به گزارش قدس آنلاین، محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی در پیامی به نخستین نشست شورای حکام، خواستار توسعه دانش و فناوری، ارتقای آگاهی، حمایت مالی و علمی، ظرفیتسازی و بسیج منابع در سطوح ملی و بینالمللی شد.
متن پیام به شرح زیر است:
امنیت غذایی به عنوان یکی از مهمترین مقولههای متأثر از حکمرانی منابع طبیعی و مدیریت منابع آب و خاک مطرح است و مدیریت سازگار و تابآوری جوامع محلی، محور مدیریت حوزههای آبخیز با رویکرد جامعنگری و مشارکت مؤثر تمام دستاندرکاران و ذینفعان برای دستیابی به امنیت پایدار غذایی به شمار میرود.
در این راستا حمایت، آموزش و توانمندسازی دستاندرکاران به ویژه زنان و جوانان در جمعیتهای روستایی و عشایری، انجام تحقیقات و توسعه و پایش شبکههای دانش و اطلاعات، توجه به دانش بومی و تجارب بینالمللی و پشتیبانی از مجموعههای دانشبنیان نقش اساسی دارد.
همچنین وزیر جهاد کشاورزی در پیام خود با اشاره به اینکه در «اصل ۵۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» بر حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی تاکید شده، ادامه داد: در این مسیر تلاش شده در تدوین برنامههای توسعهای کشور، ملاحظات مدیریت جامع حوزههای آبخیز و منابع آب، خاک و اکوسیستمها مد نظر قرار گیرد.
«ایران» در راستای دستیابی به حفاظت، احیا و توسعه پایدار سرزمین، اقدامات بنیادین مختلفی در زمینه مدیریت پایدار مراتع، حفظ و صیانت از جنگلها و به طور ویژه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را در دستور کار خود دارد و این طرح زیربنایی را با مشارکت مسؤولان جوامع محلی، بخش خصوصی، دستگاههای اجرایی مرتبط و با محوریت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور دنبال میکند.
نیکبخت در این پیام، حمایت همهجانبه این مجموعه را به نمایندگی از «ایران» از توافقنامه تأسیس مرکز بینالمللی مدیریت جامع آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمهخشک اعلام و ابراز امیدواری کرده در چارچوب همکاریهای سازمان ملل متحد، «ایران» و سایر نهادهای بینالمللی، نقش مؤثری در حوزههای آموزش، علوم و فرهنگ مدیریت جامع حوزههای آبخیز و حفاظت از تنوع زیستی ایفا شود.
نظر شما