به گزارش قدس آنلاین، نشریه "فوکوس" در مطلبی نوشت: بر اساس آمارها در آلمان، ۲۱.۲ درصد از جمعیت آلمان در معرض خطر فقر یا محرومیت اجتماعی هستند. این آمار شامل حدود ۱۷.۷ میلیون نفر است. آندریاس هرتوکس،محقق اجتماعی ارقام فعلی اداره آمار فدرال را تجزیه و تحلیل کرده و نقش دولت رفاه آلمان را زیر سوال می برد.
بر اساس آخرین داده های اداره آمار فدرال آلمان ۲۱.۲ درصد از جمعیت آلمان در معرض خطر فقر یا محرومیت اجتماعی هستند. این ارقام از نظرسنجی درآمد و شرایط زندگی در سال ۲۰۲۳ (EU-SILC) بدست میآید که در آن هر ساله حدود ۴۰۰۰۰ خانوار در قالب سرشماری خرد مورد بررسی قرار میگیرند.
در این میان افراد با سطح تحصیلات پایین، والدین مجرد و فرزندان آنها، افراد بی خانمان، افراد دارای سابقه مهاجرت، سالمندان، بیماران و افراد دارای معلولیت بیشتر در معرض خطر فقر هستند.
همچنین تجربه نشان داده است که فقر عواقب عظیمی برای مردم آسیب دیده دارد. بار مالی معمولاً منجر به "استرس روانی و شاید جسمی" می شود. هم وضعیت تغذیه و هم وضعیت بهداشتی به طور کلی در این افراد بدتر از گروه های با درآمد بالاتر است و احساس طرد شدن و شرمندگی در بین این قشر رایج است. مشارکت در امور اغلب صرفاً به دلیل درآمد امکان پذیر نیست.
افزایش شکاف بین فقیر و غنی در آلمان
روزنامه ویرتشافتز ووخه آلمان هم در مطلبی به شکاف روزافزون بین فقیر و غنی در آلمان پرداخته ونوشت: بوندس بانک از سال ۲۰۰۹ داده هایی را در مورد ثروت خانوارها و چگونگی توسعه آن جمع آوری کرده است. با ترازنامه مبتنی بر توزیع در آلمان، مجموعه داده جدیدی وجود دارد که امکان بررسی ثروت تک تک خانوارها را به صورت فصلی فراهم می کند.
نتایج این ترازنامه نشان می دهد که چگونه پس اندازهای مختلف آلمانی ها تشکیل شده است. بر این اساس در حالی که خانوارهای فقیرتر عمدتاً به اشکال کم خطر سرمایه گذاری مانند سپرده ها و مطالبات بیمه متکی هستند، از طرف دیگر آلمانی های ثروتمندتر عمدتاً در دارایی های ابزارهای بازار سرمایه مانند سهام، املاک و مستغلات یا دارایی های تجاری سرمایه گذاری می کنند.
به گفته کارشناسان این بررسی در چند سال گذشته شاهد کاهش نابرابری ثروت در آلمان بودهایم.
درست است که خالص دارایی ها در طول این بررسی تقریبا دو برابر شده است. با این حال، از پایان سال ۲۰۲۱، کارشناسان همچنین مشاهده کردهاند که نرخ رشد در همه گروههای ثروت - به ویژه در میان نیمی از جمعیت فقیر- به شدت کاهش یافته است. بوندسبانک این را از جمله به این واقعیت نسبت میدهد که خسارتهای بیمه به دلیل تغییرات ارزشگذاری به شدت کاهش یافته است.
این بدان معناست که از پایان سال ۲۰۲۲، سهم خانوارهای فقیر از کل داراییهای خالص دوباره اندکی کاهش یافته است - و بنابراین نابرابری دوباره افزایش یافته است. بر اساس اطلاعات بوندسبانک، این افزایش نابرابری را باید به نرخهای تورم بالای اخیر، تشدید سیاستهای پولی و رشد اقتصادی ضعیف نسبت داد. ده درصد آلمانی ها در حال حاضر حدود ۶۱ درصد از کل دارایی خالص را در اختیار دارند. کمتر از نصف هنوز حدود ۲.۳ درصد را در اختیار دارند.
میزان توزیع یکنواخت ثروت را می توان با استفاده از ضریب جینی، یک معیار آماری، مشاهده کرد. اگر بخواهیم آن را در نظر بگیریم: یک ارزش جینی ۰ درصد به این معنی است که همه افراد دارای درآمد یکسانی هستند و ۱۰۰ درصد هم خلاف آن را نشان می دهد. و آلمان در حال حاضر از نظر شکاف درآمدی در صدر است.
بر اساس گزارش Bundesbank، ضرایب جینی کشورهای عضو اروپایی بین ۵۶ تا ۷۷ درصد است. آلمان با ۷۷ درصد در رتبه اول قرار دارد و پس از آن لتونی و فنلاند قرار دارند. میانگین در منطقه یورو ۷۱.۵ درصد است. بر اساس محاسبات، دارایی ها به ویژه در اسلواکی، مالت و قبرس به طور مساوی توزیع می شوند.
نظر شما