قدس؛ رشته مسائل در غرب آسیا آنچنان در هم پیچیده است که کماهمیتترین اتفاق در کوچکترین کشور میتواند به فعال شدن سلسله رخدادهای مختلف در سرتاسر آن بینجامد. حال اگر بنا باشد تصمیمی در یکی از کشورهای بزرگ مثل ایران عملی شود، میزان تأثیر آن در کل منطقه بهمراتب بیشتر و عمیقتر میشود. این همان مسئلهای است که علا حسن، تحلیلگر لبنانی در گفتوگو با قدس به آن اشاره میکند.
از طرفی با مروری بر حوادث میدانی در چند روز گذشته شاهد حجم گستردهای از تبادل آتش میان دو طرف رژیم اسرائیل و حزبالله هستیم. در پی حملات هوایی اسرائیل به شهرکها و روستاهای جنوب لبنان در چند روز گذشته حدود، ۶۰۰ نفر شهید و دستکم هزار و ۶۰۰ نفر زخمی شدهاند.
به گفته وزارت بهداشت لبنان در میان شهدا و مجروحان، کودکان، زنان و امدادگران به چشم میخورند. در آن سو هم حزبالله لبنان گستره، عمق و شدت حملات راکتی و موشکی خود را افزایش داده است. حالا به نظر میرسد دو طرف در آستانه افزایش درگیری در حد جنگ سیوسهروزه هستند.
تأخیر در پاسخ به ترور هنیه و گستاختر شدن صهیونیستها
علا حسن میگوید: درواقع تشدید حملات رژیم صهیونیستی به لبنان پس از آن رخ داد که این رژیم هدف جدید را به اهداف اعلام شده در جنگ غزه اضافه کرد و آن فراهم کردن شرایط بازگشت ساکنان شهرکهای سرزمینهای اشغالی در مرزهای شمالی بود.
هدف تلآویو از تشدید حملات به لبنان
حسن میافزاید: درواقع هدف رژیم صهیونیستی از تشدید حملات علیه مواضع حزبالله از طرفی از بین بردن توان پشتیبانی محور مقاومت و از سوی دیگر، خلق یک تقارن میان مرزهای جنوبی لبنان و مرزهای شمالی فلسطین اشغالی است؛ به این معنا که آنها میخواهند این پیام را ارسال کنند که اگر قرار است ساکنان اراضی اشغالی در مرزهای شمالی سکونت نکنند پس شهروندان لبنانی ساکن مرزهای جنوبی لبنان نیز حق سکونت در مرزها را نخواهند داشت.
احتمال عملیات زمینی اشغالگران؛ نزدیک به صفر
تحلیلگر لبنانی درباره احتمال اینکه پس از حملات هوایی گسترده شاهد ورود زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به خاک لبنان باشیم نیز تصریح میکند: بعید است ارتش رژیم صهیونیستی دست به چنین اقدامی بزند، چرا که نه توانش را دارد و نه تصمیمی برای این کار. احتمالاً این تشدید حملات صرفاً در قالب حملات ضربتی و شوکآور خواهد بود اما مشخص نیست تا چه زمانی این فشار حملات حفظ خواهد شد؛ با این حال، احتمال ورود زمینی به مرز لبنان نزدیک به صفر است چرا که حزبالله نیز آمادگی کامل را برای مقابله با تجاوز احتمالی دارد و اینکه در حال حاضر پاسخی از سوی حزبالله به تجاوز هوایی ارتش رژیم صهیونیستی داده نشده به این دلیل است که نمیخواهد در زمین آنها بازی کنند و مطمئناً باید منتظر پاسخ حزبالله به این اقدامات تجاوزکارانه باشیم.
جنگ روانی همراه با افزایش حملات هوایی
وی همچنین ارسال پیامهای هشدارآمیز از سوی رژیم صهیونیستی به شهروندان لبنانی را در راستای جنگ روانی این رژیم میداند که با حملات هوایی همراه شده است تا به نوعی بر بار روانی این حملات بیفزاید.
علا حسن در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است شاهد عملیاتی از سوی حزبالله درون سرزمینهای اشغالی در پاسخ به حملات رژیم صهیونیستی به لبنان باشیم نیز تأکید میکند: درواقع شیوه تقابل در ۱۱ماه گذشته به نحوی پیش رفته که اقداماتی همچون ورود به اراضی اشغالی به سبک عملیات طوفانالاقصی که بر پایه غافلگیری استوار است عملاً غیرممکن شده و بعید است در شرایط کنونی شاهد چنین اقدامی از سوی حزبالله باشیم. آنچه مشخص است حزبالله در ۱۱ ماه درگیری فقط مراکز نظامی و امنیتی رژیم را هدف قرار داده است و حمله گستردهای را به سایر مواضع شاهد نبودهایم و در شرایط کنونی هم پیشبینی حمله گستردهای که زمینه یک جنگ گسترده را فراهم آورد بعید به نظر میرسد، اما پاسخ حزبالله قاطعانه و حتمی خواهد بود.
انفجار پیجرها اقدام تروریستی ناموفق
حسن درباره انفجارهای تروریستی زنجیرهای پیجرها و سایر لوازم الکترونیکی ارتباطی در لبنان نیز میگوید: هدف اصلی این اقدام بزدلانه حذف حداکثری فرماندهان و نیروهای حزبالله بود تا بر این اساس بتوانند در سیستم فرماندهی حزبالله ایجاد خلل کنند و از این طریق برای خود دستاوردی در تقابل با حزبالله بدست آورند و از قِبَل آن، شرایط را برای وارد کردن ضربات بعدی فراهم کنند که بحمدالله این اقدام نیز ناکام ماند و هیچ یک از فرماندهان و مقامات ارشد حزبالله آسیبی ندیدند.
نظر شما