وزیر آموزشوپرورش امروز پس از ماهها غیبت در حیاط دولت به جمع خبرنگاران آمد تا از تصویب نخستین آییننامه سند تحول بنیادین آموزشوپرورش پس از ۱۲ سال انتظار از زمان تصویب این سند در هیئت دولت خبر دهد.
رضا مراد صحرایی با تأکید بر اینکه این سند ائتلاف برای اعتلای تعلیم و تربیت را نشانهگیری کرده تصویب این آییننامه نشان داد که در دولت موضوع مهارتآموزی بهعنوان زیرساخت اصلی جهش تولید با مشارکت مردم از طریق دبیرستانها و هنرستانها باید دنبال شود.
وی بابیان اینکه در همین راستا آییننامه تربیت کودکی در دستور کار دولت قرارگرفته اظهار داشت: بهزودی نیز دو آییننامه دیگر انسداد مبادی بیسوادی و توسعه سواد خواندن در کشور و دیگری برنامه ملی اوقات فراغت به دولت خواهد آمد تا به تصویب برسد.
وزیر آموزشوپرورش خاطرنشان کرد: این آییننامه در ۱۰ ماده به تصویب هیئت دولت رسید. بر این اساس تا ۵ سال آینده، ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته میشود و تعداد دانش آموزان در رشتههای مهارتی در هنرستان به نیمی از دانش آموزان کل کشور میرسد. این عدد الآن ۳۹ درصد است. ضمن اینکه ۸۰۰ هنرستان نیز از طریق تغییر فضای آموزشی موجود ایجاد میشود.
وی اضافه کرد: بر اساس این آییننامه ۲ هزار و ۵۰۰ هنرستان به واحدهای تولیدی و کارآفرین تبدیل خواهد شد و معادل ۲ درصد اعتبارات حسابهای ملی و استانی پیشرفت و عدالت بهعنوان مشوق در اختیار شرکتها و صنایعی قرار میگیرد که هنرستان تأسیس کنند و تأسیس هنرستانهای وابسته به دستگاهها و مراکز غیردولتی و تیزهوشان نیز در این آییننامه دیدهشده است.
وی خاطرنشان کرد: وزارت صمت هم مکلف به ایجاد هنرستان در جوار شهرکهای صنعتی شده است. وزارت تعاون، نفت، صمت، کشاورزی، فرهنگ، گردشگری، راه، بهداشت، وزارت کشور و ورزش حداقل ۵ هنرستان وابسته مبتنی بر ظرفیتهای خود برای تقویت مهارتآموزی ایجاد کنند.
وزیر آموزشوپرورش همچنین گفت که ۲۰درصد ظرفیت آموزشی مراکز فنی و حرفهای به آموزش مهارت به سایر دانش آموزان غیر فنی و حرفهای اختصاص مییابد و وزارت آموزشوپرورش مکلف شده به دانش آموزان دوره دوم متوسطه غیر فنی و حرفهای، ۳۰۰ ساعت آموزش مهارتی دهد.
صحرایی افزود: تغییر کاربری هنرستانها و تصاحب زمینهای ممنوع است. اگر هنرستانی قابلاستفاده نباشد، با اجازه وزارت آموزشوپرورش امکان تغییر بهرهبرداری از آنها ممکن است.
به گفته صحرایی موضوع تغییر تقویم آموزشی هم در قالب یک طرح در دولت تصویبشده و در حال بررسی است اما هنوز قطعی نشده است و مطابق راهکاری از تحول هستند، ۱۰ تا ۲۰ درصد برنامههای آموزشی باید متناسب با زیستبوم هر استان امکان تغییر داشته باشد. امکانسنجی این موضوع در دستور کار شورای عالی آموزشوپرورش قرارگرفته و امیدواریم این موضوع بهزودی به ثمر برسد.
صحرائی با تأکید بر اینکه سند تحول بنیادین اجرایی نخواهد شد مگر با ائتلاف همه دستگاههای وابسته به دولت و وزارتخانهها، تصریح کرد: این یک اتفاق مبارک و یک ریل جدید برای تقویت تعلیم و تربیت کشور است.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص درباره پرداخت هزینه کلاسهای فوقالعاده قبولشدگان آزمون آموزشوپرورش در سال گذشته هم با تأکید بر اینکه اگر قانونی در مجلس است که گفته این موضوع غیرقانونی است، همان قانون مبنا است، تصریح کرد: ما چنین قانونی را نداریم که گرفتن هزینه مهارتآموزی غیرقانونی است، این مصوبه هیئتامنای دانشگاه است و مصوبات هیئتامنا در چارچوب ضوابط هیئت امناها لازمالاجرا هستند اینکه سالهای گذشته این هزینه را نمیگرفتند به این معنا نیست که امسال که گرفتهاند غیرقانونی است.
نظر شما