به گزارش قدس خراسان، علیرضا قادری اظهار کرد: از مجموع ۹۶ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت زعفران در استان خراسان مقدار ۹هزار و ۲۰۰ هکتار آن به اراضی تربتحیدریه اختصاص دارد و بر این اساس این شهرستان از حیث سطح زیرکشت بعد از شهرستان زاوه رتبه دوم استان را داراست.
معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تربت حیدریه گفت :از کل سطح زیر کشت ۹ هزار و۲۰۰ هکتاری محصول زعفران در سطح شهرستان، ۲۱۰۰ هکتار مجهز به سیستم آبیاری نوین می باشد.
وی با بیان این که بر اساس سامانه پهنه بندی کشاورزی شهرستان، تعداد بهره برداران و تولید کنندگان زعفران ۸۹۳۸ نفر است، ادامه داد: میانگین تولید زعفران در این شهرستان حدود ۳ کیلوگرم در هکتار است.
قادری تاکید کرد: هر هکتار زمین زعفران، برای ۲۰۰ نفر روز کار ایجاد می کند و یک نفر اشتغال دائم و در کل شهرستان برای ۹۲۰۰نفر اشتغال دائم و مستقیم و ۲ تا سه برابر این رقم، اشتغال غیر مستقیم ایجاد می کند.
معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تربت حیدریه افزود:فصل برداشت گل زعفران، از نیمه مهرماه در مناطقی که دارای اقلیم سرد است شروع می شود و تا آخر آبانماه ادامه دارد.
وی به فراوری زعفران هم اشاره و اظهار کرد: هم اکنون ۱۰ مرکز فرآوری در این منطقه به استحصال سالیانه ۶۰ تن زعفران و دیگر فراوردههای متعلق به آن، مشغول هستند.
وی در خصوص قیمت مصوب خرید زعفران در سال زراعی جاری نیز گفت: هنوز از سوی دولت، قیمت جدیدی اعلام نشده، اما سازمان جهاد کشاورزی استان پیگیر موضوع است.
قادری مشکل اصلی زعفرانکاران راکمبود نقدینگی و توان کم مالی در هزینه های بالای کارگری درفصل برداشت و فراوری عنوان کرد.
نظر شما