۴۲ هزار تومان و نرخ دولتی عرضه شود. این یعنی ۱۳ هزار تومان در هر دلار برای صدرکننده یعنی دریک کیلو زعفرران، صادر کننده ۱۳ میلیون تومان ضرر می‌کند.

نایب رییس شورای ملی زعفران افزود: بانک مرکزی اعلام کرده ما ارز بازار آزاد را قبول نداریم مسلما تجار خارجی هم ارز نیمایی ما را قبول ندارد. وقتی تاجر خارجی زعفران ما را خریداری می‌کند قیمت واقعی ارز  باید گفته شود، چون قیمت سامانه نیما را قبول نمی‌کند و از طرفی برای صادر کننده صرفه اقتصای ندارد.

وی یاداور شد: در واقع نتیجه کاهش صادرات و افزایش قاچاق عرضه ارز به سامانه نیما با نرخ دولتی است.

میری هرکیلو زعفران دسته را ۵۵ تا ۵۶ میلیون تومان، پوشال ۷۰ تا ۷۱ میلیون تومان، سرگل ۷۲ تا ۷۵ میلیون تومان و نگین ۷۴ تا ۸۲ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به شرایط اقتصادی امکان پیش بینی قیمت‌ها در بازار برای ایام پایانی سال وجود ندارد.

منبع: شهرآرا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.