تحولات لبنان و فلسطین

استان بوشهر دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی در زمینه‌های مختلف است که در برخی از این تولیدات به عنوان قطب کشور محسوب می‌شود.

در قالب برنامه توسعه هفتم محقق می‌شود؛ بوشهر پیشتاز در اقتصاد دریا محور

خرما، ماهی و میگو، گوجه‌فرنگی خارج از فصل و ده ها محصول دیگر از مهمترین محصولات تولیدی در استان بوشهر هستند که علاوه بر تأمین نیازهای داخل کشور باید راهی به بازارهای خارجی یابند.

در برنامه هفتم توسعه تاکید ویژه‌ای به اقتصاد دریامحور شده است  لذا استان بوشهر سهم ویژه‌ای در زمینه تحقق برنامه‌های اقتصاد دریا محور بر عهده دارد.

این استان قطب پرورش آبزیان در کشور است و لذا مقرر است تا مطابق با برنامه هفتم توسعه ظرفیت تولید ماهیان پرورشی به میزان ۶۵ هزار تن در سال برسد.

ارزآوری ۱۰۵ میلیون دلاری

مدیر کل شیلات استان بوشهر در همین راستا از ارزآوری ۱۰۵ میلیون دلاری صادرات آبزیان در استان بوشهر در یکسال اخیر خبر می دهد و اذعان می کند: امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام سال " جهش تولید با مشارکت مردم" نامگذاری شده و شیلات به عنوان یک مجموعه پویا و فعال، نقش اساسی در جهش چشمگیر تولید با مشارکت مردم و بخش خصوصی دارد.

عقیل امینی اظهار می کند: بهره برداری از سه مجموعه ماهی در قفس در هفته دولت سال جاری در استان بوشهر از برنامه های استان است که منجر به رشد قطعی تولید ماهی پرورشی در استان بوشهر می شود.

مدیر کل شیلات استان بوشهر با بیان اینکه بوشهر رتبه اول تولید جلبک کشور را در اختیار دارد خاطر نشان کرد: افزایش تولید جلبک در سال جاری نیز در این استان هدفگذاری شده است.

امینی تصریح می کند: با برنامه ریزی صورت گرفته، تولید زالوی طبی در سال جاری به ۴۰ هزار قطعه در استان بوشهر افزایش می یابد.

وی از ارزآوری ۱۰۵ میلیون دلاری صادرات آبزیان خبر داده و می گوید: صادرات میگو و ماهیان مأکول و غیر مأکول در استان بوشهر در یکسال اخیر بالغ بر ۱۰۵ میلیون دلار درآمد ارزی داشته است که امسال نیز افزایش می یابد.

وی یادآور می شود: معاون وزیر و رئیس شیلات ایران، استان بوشهر را به عنوان یک دانشگاه صید و صیادی قدیمی عنوان کرده که این مهم نشان دهنده جایگاه استان در آبزی پروری و صید و صیادی است.

افزایش تولید میگو

استاندار بوشهر نیز با بیان این مطلب که میزان تولید میگوی پرورشی استان بوشهر به ۴۵ هزار تن در سال جدید افزایش خواهد یافت اذعان می کند: امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام سال " جهش تولید با مشارکت مردم" نامگذاری شده و همه باید در این راستا اهتمام ورزیم.

احمد محمدی زاده اذعان می کند: در استان بوشهر در حوزه تولید و اشتغال در دو سال اخیر، اقدامات ارزشمندی انجام شده و امسال نیز در راستای عملی شدن شعار سال از تمام ظرفیت موجود بهره می بریم.

استاندار بوشهر خاطر نشان کرد: آبزی پروری از مزیت های مهم اقتصاد دریامحور استان بوشهر است و برای سال ۱۴۰۳ برنامه های متنوعی در تقویت این عرصه داریم.

محمدی زاده تصریح می کند: با توجه به افزایش سطح زیرکشت میگوی پرورشی در استان بوشهر، پیش‌بینی می‌شود میزان تولید میگوی پرورشی استان بوشهر در سال ۱۴۰۳ با یک جهش و ثبت رکورد جدید به بیش از ۴۵ هزار تن برسد.

وی بیان می کند: هر چند در گذشته مهمترین استفاده از دریا در عرصه‌های تولید و انتقال نفت، گاز، پتروشیمی، تجارت دریایی، صید و صیادی بوده است ولی استفاده از ظرفیت‌های مغفول دریا با جدیت در دستور کار است.

استاندار بوشهر، توسعه اقتصاد دریا محور را یکی از مهم ترین تلاش‌ها در استان بوشهر دانسته و می گوید: از همه ظرفیت‌ها برای بهره‌گیری از اقتصاد دریا پایه در استان استفاده می‌شود و حمایت جدی از طرح‌های اقتصادی در دریا و ساحل داریم.

وی بیان می کند: ایجاد مزارع پرورش آبزیان شامل توسعه پرورش میگو در اراضی ساحلی، ایجاد مزارع پرورش ماهی در قفس در خلیج فارس و تولید دیگر آبزیان همچون صدف و جلبک و ماهی های زینتی در دستور کار است.

استاندار بوشهر ابراز می کند: اختصاص اراضی جدید برای پرورش میگو در اراضی ساحلی استان از اقدامات جدید است که در افزایش تولید و افزایش اشتغال موثر است.

محمدی‌زاده با بیان اینکه در سال جدید شاهد افزایش سطح زیر کشت میگو در اراضی ساحلی استان بوشهر خواهیم بود ادامه می دهد: اراضی جدیدی شناسایی شده که در اختیار متقاضیان قرار می‌ گیرد و باز هم رکوردهای جدید تولید ثبت می‌ شود.

رد پای دولت در توسعه

در همین حال معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از برداشته شدن گام نخست برنامه ملی توسعه شهرک‌های گلخانه ای و شیلاتی خبر می دهد.

براساس این گزارش، این طرح از طرف دفتر برنامه ملی توسعه شهرک های گلخانه ای و شیلاتی تهیه شد که در راستای این برنامه در گام اول با هماهنگی با استانداری بوشهر، پارک علم و فناوری خلیج فارس و مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی (ره) پروژه پرورش آبزیان دریایی در سطح ۲۲۲ هکتار در سایت رودشور شمالی تعریف شده است.

هدف اصلی از اجرای این طرح، اشتغال زایی برای افراد کم برخوردار و مشارکت مردمی در زنجیره ارزش آبزیان با تمرکز بر ایجاد و تکمیل زنجیره ارزش پروش ماهیان دریایی و پرورش میگو عنوان شده است.

براساس ارزیابی های اولیه در این پروژه، ۲۵۹ قطعه زمین با ظرفیت اشتغال زایی مستقیم هزار و ۵۵۴ نفر برای کار در مزارع توسط مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی (ره) احداث و با یک الگوی بهره برداری مشخص به مددجویان تخصیص داده می شود.

براساس این الگو قرار است ۴۰ درصد اراضی پس از احداث استخرهای پرورش ماهی به دهک‌های یک تا پنج استان تخصیص یابد.

این طرح با محوریت مجتمع اقتصادی کمیته امداد و در قالب یک کنسرسیوم همکاری بین معاونت علمی، استانداری بوشهر، پارک علم و فناوری خلیج فارس و شرکت های دانش بنیان و فناور حاضر در پارک و استان اجرا خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.