تحولات لبنان و فلسطین

۲۷ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۷
کد خبر: 978428

سیاست آمریکا در قبال تنش ایران و رژیم‌صهیونیستی

مصیب نعیمی، کارشناس مسائل غرب آسیا

​​​​​​​ایالات متحده آمریکا با هدف جلوگیری از وقوع جنگ گسترده در غرب آسیا که مسلماً منافع این کشور را هم تحت تأثیر قرار می‌دهد، پس از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی تلاش‌های گسترده‌ای در دستور کار خود قرار داد.

ایالات متحده آمریکا تلاش‌های گسترده‌ای در دستور کار خود قرار داد تا به‌صورت مستقیم وارد صحنه درگیری با کشورهای منطقه به‌خصوص ایران نشود. 

تجربه حضور مستقیم واشنگتن در دفاع از مسیر کشتیرانی به نفع اسرائیل در دریای سرخ و در برابر انصارالله یمن، نتیجه‌ای جز حقارت و شکست برای آمریکا دربرنداشت؛ این درحالی است که توان انصارالله با توان جمهوری اسلامی ایران قابل مقایسه نیست.

تحت تأثیر گسترش جنایات اشغالگران در غزه، امروز مقامات کاخ‌سفید به‌خوبی دریافته‌اند وقوع کوچک‌ترین درگیری نظامی میان ایران و رژیم صهیونیستی، درنهایت دخالت آمریکا را گریزناپذیر می‌کند.

در مسیر این راهبرد، مقامات کاخ‌سفید در سه هفته اخیر برای اجرای آتش‌بس در نوار غزه مسائلی را هرچند به ظاهر به نفع واشنگتن اما برای خروج اسرائیل از بحران غزه در دستور کار خود قرار دادند و حتی در مواقعی کاخ‌سفید به‌خصوص بایدن به‌خاطر شدت جنایات در غزه مخالفت‌هایی را در برابر سیاست‌های نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل انجام داد. 

در این میان، زمانی‌که رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر دمشق حمله کرد نگرانی‌های  آمریکا درباره انتقام ایران از اسرائیل گسترش یافت و حتی سعی داشت با ارسال پیامی‌هایی، تهران را از حمله تلافی‌جویانه علیه رژیم صهیونیستی منصرف کند، چراکه واشنگتن از پیامدهای منطقه‌ای و حتی فرامنطقه‌ای آن به‌شدت نگران بود.

جمهوری اسلامی ایران بر اساس منشور ۵۱ سازمان ملل در خصوص دفاع مشروع، حق مقابله به مثل در برابر حمله اسرائیل به ساختمان کنسولگری در دمشق را داشت؛ ضمن اینکه تهران از ابتدای جنگ در نوار غزه اعلام کرده بود هیچ نوع تمایلی برای گسترش دامنه جنگ در منطقه ندارد؛ نکته‌ای که روز گذشته و پس از حمله تلافی‌جویانه بار دیگر توسط مقامات کشورمان مطرح شد. اما رژیم صهیونیستی پس از شکست‌های مکرر در برابر رزمندگان مقاومت فلسطین، به دنبال راهی برای فرار از باتلاق غزه است و بهترین رفتار برای شخص بنیامین نتانیاهو، درگیر کردن قدرت‌های منطقه‌ای با فرامنطقه‌ای است؛ در حالی که نه ایالات متحده به دنبال تنش در منطقه است و نه جمهوری اسلامی ایران. اما اسرائیل قصد داشت با حمله به کنسولگری ایران در دمشق این برنامه را به مرحله اجرا درآورد. 

حمله موشکی و پهپادی ایران به پایگاه هوایی نواتیم و رامون در صحرای نقب پیامی برای ایالات متحده و همپیمانان غربی اسرائیل به همراه داشت، چراکه جمهوری اسلامی ایران بر سر منافع ملی خود با هیچ کشور و دولتی تعارف نخواهد داشت و واشنگتن به‌خوبی این مسئله را می‌داند.

هرچند ایالات متحده از روزهای ابتدای جنگ غزه در کنار صهیونیست‌ها حضور داشت اما در هفته‌های اخیر خودش را از صحنه فلسطین کنار کشید. 

با وجود این، کاخ‌سفید از همان روزهای ابتدای هدف قرار گرفتن کنسولگری ایران در دمشق توسط اسرائیل، رفتاری دوگانه در پیش گرفت، به‌طوری‌که ابتدا اعلام کرد در کنار اسرائیل در برابر ایران حضور خواهد داشت و تمام امکانات و تجهیزات خود را در اختیار این رژیم قرار می‌دهد اما روز گذشته با حمله موشکی و پهپادی سپاه پاسداران به رژیم صهیونیستی، بایدن رئیس‌جمهور آمریکا به نتانیاهو هشدار دارد در برابر ایران واکنش نشان ندهد، چراکه آمریکا با یک نگاه واقع‌بینانه و ترس از اتفاقی که ممکن است خارج از معادلات واشنگتن اتفاق بیفتد، اسرائیل را از هرگونه اقدام نظامی علیه ایران بر حذر می‌دارد. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.