تحولات منطقه

وزیر جهاد کشاورزی از اعلام نرخ جدید شیر خام در روز جاری خبر داد.

نرخ جدید شیر خام امروز اعلام می‌شود/  ارائه کالابرگ محصولات سلامت محور در دستور کار دولت قرار گیرد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به‌گزارش قدس آنلاین، امروز غلامرضا نوری، وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه بازدید از هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی آیفارم اعلام کرد که شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی امروز نرخ جدید شیر خام را ابلاغ خواهد کرد.

طبق آنچه که پیش از این رئیس انجمن گاوداران صنعتی اعلام کرده بود نرخ شیر خام کیلویی ۱۸ هزار تومان تعیین شده که پیش از این با قیمت ۱۵ هزار تومان به‌فرش می‌رسید.

به‌صورت کلی آخرین قیمت مصوب شیر در اردیبهشت ماه سال گذشته با نرخ  ۱۵ هزار تومان در هر کیلو اعلام شد و باتوجه به‌اینکه طی یک‌ونیم سال اخیر نرخ جدید اعلام نشده بود، نارضایتی تولیدکنندگان را به‌دنبال داشت.

دبیر کمیته شیر خراسان رضوی پیش از این در گفت‌وگو با قدس ضمن اشاره به‌تورم عمومی و افزایش ۳۰ درصدی حقوق و دستمزد، بیان کرده بود با حذف ارز ۲۸ هزار تومانی پتروشیمی قیمت انواع محصولات پتروشیمی شامل ظروف پلاستیکی و پت و سایر موارد بسته‌بندی افزایش دو برابری داشته؛ اما نرخ شیر خام و محصولات لبنی ثابت مانده است.

طبق گفته مسئولان کمیته شیر هر ساله در اردیبهشت جلسه‌های تنظیم بازار تشکیل و قیمت قانونی و تعزیراتی خرید شیر خام و به تبع آن محصولات لبنی و اقلام تعزیراتی ابلاغ می‌شد؛ اما امسال به‌دلیل اتفاقی که برای رئیس دولت سیزدهم رخ داد، این امر به‌تعویق افتاد.

افزایش قیمت شیر خام و در ادامه سرایت آن به‌سایر محصولات لبنی در حالی عملی شده که طبق گفته کارشناسان سرانه مصرف لبنیات در ایران بسیار پایین‌تر از میانگین جهانی است.

بنی طبا، سخنگوی انجمن صنایع لبنی در گفت‌وگو با خبرنگار قدس گفته که سرانه مصرف لبنیات در ایران در خوشبینانه‌ترین حالت ۷۰ کیلوگرم است در حالی که این عدد در میانه دهه ۸۰؛ حدود ۱۰۰ کیلوگرم بود و میانگین استاندار جهانی حدود ۱۶۰ کیلوگرم و در کشورهای توسعه یافته سرانه مصرف بیش از ۲۰۰ کیلوگرم و حتی در شمال اروپا این عدد گاهی تا ۳۰۰ کیلوگرم هم می‌رسد.

به‌گفته وی میزان مصرف شیر و محصولات لبنی می‌تواند یکی از معیارهای سنجش توسعه یافتگی باشد و شما هیچ کشور توسعه یافته و در حال توسعه‌ای نمی‌یابید که سرانه مصرف آن در لبنیات کاهش پیدا کند.

حالا به‌نظر می‌رسد که با افزایش قیمت، شاهد کاهش سرانه مصرف، بیش از گذشته باشیم که این اتفاق مستقیما سلامت جامعه را به‌مخاطره می‌اندازد کما اینکه در سال گذشته هم شاهد بودیم که با افزایش نرخ شیر میزان مصرف لبنیات کاهش ۲۰ درصدی را تجربه کرده بود.

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که چنانچه وزارت بهداشت واقعا به‌شعار«پیشگیری بهتر از درمان است» باور دارد باید فکری به‌حال این مسئله کند و با عرضه شیر مدارس و اختصاص کالابرگ محصولات سلامت محور برای دهک‌های محروم جامعه به‌جای افزایش بودجه درمان کشور، قدمی در مسیر ارتقاء سلامت جامعه بردارد نه اینکه پیشگیری را فدای درمان کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهرداد ۲۱:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۳
    0 0
    از عید تا همین امروز صنایع لبنی چندین بار افزایش قیمت داشتند آخریش همین ۲۵برج ۶ ولی شیر دامدار ی هزار تومانی بعد از گذشت ۱۸ماه افزایش پیدا نکرده