تحولات لبنان و فلسطین

عضو هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی با بیان اینکه افتادن زودهنگام دندان‌های شیری عامل اولیه برای ایجاد ناهنجاری‌های دندانی‌ و مشکلات فکی است، گفت: اولین دندان شیری باید در ۶ سالگی بیفتد.

افتادن زودهنگام دندان‌ شیری نشانه چیست؟ / قطره آهن دلیل پوسیدگی دندان است؟

بهنام عباسیان دندانپزشک و عضو شورای عالی نظام پزشکی در رابطه با سلامت دندان کودکان اظهار کرد: آموزش و فرهنگسازی بهداشت دندان‌های شیری، بهترین روش برای سلامت دندان کودکان است. متاسفانه تعداد زیادی از والدین ارزش دندان‌های شیری را نمی‌دانند و معتقدند پس از چند سال افتاده و دندان‌های دائمی جای آن ها را می‌گیرند.

وی ادامه داد: افتادن زودهنگام دندان‌های شیری عامل اولیه برای ایجاد ناهنجاری‌های دندانی، مشکلات فکی و مشکلات جویدن است. اولین دندان شیری باید در ۶ سالگی بیفتد.

این عضو هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی ایران افزود: از ۶ ماهگی باید به سلامت دندان کودکان توجه کرد. مادران باید پس از هر بار شیر دادن با انگشت اشاره زیر سطح دندان شیری را تمیز کنند. این اقدام برای کودکانی که در خواب شیر می‌خورند بسیار حائز اهمیت است، زیرا قند موجود در شیر موجب از بین رفتن دندان و پوسیدگی آن ها می‌شود. پوسیدگی دندان زمانی اتفاق می‌افتد که مقادیر زیاد قند و شکر باعث اختلال در ترکیب باکتری‌های دهان شود. در صورت عدم درمان، حفره‌ها بزرگتر شده و موجب احساس درد و عفونت می‌شوند. پوسیدگی دندان شایع‌ترین علت دندان درد در بین کودکان است.

عباسیان عنوان کرد: مادران باید از ۶ ماهگی تا پایان ۲ سالگی یا زمانی که کودک بتواند آب دهانش را به بیرون بریزد برای فرزندشان مسواک بزنند. استفاده از خمیر دندان دارای فلوراید  برای کودکانی که نمی‌توانند آب دهانشان را به بیرون بریزند اشتباه بوده و موجب پوسیدگی دندان آن ها می‌شود. مادران یک گاز یا دستمال تمیز را آغشته به آب کنند و به آرامی سطح دندان و لثه فرزندشان را تمیز کنند.

وی تصریح کرد: یکی از دندان‌های اصلی جویدن دندان ۶ سالگی یا شماره ۶ نام دارد؛ به دلیل اینکه این دندان در سن ۶ سالگی همزمان با رشد مغزی فرد در دهان رویش پیدا می‌کند بسیاری از والدین تصور می کنند که این دندان شیری است و به آن توجه نمی‌کنند در نتیجه در بسیاری از افراد دندان شماره ۶ که ۵۰ درصد غذا با آن دندان جویده می‌شود، پوسیده است.

این دندانپزشک به مصرف قطره آهن اشاره کرد و گفت: در بسیاری از مراجعات، مادران از پوسیدگی دندان فرزندشان به دلیل مصرف قطره آهن گلایه دارند در حالی که قطره آهن موجب پوسیدگی دندان نمی‌شود بلکه عدم رعایت بهداشت است که دندان کودکان را خراب می‌کند.

عباسیان خاطرنشان کرد: اولین مراجعه به دندانپزشکی باید در سن ۲ تا ۳ سالگی باشد. خانواده‌های دارای فرزندان پنج تا ۱۲ سال باید هر ۶ ماه تا یک سال نسبت به ویزیت دندانپزشکی و معاینه دندان‌های دائمی فرزندان‌شان اقدام کنند. با مراجعه به پزشک متخصص می‌توان نحوه صحیح مسواک زدن را آموزش دید. همچنین اگر مشکلی در دهان، دندان و فک کودک وجود داشت سریع‌تر بررسی و حل کرد.

منبع: آنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.