تحولات لبنان و فلسطین

رییس جمهوری چین، در دیدار با رییس سابق دولت تایوان با تاکید بر این که می‌توان درباره همه چیز گفت‌وگو کرد، اظهار داشت: هیچ مساله‌ای مانع از پیوند دوباره تایوان با خانواده خود نخواهد شد.

چین: هیچ مساله‌ای مانع از پیوند دوباره تایوان با خانواده خود نخواهد شد

به گزارش قدس آنلاین شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، امروز چهارشنبه به ما یینگ جئو، رئیس جمهور پیشین تایوان گفت: مداخلات خارجی نمی تواند مانع از «پیوند دوباره خانواده» در دو سوی تنگه تایوان شود و هیچ مسئله ای وجود ندارد که نتوان درباره آن گفت‌وگو کرد.

از زمانی که دولت شکست خورده جمهوری چین در سال ۱۹۴۹ پس از شکست در جنگ داخلی در برابر کمونیست های مائوتسه تونگ به تایوان گریخت، هیچ یک از سران تایوانی به چین سفر نکرده‌اند.

ما یینگ جئو که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۶ رئیس دولت تایوان بود، سال گذشته اولین مقام سابق تایوان بود که از چین بازدید کرد. وی اکنون در حال دومین سفر خود به این کشور است، در حالی که تنش های نظامی در سراسر تنگه تایوان تشدید شده است.

به طور گسترده ای انتظار می رفت که ما یینگ جئو این بار با شی ملاقات کند، زیرا اولین بار در اواخر سال ۲۰۱۵ با وی در سنگاپور برای یک اجلاس تاریخی، کمی قبل از پیروزی رئیس دولت فعلی تایوان، تسای اینگ ون، ملاقات کرد.

شی در دیدار با ما یینگ جئو، در تالار بزرگ مردم پکن، جایی که سران کشورهای خارجی با مقامات ارشد چین گفتگو می کنند، گفت: مردم دو طرف تنگه چینی هستند و مداخله‌های خارجی نمی‌تواند روند تاریخی اتحاد مجدد کشور و خانواده را متوقف کند.

شی به جزئیات بیشتری اشاره نکرد، اما در اصطلاح چینی منظور از دخالت خارجی در تایوان، حمایت کشورهای غربی مانند آمریکا، به ویژه برای فروش تسلیحات است که پکن را خشمگین می کند.

شی افزود: هیچ کینه ای وجود ندارد که قابل حل نباشد، هیچ مشکلی وجود ندارد که نتوان درباره آن گفت و گو کرد و هیچ نیرویی وجود ندارد که بتواند ما را از هم جدا کند.

چین گزینه استفاده از زور برای تحت کنترل درآوردن تایوان را کنار نگذاشته است و فشار نظامی و سیاسی را برای ادعای حق حاکمیت خود افزایش داده است.

ما یینگ جئو به شی جین پینگ گفت: افزایش تنش ها باعث ناراحتی بسیاری از تایوانی ها شده است.

ما یینگ جئو با استفاده از اصطلاحی که به مردمی اشاره دارد که از لحاظ قومیتی و نه ملیتی چینی هستند، گفت: اگر جنگی بین دو طرف رخ دهد، برای مردم چین غیرقابل تحمل خواهد بود. چینی‌ها در هر دو طرف تنگه فهم کافی برای رسیدگی به همه اختلافات را دارند و از ورود به درگیری اجتناب می‌کنند.

تسای و دولت تایوان ادعاهای سرزمینی چین را رد می کنند و می گویند که فقط مردم جزیره می توانند در مورد آینده خود تصمیم بگیرند.

چین می گوید: تنها در صورتی با تسای گفت‌وگو خواهد کرد که او بپذیرد که هر دو طرف تنگه بخشی از «چین واحد» هستند، که او از انجام آن خودداری کرده است.

شی در ماه های اخیر به ندرت در مورد تایوان اظهار نظر کرده است.

شی در اوایل آوریل (اواخر اسفند ۱۴۰۲) در گفت‌وگو با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، از واشنگتن خواست، بایدن به عدم حمایت از «استقلال تایوان» متعهد باشد.

شی همچنین به طور علنی در مورد انتخابات ریاست جمهوری تایوان در ژانویه که در آن معاون فعلی رئیس جمهور (لای چینگ-ته) پیروز شد و پکن او را یک جدایی طلب خطرناک تلقی می کند، اظهار نظر نکرده است.

ما یینگ جئو، همچنان یکی از اعضای ارشد حزب اپوزیسیون اصلی تایوان، کومینتانگ (KMT) است که در ژانویه برای سومین بار متوالی در انتخابات ریاست جمهوری شکست خورد اما هیچ سمت رسمی حزبی ندارد.

کومینتانگ از روابط نزدیک با چین و گفت‌وگو حمایت می کند اما به شدت طرفداری از پکن را رد می کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.