به گزارش قدس خراسان، محسن داوری عصر دوشنبه در نشست شورای اداری در محل فرمانداری مشهد مقدس با اشاره به حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال، اظهار کرد: علیرغم تبلیغات دشمنان، مردم مشهد با حضور ۲۰ درصدی بیشتر نسبت به سال گذشته، حماسهای دیگر آفریدند.
فرماندار مشهد با تأکید بر هم افزایی بین دستگاههای اجرایی، افزود: این امر سبب شده تا بسیاری از مشکلات مردم رفع شود. به عنوان مثال هم اکنون ۸۰ فروشگاه زنجیرهای تا ۳۰ درصد تخفیف برای اقلام اساسی ارائه میکنند که حاصل هماهنگی میان دستگاهها بوده است و همه مدیران برای رفع دغدغههای مردم بسیج شدهاند.
وی با اشاره به فعالیت کمیته امداد امام خمینی (ره) در شهرستان مشهد، گفت: این کمیته علاوه بر پوشش ۴۶ هزار خانواده، به افراد کم بضاعت تحت پوشش نیز از طریق اشتغالزایی کمک میکند.
داوری در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اهمیت مشارکت حداکثری در انتخابات، گفت: از ابتدای اسفندماه تا ۱۳ اسفند، مرخصی همه مدیران لغو است و همگی باید تمام همت خود را برای برگزاری انتخابات سالم به کار گیرند.
فرماندار مشهد همچنین از تأیید صلاحیت کاندیداها با سلایق و از جریانهای مختلف خبر داد و گفت: لیستی از سالنهای عمومی در اختیار کاندیداها قرار داده شده است تا در برگزاری فعالیتهای تبلیغاتی به صورت عادلانه از آن استفاده کنند. در هزار و ۹۸۹ شعبه اخذ رأی ۱۸ هزار نفر عوامل اجرایی و ۳۸ هزار نفر امنیتی و انتظامی در امر انتخابات فعالیت خواهند داشت.
در ادامه محمدامین بابایی با اعلام این خبر که مرحله جدید و بزرگ طرح کالابرگ الکترونیکی با عنوان «طرح فجرانه» از ۱۷ بهمن ماه در خراسان رضوی آغاز شده است، اظهار کرد: این طرح با هدف حمایت مضاعف از سبد غذایی خانوارهای یارانهبگیر دهکهای اول تا هفتم درآمدی اجرا میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با بیان این که یک میلیون و ۷۲۳ هزار و ۲۸۹ خانوار در خراسان رضوی مشمول طرح فجرانه میشوند، گفت: در این طرح ۱۱ قلم کالای اساسی با قیمتهای سال گذشته به خانوارهای مشمول ارائه میشود.
وی افزود: با اعتباری بالغ بر ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال طرح فجرانه به صورت مجزا از یارانه نقدی فعلی به خانوارها تعلق میگیرد. این اعتبار به حساب سرپرست خانوار منظور میشود و خانوار میتواند در زمان خرید و متناسب با نیاز خود از آن استفاده کند.
بابایی با اشاره به این که طرح فجرانه تا ۱۷ اردیبهشت ماه سال آتی اعتبار دارد، گفت: حمایت از قدرت خرید خانوارهای یارانهبگیر، تأمین حداقل کالری، پروتئین، ریزمغذی و ویتامینهای ضروری برای خانوار کمک به تنظیم بازار کالاهای اساسی از اهداف اجرایی کردن طرح فجرانه است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در بخش دیگر سخنان خود اشاره کرد: ۲۷ هزار کودک که دچار مشکل امنیت غذایی بودند به وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی معرفی شدند و به ازای هر نفر از دهک یک تا سه، مبلغ یک میلیون تومان تعلق گرفت. همچنین به دهکهای ۴ و ۵ و ۶ و ۷ مبالغی در حدود ۶۰۰ هزار تومان تعلق میگیرد.
همچنین رضا ترابی به ارائه گزارشی از فعالیتهای این نهاد در مشهد و استان خراسان رضوی پرداخت و در بیان آمار تحت پوشش کمیته امداد اظهار کرد: ۱۸۴ هزار نفر در استان خراسان رضوی تحت پوشش کمیته امداد هستند که ۴۶ هزار خانوار خدمات معیشت کامل دریافت میکنند. به ۹۴ درصد افراد تحت پوشش خدمات کامل و ۶ درصد خدمات تک بعدی ارائه میشود.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) مشهد بیان کرد: ۲۱ هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد در حاشیه شهر مشهد سکونت دارند. ۷۵ هزار خانوار در مشهد خدمات دریافت میکنند و ۵ هزار و ۵۰۰ خانوار غیر معیشت بگیر هستند. همچنین ۶۷ درصد خانوارها تحت پوشش زنان سرپرست خانوار هستند که بیشترین درصد را به خود اختصاص دادهاند.
وی با بیان اینکه ۷۵ درصد خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد در شهر و ۲۵ درصد در روستاها سکونت دارند، گفت: ۲۶ درصد خانوارها در آپارتمان و ۷۴ درصد در واحدهای غیر آپارتمانی سکونت دارند. همچنین
۳۴ درصد افراد تحت پوشش، مالک محل سکونت، ۳۷ درصد مستأجر، ۲۳ درصد ساکن منازل رایگان و ۳ دهم درصد در واحدهای اهدایی خیرین سکونت دارند.
ترابی در بخش دیگر سخنان خود در خصوص خدمات ارائه شده به افراد تحت پوشش از ابتدای سال تاکنون اشاره کرد و افزود: ۲۳ میلیارد تومان خدمات موردی در نه ماه اول سال ۱۴۰۲ ارائه شده است. همچنین ۴۰۰ میلیارد تومان کمک معیشت، ۲ میلیارد تومان خدمات درمانی، ۲ میلیارد تومان کمک هزینه اجاره مسکن و ۸ میلیارد تومان برای جهیزیه هزینه شده است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) مشهد همچنین از ایجاد بیش از ۲ هزار فرصت شغلی برای افراد تحت پوشش و غیر از آن خبر داد و خواستار حمایت دستگاههای اجرایی برای جمع آوری کمکها در صندوق ولایت شد تا به حل مشکل مسکن خانوادههای تحت پوشش کمک شود.
در جلسه شورای اداری همچنین مهدی صوفی به تشریح فعالیتهای این نهاد در راستای ترویج احترام به کرامت انسانی، صلح و بشر دوستی پرداخت.
رئیس جمعیت هلال احمر مشهد ایجاد صلح پایدار میان ملل، تسکین آلام بشری و حمایت از سلامت انسانها بدون تبعیض را از جمله اهداف جمعیت هلال احمر برشمرد و گفت: جمعیت هلال احمر متکی بر نقش آفرینی داوطلبانه است. به جز ۵۰۰ نفر کادر هلال احمر مشهد، مابقی امدادگران و نجاتگران به صورت داوطلبانه در جمعیت هلال احمر خدمات ارائه میدهند.
وی درباره فعالیتهای هلال احمر مشهد ابراز کرد: عملیات امداد و نجات، رهاسازی مصدومین از حادثه، ارائه خدمات پیش بیمارستانی و توزیع اقلام امدادی در زمان بحران از جمله اقدامات ما در این نهاد است.
صوفی در خصوص فعالیتهای آموزشی جمعیت هلال احمر افزود: طرح «هر خانواده یک داوطلب هلال احمر»، استقرار مربی در هر مدرسه و مسجد، آموزشهای شهروندی در مقابل بحرانهای مختلف و همچنین راه اندازی ۲۳ خانه هلال (۱۲ خانه هلال روستایی و ۱۱ خانه هلال شهری) از جمله برنامههای آموزشی است.
رئیس جمعیت هلال احمر مشهد ادامه داد: یکی از اقدامات شایسته جمعیت هلال احمر خدمات به زائران در سه روز دهه پایانی صفر بود که در این طرح جابجایی زائران توسط ۳ هزار نفر از داوطلبان با ویلچر در مسیرهای منتهی به حرم مطهر رضوی صورت گرفت.
وی در پایان نسبت به افزایش تعداد انبارها، ایجاد فضا برای مناطق سه و چهار مشهد و تخصیص اعتبار برای توسعه فضای آموزشی واقع در خیابان فداییان اسلام درخواست حمایت و همکاری کرد.
نظر شما