ژیلا آقایی، درباره سرنوشت ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: درمورد ستاد احیا برنامهریزی و تصمیمگیری در حال انجام است. جلسات برای تصمیمگیری در این زمینه از ۱۸ مهر آغاز خواهد شد و در این جلسات تعیین میشود که آیا ستاد به فعالیت خود ادامه دهد یا خیر؟ کمی زمان نیاز است تا این موارد مشخص شود.
آقایی درباره پیامدهای خشک شدن دریاچه ارومیه گفت: طبیعتا خشک شدن دریاچه ارومیه بهعنوان بزرگترین دریاچه داخلی کشور پیامدهای تاسفباری خواهد داشت؛ به همین دلیل دولت تصمیمگیری در این زمینه را دستور کار قرار داده است. نمیتوانیم از احیای کامل دریاچه صحبت کنیم اما امیدواریم با بهترین برنامهریزی، با دادن حقابه دریاچه و مواردی از این قبیل به احیای آن کمک کنیم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره برنامه دولت در خصوص ایجاد معیشت جایگزین برای کشاورزان حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: بهطور کلی معیشت جایگزین یکی از راههای حفاظت از منابع، زیستگاهها و تالابها است که در تمام برنامههای احیای منابع طبیعی و دیگر حوزههای مربوط به سازمان حفاظت از محیط زیست به آن توجه میشود. بخشی از این مسئله به فعالیتهای معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان محیط زیست، بخشی از آن به معاونت طبیعی، معاونت دریایی و غیره مربوط است و ارگانهای مختلف باید برای پیشبرد این موضوع همکاری کنند.
وی افزود: در تعیین این معیشت باید به پایداری آن در منطقه توجه ویژه کرد؛ طرحهایی داشتهایم که انجام شده گاهی توانسته در منطقه پایداری خود را حفظ کند و گاهی نتوانسته است. اگر نتوانیم پایداری این برنامهها را بهنحوی تضمین کنیم عملاً به پروژهای ناموفق تبدیل میشوند.
آقایی ابراز امیدواری کرد: با توجه به همه این موارد و خوشبخانه با قوانینی که به تازگی مصوب شده و دست ما را قدری در این زمینه بازتر کرده است، حتما برنامههای مشخص و پایداری را بررسی خواهیم کرد.
وی در پایان اظهار کرد: چیزی را قطعا اعلام نمیکنم، زیرا همهچیز در دست برنامهریزی است. اجازه دهید این جلسات ادامه پیدا کند تا ببینیم به چه نحو پیش خواهند رفت ولی قطع به یقین تصمیمات خوبی در حال گرفته شدن است.
نظر شما