سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا و دارو، به تشریح مهم‌ترین دلایل بروز مقاومت آنتی‌بیوتیک‌ها پرداخت.

دلایل بروز مقاومت به آنتی بیوتیک‌ها و هشدار سازمان غذا و دارو

آزینا نبی زاده، با اشاره به اینکه مقاومت آنتی‌بیوتیکی درواقع زیرمجموعه مقاومت ضد میکروبی بوده و مهم‌ترین دلیل به وجود آمدن آن استفاده بیش از حد و نادرست از آنتی‌بیوتیک‌ها است، گفت: یکی از عواملی که منجر به بروز مقاومت می‌شود، استفاده بیش از حد و مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها است.

وی افزود: مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها زمانی که بدن به آن‌ها احتیاج ندارد، نه تنها مفید نیست بلکه می‌تواند موجب بروز مقاومت هم شود. به عنوان نمونه در بیشتر موارد گلودرد ویروسی بوده و نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک ندارد.

نبی زاده، یکی دیگر از دلایل بروز مقاومت به آنتی بیوتیک ها را استفاده نادرست از آن عنوان کرد و گفت: باکتری‌ها از هر فرصتی برای تکثیر استفاده می‌کنند. در این شرایط اگر فرد مصرف داروی خود را حتی یک یا چند روز فراموش کند، درمانش را زودتر از زمانی که پزشک معالج در نظر گرفته قطع کند یا از آنتی‌بیوتیک مناسب استفاده نکند مثلاً داروی فرد دیگری را مصرف کند باکتری‌ها شروع به تکثیر کرده و در روند تکثیر با تغییرات و جهش‌هایی که اتفاق می‌افتد نسبت به برخی آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم می‌شوند.

به گفته وی، در دامپروری به دلیل مصرف آنتی بیوتیک ها برای از بین بردن باکتری‌های موجود در بدن حیوانات هم از جمله دلایل بروز مقاومت آنتی بیوتیک ها است. همچنین برخی مواقع ساختار ژنتیکی باکتری‌ها خود به خود دچار تغییر شده و موجب می‌شود آنتی‌بیوتیک قادر به شناسایی باکتری و از بین بردن آن نباشد. از طرف دیگر نیز ممکن است باکتری مقاوم به درمان آنتی‌بیوتیکی به فرد دیگری سرایت کند و فرد بیمار جدید به آنتی‌بیوتیک پاسخ ندهد.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.