به گزارش قدس خراسان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، موسیالرضا حاجیبگلو در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، به مناسبتهای پیش رو اشاره داشت و پیشاپیش هفته شوراهای اسلامی شهر و روستا، روز معلم و روز کار و کارگر را تبریک و تهنیت گفت.
سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، در ادامه این نشست، پاسخگوی سوالات خبرنگاران بود.
حاجیبگلو برهمین اساس، در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص مسدود شدن حسابهای بانکی شهرداری مشهد، گفت: مسدود شدن حسابهای بانکی در ادوار گذشته هم سابقه داشته و سال قبل هم شاهد بودیم که ریشه در حسابهای فیمابین شهرداری مشهد با بانک مربوطه داشت.
وی افزود: این مسدود شدن در شرایطی اتفاق افتاد که شهرداری از این بانک، ۳ هزار میلیارد تومان مطالبات دارد؛ در عین حال، به لحاظ حقوقی این موضوع را پیگیری نکردیم و درحال حاضر هم مشکلی وجود ندارد.
حاجیبگلو درخصوص جایگاه و اهمیت شهر مشهد هم تصریح کرد: مشهد شهر زیارتی است و برهمین اساس، تمهیدات مختلفی را اندیشیدهایم؛ یکی از مهمترین موضوعات، بودجه زیارت و حاشیه شهر بوده که محقق نشده و برای تصویب و اجرایی شدن آن، باید مطالعات لازم انجام و روال قانونی آن طی شود.
سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، در پاسخ به خبرنگار دیگری پیرامون رسانه، گفت: نگاه شورای ششم به حوزه رسانه، نگاه ویژهای است و اصحاب رسانه را از خود میدانیم و همیشه خود را پاسخگوی آنها میدانیم.
حاجیبگلو تصریح کرد: این رویکرد حمایتی درخصوص رسانههاست و نه «فیکنیوزها» که مدعی رسانه هستند؛ به چنین افرادی اهمیت نمیدهیم و اجازه توهین به دیگران را هم ندارند.
وی درخصوص روزنامه شهرآرا هم گفت: نسبت به این روزنامه، انتقاداتی داشتیم و در تذکرات مختلف این موضوع را مطرح کردیم؛ موسسه شهرآرا هم این نقطه نظرات و دغدغهها را مدنظر قرار داد و امروز این مجموعه به عنوان یک رسانه بسیار قوی شناخته میشود.
رایگان شدن خدمات اتوبوسرانی، محور دیگر صحبتهای خبرنگاران در این جلسه بود که حاجیبگلو افزود: براساس مصوبه شورای اسلامی شهر، در سال ۱۴۰۱، ده خط اتوبوسرانی در حاشیه شهر مشمول ۹۰ درصد تخفیف شد.
حاجیبگلو اظهارکرد: علاوه بر این، در سال ۱۴۰۲ هم طرح رایگان کردن اتوبوس به تصویب رسید ولی کمیته انطباق فرمانداری آن را رد کرد ولی در عین حال، تابع قانون هستیم.
خبرنگار دیگری از تفریغ بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری مشهد سوال کرد و حاجیبگلو در این خصوص گفت: تفریغ بودجه ۱۴۰۱ در صحن علنی شورای شهر به تصویب رسید ولی شخص بنده، نسبت به این مصوبه مخالف بودم و نیازمند بررسی بیشتر داشت.
حاجیبگلو افزود: در گزارشات دریافتی پیرامون تفریغ بودجه ۱۴۰۱، برخی مبالغ پرداختی به یک فهرست ۱۰۰ نفره نامشخص بود؛ گزارش حسابرسی هم ایراداتی را نشان میدهد ولی هرآنچه قانون تصمیم بگیرد، تابع خواهیم بود.
سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در پاسخ به سوالی پیرامون تعرفه بهای خدمات شرکت «تات»، تصریح کرد: این بهای خدمات، سال گذشته کاهش یافت؛ در سال ۱۴۰۳ مجاز بودیم که این تعرفهها را براساس نرخ تورم افزایش دهیم ولی این تعرفهها حدود ۲۵ درصد افزایش یافت که کمتر از میزان تورم است.
خبرنگار دیگری هم در این جلسه به نامگذاری خیابان طبرسی جنوبی به نام مبارک امامجواد(ع)، اشاره داشت و پیگیر این مصوبه شد که حاجیبگلو در این خصوص گفت: این مصوبه در کمیته انطباق فرمانداری تایید نشده و نامگذاری انجام نمیشود.
رویکردهای شورای ششم پیرامون حمایت از سرمایهگذاری داخلی و خارجی محور دیگر سوالات خبرنگاران در این نشست خبری بود و حاجیبگلو افزود: شورای شهر و مدیریت شهری، حامی سرمایهگذاری است ولی برخی قوانین در این حوزه داریم که دستوپا گیر شده است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس تصریح کرد: آنچه مسلم بوده این است که جذب سرمایهگذار تنها به شهرداری و مدیریت شهری محدود نمیشود.
یکی دیگر از خبرنگاران پیرامون طرح سوال از شهردار نکاتی را مطرح کرد و حاجیبگلو در پاسخ گفت: این موضوع در دستورکار جلسه علنی آتی شوراست ولی به لحاظ آییننامهای این موضوع وجاهت قانونی ندارد چراکه شهرداری باید ظرف ۱۰ روز از طرح سوال، پاسخگویی کند؛ در عین حال، مشکل خاصی برای طرح سوال و پاسخگویی نداریم و هر عضوی میتواند مجدد طرح سوال داشته باشد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در پاسخ به سوالی پیرامون بهرهبرداری از فاز یک خط ۳ مترو هم اظهارکرد: این پروژه تا هفته دولت درصدد هستیم که بهرهبرداری شود و همه اهتمام مدیریت شهری نیز بر این بوده که تا پایان سال ۱۴۰۴ حفاری تونلهای خطوط قطارشهری مشهد به اتمام برسد و وارد فاز تجهیز و آمادهسازی شویم.
یکی دیگر از خبرنگاران از اقدامات مدیریت شهری در حاشیه شهر سوال پرسید و حاجیبگلو گفت: عملکرد و اقدامات شورای ششم و شهرداری در این دوره، در حاشیه شهر، به اذعان مردم و مدیران، عملکرد مطلوبی بوده است.
وی افزود: سعی ما بر این بوده که شیب خدمت را به سمت حاشیه شهر و مناطق کمبرخوردار ببریم و با جدیت پیگیر افزایش سرانههای خدماتی، ورزشی، فرهنگی، اقتصادی و عمرانی بودهایم تا در این شهر، مناطق کمبرخوردار نداشته باشیم.
حاجیبگلو تصریح کرد: براساس همین نگاه بوده که نیمی از بودجه عمرانی شهرداری در اختیار مناطق کمبرخوردار و حاشیه شهر قرار گرفته و پروژههای زودبازده یک و دو را هم اجرایی کردیم؛ امیدواریم دولت و دستگاههای اجرایی دیگر نیز در این خصوص سهم و نقش خود را ایفا کنند.
وی گفت: حتی مطالبات شهرداری از دولت نیز پرداخت نمیشود؛ مطالباتی که امروز این عدد به حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده و حداکثر اگر ۲ تا ۳ هزار میلیارد تومان آن محقق شود.
مطالبات پیمانکاران شهرداری دیگر محور سوالات مطرح شده از سوی خبرنگاران بود و حاجیبگلو در این خصوص افزود: شهرداری مشهد حدود ۴ هزار پیمانکار دارد و آنها را قلب تپنده اجرایی شهرداری میدانیم.
حاجیبگلو تصریح کرد: این پیمانکاران، سالهای سال است که با شهرداری در تعامل بوده و نسبت به مدل پیمانکاری شهرداری نیز اشراف دارند.
وی گفت: تاخیر در واریزی مطالبات پیمانکاران همیشه بوده ولی هیچگاه شاهد به این شکل نبوده که پیمانکاری نتواند طلب خود را وصول کند؛ همه سعی ما بر این بوده که تا نیمه اول امسال، تمامی بدهیهای به پیمانکاران را تسویه کنیم.
حاجیبگلو بخش دیگری از صحبتهای خود را به پروژههای زودبازده اختصاص داد و افزود: طی ۳ سال اخیر حدود ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای این پروژهها تعریف کردیم که با خواست و مطالبه شهروندان هزینه و پروژهها اجرا میشوند؛ این سیاستگذاری نیز در راستای تحقق توسعه متوازن و عدالتمحور شهر مشهد بوده است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه عملکرد و اقدامات شورای ششم و مدیریت شهری در این دوره، با وجود محدودیت منابع، عملکرد بسیار مطلوبی بوده، گفت: شهردار مشهد هم براساس ارزیابیهای مختلف صورت گرفته، عملکرد رضایتبخش و به مراتب قویتر از قبل داشته است.
یکی دیگر از محورهای سوالات مطرح شده از سوی خبرنگاران، تشریح سیاستگذاریها و اقدامات شورای شهر و مدیریت شهری درخصوص توسعه به شرق بود که حاجیبگلو در این خصوص اظهارکرد: به مرور زمان این موضوع را پیگیر هستیم و برنامهریزیهای مختلفی در این زمینه صورت گرفته است.
حاجیبگلو در پایان با تقدیر از خبرنگاران، گفت: بسیاری از پروژههای نیمهتمام شهر مشهد و استان به واسطه همین مطالبهگری واقعی و درست و بهجای اصحاب رسانه به ثمر رسیده است؛ امیدواریم بتوانیم شهری زنده و با نشاط برای زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی داشته باشیم.
نظر شما