تحولات لبنان و فلسطین

قدس آنلاین- تبریز: مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه جای پهنه‌بندی‌ها در طرح‌های تفصیلی و طرح جامع شهرهای کشور خالی است، گفت: در صورت وقوع زلزله، به خصوص در حاشیه شمالی شهر تبریز بر روی گسل احداث شده، خسارات سنگینی را متحمل خواهیم شد.

خسارت سنگین در صورت وقوع زلزله در حاشیه شمالی شهر تبریز

به گزارش قدس آنلاین از تبریز،  توحید اخلاقی ضمن اشاره به موقعیت جغرافیایی تبریز و قرار گرفتن در مسیرگسل‌های مهم اظهار داشت: با توجه به شرایطی که بر تبریز حاکم است، این شهر مستعد زلزله‌های شدیدی است و برگزاری چنین کنفرانس‌ها و برنامه‌‌هایی به مسئولان استان یادآوری می‌کند که در اجرای طرح‌های مختلف و ساخت و سازها، نسبت به رعایت اصول ایمنی دقت کافی داشته باشند.

وی در ادامه به دو بخشی که در پایداری و ایمنی ساخت و سازها، نقش اساسی دارند، اشاره کرد و افزود: ژئوتکنیک و زمین، دو بخش تفکیک‌ناپذیر هستند که در ایمنی و پایداری ساخت و سازها نقش اساسی دارند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان آذربایجان‌شرقی، در توضیح این اهمیت گفت: تمام سازه‌ها روی زمین احداث می‌شوند و بار وزن آن‌ها بر روی زمین است؛ بدین ترتیب اگر مشکلی در زمین پیش بیاید، سازه‌ها نیز در نتیجه این مشکل، لطمه می‌خورند.

اخلاقی، در بخش دیگری از سخنان خود، ایران را یکی از زلزله خیزترین کشورهای دنیا خواند و گفت: کشور ما در کمربند زلزله مهمی در دنیا قرار گرفته و بیشتر نقاط کشور زلزله‌خیز هستند. در این میان، تبریز در محل تلاقی چند گسل واقع شده که در صورت وقوع زلزله، به خصوص در حاشیه شمالی شهر که بر روی گسل احداث شده، خسارات سنگینی را متحمل خواهیم شد.

 وی در زمینه اهمیت شناخت زمین و نقش آن در بروز زمین لرزه‌ها تصریح کرد: شناخت زمین و اطلاع از وضعیت آن هنگام وارد شدن بارهای مختلف، اهمیت ویژه‌ای دارد و این، همان بخشی است که در طراحی‌ها و اجرای سازه‌ها، از جانب ما مورد غفلت واقع شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تاکید کرد: در این بخش تعاریف و ناگفته‌های مهم زیادی وجود دارد که باید به صورت قوانین و مقررات ویژه، وارد استانداردهای ساخت و ساز شود.

اخلاقی همچنین به لزوم پهنه‌بندی‌ها در تقسیمات و طرح‌های شهری اشاره کرد و گفت: مناطق مختلف شهر، باید در دو حوزه زمین لرزه و زمین لغزش پهنه‌بندی شوند؛ چرا که لغزش زمین هم به اندازه زمین لرزه دارای اهمیت است و گاه خسارات وارده ناشی از آن، بیشتر از زمین لرزه‌هاست و متاسفانه، جای این پهنه‌بندی‌ها در طرح‌های تفصیلی و طرح جامع شهرهای کشور خالی است؛ در حالی که تمام کاربری‌ها باید براساس این پهنه‌بندی‌ها صورت گیرد.

 وی گسل تبریز را یکی از پهنه‌های پرخطر دانست و تاکید کرد که مقابله با نتایج و اثرات منفی آن، همت متخصصین را می‌طلبد تا در مورد اثرات این گسل، بررسی‌های لازم را انجام دهند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان، به ساخت و سازهای موجود در اطراف این گسل نیز اشاره و اضافه کرد: در اطراف و حتی روی گسل تبریز، دو نوع ساخت و ساز وجود دارد که یکی، ساخت و سازهای مدرن و دیگری سکونتگاه‌های غیر رسمی هستند.

اخلاقی خاطر نشان کرد: هر دو این ساخت و سازها، آسیب‌پذیرند؛ با این تمایز که سکونتگاه‌های غیررسمی در زلزله‌هایی با شدت پایین هم صدمه می‌بینند و سازه‌های مدرن، در زلزله‌های شدید آسیب پذیرند.

وی افزود: ضمن این که امیدوارم نتایج این کنفرانس و بحث‌های علمی آن در نحوه ساخت و سازها مورد استفاده قرار گیرد، از صاحبان دانش در این عرصه می‌خواهم که وارد عرصه شوند؛ چرا که بحث‌های تئوری و گفت و شنود، دردی را دوا نمی‌کند و باید به روش‌های کاربردی بها داده شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.