دولت سیزدهم به ریاست شهید رئیسی سیاستهایی را در حوزه انرژی به اجرا گذاشت تا در نهایت میزان تولید و فروش نفت و گاز کشور را افزایش دهد و مشکلات این حوزه را در شرایط تحریم رفع کند.
برآوردها نشان میدهد که مبالغ زیادی در صنایع نفت و گاز مورد نیاز است تا پروژهها عملیاتی شوند و میزان تولید افت نکند. در راستای حل این مشکل، وزارت نفت سیاست تسهیل صدور مجوز برای مشارکت بخش خصوصی در پروژههای نفت و گاز را در دستور کار قرار داد و به جذب سرمایهها مبادرت کرد.
بر اثر اقدامات صورت گرفته، طی سه سال گذشته میزان جذب سرمایهها در صنایع نفت و گاز کشور رشد قابل توجهی داشت و موفق به جذب ۲۸.۵ میلیارد دلار شدیم. این سرمایه ها در پروژههای بالادستی صنایع نفت و گاز به کار گرفته شده است.
سیاستگذاری صحیح دولت سیزدهم در راستای افزایش جذب سرمایه های بخش خصوصی به مثابه یک ریل گذاری محسوب میشود که زمینه را برای به کار گرفتن سرمایه ها در صنایع نفت و گاز کشور مهیا کرد.
یکی دیگر از مهمترین سیاستگذاری های دولت سیزدهم در زمینه استفاده حداکثری از توان دانش بنیانها بود. در دولت شهید رئیسی حمایت از دانش بنیانها شدت گرفت. نتیجه این امر، رفع نیازهای کشور در زمینه اقلام راهبردی صنایع نفت و گاز و صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها بود.
سیدمحمد سادات ابراهیمی نماینده منتخب مردم شوشتر در مجلس دوازدهم در خصوص سیاستهای دولت سیزدهم در حوزه انرژی تصریح کرد: یکی از نقاط قوت دولت سیزدهم در حوزه انرژی استفاده از دانش بنیان ها و حمایت از آنها بود. فعالیت شرکتهای دانش بنیان در اقصا نقاط کشور مشهود است. در نتیجه تقویت دانش بنیانها به صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها پرداختیم که رشد خوبی را در دولت سیزدهم در این زمینه شاهد بودیم.
نماینده مردم شوشتر در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: موضوع مهم این است که حمایت از دانش بنیانها در دولت سیزدهم از حالت شعار خارج شد و جنبه عملی به خود گرفت. به جای اینکه تنها دانش بنیان ها به صورت صوری گسترش پیدا کنند، شاهد رشد کمی و کیفی آنها به صورت واقعی بودیم. به نحوی که به رفع نیازهای کشور پرداختند و در شرایط تحریم کمک کننده بودند.
وی ادامه داد: دولت سیزدهم بر گسترش روابط با همسایگان تأکید زیادی داشت. تعامل حداکثری با همسایه ها در دستور کار قرار داشت و از هر فرصتی در این زمینه استفاده کردیم. روابط با همسایگان در حوزه های مختلف از جمله در بخش اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دنبال شد.
نماینده مردم شوشتر در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: افزایش روابط با کشورهای همسایه از اهمیت بالایی برخوردار است. به نحوی که برخی بدخواهان درصدد برآمدند مانع گسترش روابط تهران با کشورهای همسایه شوند. با وجود این کارشکنی ها، تعامل حداکثری با کشورهای همسایه در سایه دیپلماسی فعال انرژی دولت سیزدهم رقم خورد.
سادات ابراهیمی گفت: اگر بخواهیم تنها با کشور خاصی ارتباط داشته باشیم، قطعاً قدرت چانه زنی امان کاهش پیدا میکند. در همین ارتباط باید گفت که افزایش روابط با کشورهای مختلف از جمله همسایگان می تواند منافعمان را تأمین کند. این موضوع با جدیت در دولت شهید رئیسی در دستور کار بود.
وی ادامه داد: خوشبختانه کشورهای زیادی پیرامون ما قرار دارند که هر کدام فرصت هایی را پیش روی ما قرار میدهند. استفاده از این ظرفیتها به نفع کشور است. افزایش روابط با کشورهای همسایه به بالا رفتن توان اقتصادی کشور منجر میشود که همین امر به تقویت موضع کشور در ارتباط با دیگر کشورها کمک می کند.
نماینده مردم شوشتر در مجلس شورای اسلامی گفت: به طور کلی، شهید رئیسی رویکرد جهادی داشتند و به دنبال استفاده از تمامی فرصتها و ظرفیت ها بودند. ایشان در هر زمینه ای اقدامات و تلاش هایی را صورت دادند که شرایط را متفاوت از قبل کرده است.
سادات ابراهیمی گفت: جذب سرمایه در صنایع نفت و گاز کشور نیز با رویکرد استفاده از تمام ظرفیتها محقق شد. بخش عظیم سرمایهگذاریهای صورت گرفته به خاطر ایجاد یک فضای امن و ثبات نسبی اقتصادی در کشور انجام شده است و با تکیه بر رویکرد ارتباط حداکثری و دیپلماسی فعال منطقهای و فرامنطقهای دولت شهید رئیسی توانستیم جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی برای اتمام ۱۳۲ طرح راهبردی صنعت نفت و گاز داشته باشیم و این رویکرد راهبردی در بخش انرژی باید در دولت بعدی نیز تداوم داشته باشد.
وی ادامه داد: وقتی سرمایه گذاران احساس امنیت نکنند، انگیزهای برای سرمایه گذاری ندارند. بنابراین، می توان گفت که جذب ۲۸.۵ میلیارد دلاری سرمایه ها در حوزه نفت و گاز در دولت شهید رئیسی بر اثر ایجاد یک فضای امنیت اقتصادی و سیاسی در کشور محقق شد.
نظر شما